Ruský tisk: Ruská flotila vyjela navstříc americké flotile!

– kou –
13. 4. 2018 PrvníZprávy
Ruské vojenské lodě Sýrii opustily přístav Tartus. Důvodem přemístění na moře se stala hrozba raketového útoku, kterou připravuje západní koalice, uvedl deník pravda.ru.

 
Monitorovací portál Image Satellite Internacional zveřejnil satelitní snímky, které ukazují, že přístav je prázdný. Do 11. dubna zde bylo sedm ruských válečných lodí, dvě lodě „Gračonok” a dvě ponorky třídy „Kilo”.

V březnu posílila ruské námořnictvo ve Středomoří fregata „Admirál Essen“, vybavený dálkovými raketami „Kalibr“.

Podle portálu sns.fm zatím ruské ministerstvo obrany věc nekomentovalo.

Útočná skupina letadlové lodi Harry S.Truman se blíží k břehům Sýrie

Situace, která se v posledních dnech rozvíjela kolem Sýrie, vytváří pocit nadcházejícího Apokalypsy. A tento pocit pečlivě posilují odborníci, kteří se v obavách rozhlíží na stínu Třetí světové války. A analytici si již šeptají: svět se posadil na sud s prachem, poznamenala pravda.ru.

Samozřejmě, situace s napětím je velmi podobná událostem 60. let minulého století. A o tom například napsal ve své publikaci Dave Majumdar, komentátor The National Iterestu, připomněl ruský tisk. Zároveň je však nebezpečnější: v posledních desetiletích ztratily USA zkušenost se „spoluprací s jinou mocí”, nýbrž se stalo jejich zvykem hledět shora na další státy a čekat na okamžité provedení jakéhokoli dekretu, který pochází z Washingtonu, dodal ruský deník.


Zdroje: prvnizpravy.cz, pravda.ru