Hirošima 1945 a Dúma 2018

Jaroslav Loudil
16. 4. 2018
Nabízím jedno velmi zajímavé srovnání. Když dnes přijde na přetřes použití US atomové bomby proti civilistům v Hirošimě a Nagasaki , tak naši politologové, politici, žurnalisté,… odpovídají takto :” Americké vojáky ještě čekalo dobývání japonských ostrovů. Mnoho by jich při tom bývalo padlo. Proto použili zbraně hromadného ničení proti městům. Aby konec války urychlili.”


Připomínám jen , že bylo zavražděno asi 200 000 lidí, z toho 80 % dětí, žen a penzistů. A nyní se přesuňme do Sýrie , Dúma 7.duben 2018. I kdyby Asad býval použil chemické zbraně a zabil asi 40 civilistů, /jako že je dnes už jasné že je to lež !!!/ , tak jaký by byl asi jeho cíl ?? Ochránit životy svých vojáků před dalším bojem a použitím ZHN /chemické zbraně / urychlit konec války a porážku protivníka.

PS. Hirošima a Dúma tedy vychází – “fifty fifty” !! Ovšem jen v případě , že by v Dúmě někdo zbraně ZHN použil. Což není pravda. Takže naše novináře, politiky, politology ..lze označit za servilní poskoky USA a NATO. Lžou, vymýšlejí si báchorky a kydají čiré nesmysly hned jak se ráno vyhrabou z postele ! Těžko si někdo může vážit takových křupanů.