Je třeba bránit Asada

Jiří Jírovec
17. 4. 2018
Ve Sněmovně právě (17.4. 2018) probíhá diskuse o české reakci na raketové  klepnutí přes Asadovy prsty. Jana Černochová přišla s myšlenkou na tribunál, který by postavil ty “zlé”  před soud. Paní poslankyni bych rád upozornil na přírodní zákon: “Každá velká  myšlenka má i nevýhody, které vyrovnávají a nebo převyšují velikost myšlenky samé”. Ustavit tribunál by bylo OK, kdyby platil pro všechny. Tedy padni, komu padni. Tribunály nejsou nástrojem pro uplatnění spravedlnosti. Staly se propagandistickým nástrojem, který pomáhá vyhrát válku. Je-li zapotřebí, lze v zájmu politických cílů obvinit kohokoli na “slabší straně”.


Vzpomeňme na obvinění Miloševiče během bombardování Srbska. Přišlo v době, kdy se Srbsko nepoložilo. Miloševič byl v mediích popisován jako obluda, která se dopouští středověkých zločinů. Pak umřel a jeho obvinění stejně padlo.

Tribunál, který nemůže obvinit kohokoli, je jen směšnou zástěrkou pro zločiny těch mocných.

Mezi řádky prohlášení tria T- M – M lze snadno vyčíst, že Západ nemá v úmyslu porazit Asada. Potřebuje, aby ten “pacholek”, byl k dospozici pro další obvinění.

Sýrie má smůlu, protože je v současné době jediným územím, na kterém jsou v kontaktu ruské a americké zbraně.

Až bude zapotřebí vyprázdnit arsenály nebo testovat reakci Rusů, stačí pootevřít ventil bombičky s chlorem. Důkazy nebudou třeba, vždyť nám říkají a tudíž víme, že není větší dobytek než Asad. I kdyby nebyl, důležité je nemít pravdu s Putinem.

Zmíněná myšlenka jisté Šiklové, která se v komunistech vyzná, je vypečená, protože umožňuje, abychom rychle zapomněli na všechny lži naší strany.

Pár miliónů Syřanů nestojí za řeč, když jde o světovládu. Hlavně, když uprchlíci nejdou k nám.