Dcera Sergeje Skripalja promluvila – vše je jasné!

Tady ani facepalm nestačí!

3. 4. 2018, P. Ďoubalík, zdroj zde a zde

Nikdy vás nepřekvapovalo, že v povídkách o Sherlocku Holmesovi byli vyšetřovatelé londýnské policie vykreslováni jako idioti?

Touto větou začíná video, které včera publikoval Ruslan Ostaško. Rozebírá podivný příběh s otravou “Novičokem”, komedii britských vyšetřovatelů, kteří se zamotávají do svých verzí, mluví o 41 otázce, kterou položilo ruské MZ nejen Londýnu, ale překvapivě i Francii, ale hlavně – přináší první informaci o výpovědi Julie Skripalové, která highly likely vnesla do případu jasno. Budete se divit!

K videu nejdou přidat titulky, překlad proto dávám v textové podobě, viz níže.
překlad z mluveného slova: Ďouba NR

Nikdy vás nepřekvapovalo, že v povídkách o Sherlocku Holmesovi byli vyšetřovatelé londýnské policie vykreslováni jako idioti? Já, upřímně řečeno, jsem si vždy myslel, že je to takový literární postup, který je použit, aby na pozadí tuposti vyšetřovatelů intelekt Holmese blýskal ještě jasněji. Po kauze Skripalja si to už nemyslím. Téměř na 100% si myslím, že Artur Conan Doyle psal podle skutečnosti, a spíše zveličoval a ne zmenšoval intelekt vyšetřovatelů jejího veličenstva. Dokonce i člověk, který nikdy neměl nic společného s vyšetřováním trestného činu, si všimne, že britská vláda se zamotává ve výpovědích, a tyto výpovědi a s nimi spojená obvinění Ruska se mění co dva, ne-li každý den. Připomenu jen několik epizod z té schizofrenické historie:

Britové tvrdí, že pouze Rusko má možnost vyrábět otravný plyn “Novičok”. To je samozřejmě lež, ale teď to nechme být. V ten stejný čas říkají, že uměli přesně rozpoznat otravnou látku, použitou proti Skripalovi. To je síla! Pak ale není jasné, s čím tu látku srovnávali, protože pokud ho porovnávali právě s tím “Novičkom”, který umějí vyrobit právě jen v Rusku, pak není jasné, odkud se vzal u Britů. A jestli Britové nemají “Novičoka”, pak jak určili, že je to “Novičok”, a ještě vážnější, jak zjistili, že byl vyroben v Rusku? Na to nemají odpověď a ta nejspíše ani nebude. Nebudou odpovědi, protože Britové nemohou ani logickou verzi otravy vyhotovit tak, aby vydržela byť několik dnů.

Pamatujete na prohlášení v amerických i britských médiích, že jedem byla namazána klika dveří domu Skripalových, jakoby na ní odhalili stopy, že je už vše jasné, zbývá najít člověka, který namazal kliku jedovatým plynem přímo na příkaz Putina? Už málokdo pamatuje, že nejprve nám říkali, že jed přivezla z Moskvy sama Julia Skripalová v kufru, to znamená, že jí ho podstrčili v Rusku, kufr v pohodě prošel přes hranici a nikoho neotrávil v letu nad Evropou, až potom, u nich doma, když ho otevřela sama oběť, jed zafungoval.

Vidíte, jak rychle se mění verze, přičemž nelze říci, že je to evoluce nebo upřesnění nějaké základní verze, ne, tady se doslova před očima mění jakoby celý obraz činu a britská vláda kašle na to, že výsledkem je fraška a ne vyšetřování. Nyní v případu nastal obrat: ukazuje se, že za vše může tajná biologická zbraň Ruska – pohanka! Tady ani facepalmy (gesta údivu nad neskutečnou blbostí) nestačí.

Tajná zbraň Putina (pohanka) – Ruslan Ostaško

Ex-důstojník GRU (Hlavní správa rozvědky Generálního štábu Ozbrojených sil RF) Sergej Skripal byl otráven nervově-paralytickou látkou “Novičok”, kterou přivezla z Ruska v balíčku pohanky jeho dcera. S takovým oznámením přišel britský TheSun, odkazujíc se na zdroj z okruhu sledování incidentu v Salisbury. EuroNews upřesňuje: podle údajů policie, které přináší tabloid, smrtelně nebezpečnou kaši přivezla známá dcery bývalého plukovníka. Julia Skripalová prý sama chtěla ve vlasti koupit pohanku, bobkový list a přísady, ale nestihla skočit před odletem do prodejny. Proto poprosila nejmenovanou ženu přivézt alespoň kroupy (pohanky) pro snídani. V jednom z těch pytlíků se nacházely části nervově-paralytické látky “Novičok” – říká zdroj.

A teď pozor – dotaz: Jak se to shoduje s tím, že prý největší množství látky bylo nalezeno na prahu domu Skripalových? Když složíte do jedné všechny verze britské strany, tak vychází, že poškození otravou otevřeli sáček s pohankou přímo na prahu domu, a tam, jak vidět, ji hned začali jíst, čímž se rychle otrávili. Ale vždyť to je nesmysl, úplný, ale Britové dělají dojem, že tak je to potřeba.

ve videu jsou na tomto místě zobrazeny otázky ruského MZ
Otázek k britské vládě je velmi mnoho, přičemž množství roste každým dnem. Ruské MZ oficiálně publikovalo seznam 41 otázky k případu Skripalja a požaduje odpovědi od Londýna. Seznam není zdaleka vyčerpávající, přesto jeho přečtení stačí, aby každý více či méně objektivní pozorovatel získal jasné a pevné přesvědčení, že oficiální Londýn lže a tupě zamlčuje pravdu.

MZ ještě publikovalo 2 doplňující seznamy otázek, jeden pro Organizaci pro zákaz chemických zbraní, která se účastní vyšetřování otravy a jeden jako překvapení pro Francii, kterou Britové také přivedli k vyšetřování, jen o tom nikomu neřekli. A ruské MZ se o tom nějak dozvědělo a chce vysvětlení, upozorňujíc, že už zná odpovědi na některé otázky, a ty odpovědi se britské straně silně nebudou líbit. Tady už je vidět, že se za věc vzali nejen ruští diplomaté, ale i lidé v uniformách, kteří zjistili mnoho zajímavého. A není dobré si myslet, že naše otázky lze jen tak ignorovat, nelze. Britský DailyMail již publikoval novinku o otázkách ruského MZ, když napsal, že “Moskva zadala Londýnu 41 “cynickou” otázku a obvinila v neodpovědnosti”. Nic. Ať si nazývají otázky “cynickými”, to není důležité.  Důležité je, že přivádějí k prozření britskou společnost a mohou být použity také politickými protivníky Theresy May. Dříve nebo později se to určitě stane a pak už jí nějaké pohádky o otrávené pohance nepomohou. A těm, co nevědí, zde je informace o tom, že Julia Skripalová, zraněná se svým otcem, plukovníkem GRU Sergejem Skripalem, se probrala, hovoří a přijímá jídlo. Připomínám, že je jakoby otrávili chemickou zbraní “Novičok”, které by 2 gramy stačily na zabití 500 lidí, ale tady větší dóza nestačila na zabití dvou. Dokonce se proslýchá, že Julia Skripalová již vypověděla o případu, cituji z otevřených zdrojů v internetu (Grupp Kompromat):

Skupina Kompromat jako první publikovala exkluzivní výpověď J. Skripalové

“Ten den jsme s otcem seděli na lavičce v parku, užívali si vzduch britské svobody, najednou naši pozornost přitáhl muž, který se pomalu přibližoval k nám z druhého konce aleje. Něco na něm bylo divného – snad nápis “FSB (Federální služba bezpečnosti)” na prsou, snad plynová maska, možná čapka – ušanka. V rukách nesl nádobku, podobnou na dezodorant, s nápisem “Plyn Novičok – Prostředek k likvidaci vlastizrádců”. Když přišel k nám, vykřikl “Putin tě pozdravuje, kryso!” a stříkl z nádobky přímo do tváře mého otce. Já i můj otec jsme se začali dusit a muž v plynové masce začal zpívat hymnu RF. Ale dokončit ji stejně nestačil. Z blízko stojícího auta se ozvala píšťalka a zvolání “Dimo, rychleji, mám dnes ještě schůzku s Trumpem!”. Muž v plynové masce odpověděl: “Už běžím, Vladimire Vladimiroviči!” a 
směřoval k autu”.

autor videa Ruslan Ostaško, první politolog a bloger, kterého znám, který se utkal
 s polským žurnalistou Tomašem Macejčukem v ringu v čestném  boxérském zápasu

Rozšiřující učivo:
Diskusní pořad, kde Polák Tomaš Macejčuk vyprovokoval Ruslana tím, že mluvil o jeho předcích jako o “rudých fašistech”. Zato dostal po mordě od Ruslana v přímém přenosu:

Následně Macejčuk vyzval Ruslana na box:

…a Ruslan přijal, boj proběhl, Ruslan na body zvítězil

Jen to, prosím, nevykecejte našim bulvárním “novinářům”, ti by to určitě dokázali hodně překroutit…