Napichuje Bašár Asad hlavy na kůl?

Radim Valnečník
12. 4. 2018 blog autora
Včera (středa 11. 4.) zazněla v pořadu Události, komentáře na ČT 24úplná hloupost od jinak moudrého člověka. Zrcadlo šílené doby. Na konci diskuse k zostřené situaci kolem Sýrie položil moderátor Daniel Takáč otázku, proč by měl Bašár Asad použit chemické zbraně, když vítězí a Dúma je vlastně už dobyta. Do té doby logicky vystupující zástupce Pirátů Mikuláš Peksa řekl, že to je z důvodů zastrašení protivníků, něco jako napichování hlav na kůly, viz ZDE.
 
Tak si připomeňme, jak šly událostí:

Na konci února se politika T. Mayové dostala do kritické situace. EU (ve snaze důsledně ztrestat Británii za brexit) navrhla Severnímu Irsku zvláštní status, kterým by nad ním Británie ztratila kontrolu. A nejen to, přes Severní Irsko by se otevřely asymetrické obchodní vztahy, což by vážně pochroumalo ekonomiku Británie. Hrozil severoirský majdan, viz ZDE.

A najednou se jako na zavolanou rozhoří kauza SKRIPAL, která se postupně mění ve frašku. Navíc zazněl první rozumný hlas “shora” a tím došlo i k zásadnímu zlomu v kauze SKRIPAL:

“Británie musí předložit důkaz, že Rusko stálo za otrávením bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Juliji.” Ve čtvrtek k tomu vyzval tajemník německého ministerstva zahraničí pro vztahy s Ruskem Gernot Erler. Reagoval tak na to, že britská vojenská laboratoř v Porton Downu v úterý připustila, že nemůže prokázat ruský původ nervově paralytické látky, která byla před měsícem při útoku v jihoanglickém Salisbury použita.

“To protiřečí tomu, co jsme předtím slyšeli od britských politiků, a určitě to zvýší tlak na Británii, aby předložila další důkaz o tom, že stopy přesvědčivě vedou do Moskvy,” řekl Erler…

“Zjevně z britské strany existovaly takové zprávy, založené na informacích tajných služeb, takže nejen Porton Down sehrál svou roli, ale také dodatečné informace,” řekl Erler. “Ale ty nejsou veřejně známy a nyní je tu tlak na to, aby bylo těchto informací odhaleno více, jinak celá věc není transparentní,” dodal Erler…

Šéf Laboratoře obranné vědy a techniky v Porton Downu Gary Aitkenhead v úterý uvedl, že vědci z této laboratoře nebyli schopni zjistit, kde byl nervový jed vyroben.

Erler ve středu zdůraznil, že stupňování napětí mezi Západem a Ruskem musí skončit. Vyzval rovněž Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW), aby provedla nezávislé vyšetřování kolem jedovaté látky použité při útoku na Skripala. (ZDE)

Podrobněji viz: Zlom v kauze SKRIPAL. První stateční vzdorují moci

A tak přichází staré osvědčené téma použití zakázaných chemických látek v Sýrii. Pokolikáté už? Nikdy se nepotvrdilo, že by za tím stál Bašár Asad, zato se několikrát potvrdilo, že se jednalo o provokaci.

Připomeňme si: Německé video lepší než kdysi Česká soda.
(18. květen 2016)

O rok později a vlastně přesně před rokem: Mlčení a mlžení k jednání G7 k Sýrii.
(12. duben 2017 )

Nejlépe se k tomu vyjádřil Jaroslav Štefec:

Potáhneme na Assada?

Tohle jsem prostě nemohl minout. Okomentoval jsem to zatím aspoň na facebooku.

Neokonzervativní síly na Západě se definitivně zbláznily a tlačí nás do války. A jako obvykle, p.t. obecenstvu perou do hlav malé děti. Abychom, jati lítostí nad nebohými drobečky, radostně souhlasili ve stylu vize šílené Langšádlové se spořádaným odpařením v jaderné apokalypse ve jménu pravdy, lásky, svobody, demokracie a, jak jinak, evropských hodnot.

Co je fascinující na přiloženém videu (které “bílé přilby”, organizace založená, vycvičená a financovaná CIA, předkládají jako (jediný) důkaz “chemického útoku provedeného “krvavým Assadem”), je neskutečně idiotská “odmořovací akce”, při níž jsou viditelně naprosto zdravé děti, bez jakýchkoliv známek začervenání očí, dávení po poleptání sliznic atd., atd. demonstrativně oplachovány vodou z hadic, a jsou jim prováděny jakési sprejové inhalace a přikládáno na obličeje něco, co zřejmě mají být kyslíkové inhalátory

Proč některé děti brečí, je zcela zřejmé, když si všimnete chování těch hňupů, což mají být zřejmě ti “vyškolení záchranáři v bílých helmách”, kteří cpou špinavé paznehty děckám do naprosto normálních, nezačervenalých a neoteklých očí a imitují jakousi jejich “prohlídku”, asi aby zdůraznili svou profesionalitu. Přitom jediné, čeho byste podobným “odmořováním” naprosto spolehlivě dosáhli zejména u dětí s jemnou pokožkou, je navázání chlóru na vodu, její vsáknutí do oblečení, a následné rozsáhlé lehčí či těžší poleptání celého povrchu těla pod oděvem.

Kdo má aspoň minimální ponětí o účincích byť jen malých koncentrací chlóru ve vzduchu (byl prezentován útok chlórem, což už je samo o sobě totální kravina) a způsobu, jakým se chlór odstraňuje ze zasažených povrchů, musí vidět, že to je jen jedno velké divadlo, vylhaná šaškárna, která má ale “pro blbečky”, za které jsme jako občané považováni, zdůvodnit cosi, co je hazardem se samotnou existencí naší civilizace.

Tohle definitivně nedopadne dobře z jednoho zásadního důvodu: Rusko už nemá kam ustoupit. A my jsme bohužel hned v první řadě. A ještě detail – nenechte se odradit titulkem, že video obsahuje drastické záběry. Žádné tam nejsou. Tedy kromě záběrů na kretény z hereckého komparsu, snažící se vypadat jako “záchranáři”. Tak to je fakt drsné. (ZDE)

K tomu ode mně: Podívejte se v klidu a na klíčové pasáže i zpomaleně, abyste viděli, čím vás krmí.

P. S.: Tentokrát byla v pořadu UK ČT 24 o něco opatrnější i H. Langšádlová (TOP), za to trochu z formy A. Černý (KSČM), který má už asi plnou hlavu kompenzací za spolupráci s Babišem pod Zemanovým poručnictvím. Nedokázal ani reagovat na to, když H. Langšádlová sdělovala, že se jedná o pokračování dřívějších případů použití chemických zbraní Bašárem Asadem.

– – –
 

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/5618-napichuje-basar-asad-hlavy-na-kul.html