Kam až bude Rusko dotlačeno ??

Jaroslav Loudil
18. 4. 2018
Rusko je největším státem světa co do rozlohy a největším státem Evropy co do počtu obyvatel. Nyní je terčem stále silnějších sankcí, stále silnějšího nepřátelství a bezuzdné rusofobie ze strany Západu. Přáním Západu je zřejmě tato první varianta : Díky sankcím poklesne silně životní úroveň Rusů, ti se vzbouří, v ulicích proběhne protiputinovský Majdan a  bude nastolena tzv. ” Západní Demokracie”. Rozuměj – do Ruska vtrhnou západní monopoly , okamžitě – “zprivatizují” – ruskou ropu, plyn, zlato, …atd. 


Rusové nastoupí do různých plechových montoven u dálnic, jako se to stalo nám Čechům po roce 1990. V  nich budou na tři směny montovat součástky německých či francouských aut a budou řízeni a kontrolováni západními managery. Ruský prezident se stane servilním západním poskokem, který bude skákat, jak bude Washington pískat. Jakýsi – “Novodobý maršál Pétain”. To je varianta číslo jedna. Doufám, že k ní nikdy nedojde !!

2. Varianta č.2 Pod rostoucím tlakem Západu se Rusko bude více a více ekonomicky, vojensky a politicky vázat k Číně. Ruská – ropa, plyn, uhlí, dřevo, zlato, elektřina, zbraně,…atd. do Číny . Čínské spotřební zboží všeho druhu do Ruska. Stále těsnější vojenské vazby. atd. atd. Více ruských turistů do čínských letovisek. Z Ruska se tak vlastně stane nikoli už evropský, ale asijský stát. Evropa o něj přijde.

3. Varianta č.3 Nejhorší varianta. Pod tlakem Západu se Rusko ekonomicky zhroutí a moci se tam chopí následně šílenec horší jak Kim Čong-un nebo Pol – Pot. Tento člověk získá moc nad ruským jaderným potenciálem, kterým bude vydírat svět. Dost možná, Třetí světová.

P.S. Západ sám sobě dělá medvědí službu. Rusové jsou hrdý národ, který snese opravdu hodně. Osobně tak věřím ve variantu číslo dva. Rusko bude dotlačeno k úzké spolupráci s Čínou. Pro Západ to není dobré řešení.