Co vyřezala BBC z rozhovoru se Sergejem Lavrovem?

…tohle budeme muset vyříznout…

19. 4. 2018, P. Ďoubalík

Na Brita jste si dovolil dost… Chováte se poněkud neprofesionálně… – podobnými slovy musel mírnit ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov (1950) moderátora britské televize BBC, který s ním vedl “Těžký rozhovor”.

Pozvali ho do pořadu s názvem “Těžký rozhovor” a měli to opravdu těžké. Raději třetinu “nevhodných” pasáží vystřihli (z cca půl hodiny zbylo 20 minut). Je přece nutné chránit obyvatele Británie před nevhodnými informacemi, ne? 

Být to v Rusku, křičel by slavný Západ: “cenzura!!!”. Ale v Rusku teď většina diskusních pořadů jede v přímém přenosu, naživo, vždy s přítomnosti opozice, tzv. liberálů a zástupců jiných zemí. Nějak se nám to převrátilo.

(…ne, to ať neříká, to nepotřebujeme slyšet…)

Myslím, že S. Lavrov nejvíc “dostal” moderátora BBC, když odpověděl na dotaz ohledně výhružného tweetu D. Trumpa o chytrých raketách. Odpověď byla lakonická, pohled nesmlouvavý, vyznění jasné. Tento moment je také ve videu, viz níže.

(…a tohle už vůbec ne…)

Zde jsem udělal titulky k informaci o výše zmiňovaném pořadu a níže pak přidávám odkazy na pořad samotný:

překlad z audia a titulky: Ďouba NR


Lavrov pro BBC News (bez titulků):

https://www.youtube.com/watch?v=kU47DmNPies

https://www.youtube.com/watch?v=Ep6Qzk38guU

https://www.youtube.com/watch?v=opVn5wvzPfo

https://www.youtube.com/watch?v=IHbt86ndFhE

Bonus:
Kdysi jsem maloval žertovné angažované obrázky, několik přikládám, za “ČT” si v tomto případě dosaďte “BBC”, za “Františka” dejte “Johna” a bude to fungovat