Nová hvězda Hollywoodu je ze Sýrie

Hassan Diab

20. 4. 2018, P. Ďoubalík, zdroje: RT, Sputnik, Rossija1, video – titulky

Hassan Diab (11 let) zatím dostal jen malou roli v krátkometrážním filmu, ale hned se stal hvězdou.  Jeho první honorář: fíky a sušenky. Jeho první tvůrčí filmová skupina: “Bílé přilby”.

Krátký film, ve kterém hraje Hassan, zapůsobil na svět nebývalou silou. Dostal podporu “novinářů” v žoldu zla (a že jich je!) a výsledkem tohoto “důkazu” byla agrese v podobě raketového útoku tří států na jiný suverénní stát – Sýrii. 

Těžkou roli v Sýrii teď plní OPCW, která má za úkol nalézt stopy chemického útoku, který nebyl. Ale za ten chemický útok už padlo obvinění, odsouzení i trest. Co se tedy stane, když se zjistí, že nebyl? Může se to vůbec stát? Těžký úkol má před sebou OPCW…

Přikládám video s titulky a níže další dva odkazy k témuž. V prvním videu je publikován text, který RT zaslala organizaci “Bílé přilby”, překlad je zde (do titulků se nevešel):

Od: RT
Komu: “Bílé přilby”
V reportáži reportéra TV kanálu “Rossija 24” Evgenije Poddubného (viz odkazy níže), 11-letý Hassan Diab, který vystupuje ve vašem videu o nemocnici, říká, že tam přijel s dalšími lidmi, poté, co někdo na ulici začal křičet: “Běžte do nemocnice!” Tam chlapce polili vodou a natočili na kameru. Hassan potvrzuje, že žádný chemický útok ve skutečnosti nebyl. Prosíme vás, podívejte se na oba záznamy a najděte čas na to, abyste nám dali komentář. Předem děkujeme!

Mimochodem, Evgenije Poddubného sleduji už několik let. Jeho reportáže z válkou zmítané Sýrie jsou výsledkem obrovského nasazení a odvahy. Takoví žurnalisté se u nás už asi nerodí.
Evgenij Poddubnyj(1983) nalezl nejprve dva dospělé účastníky natáčení fingovaného chemického útoku v Dúma a nyní i malého Hassana.

E. Poddubnyj

E. Poddubnyj

Video RT
překlad z audia a titulky: Ďouba NR

Další podrobnosti včetně videa s českými titulky jsou zde:

https://cz.sputniknews.com/video/201804197188402-syrsky-chlapec-promluvil-duma-falesne-video/

A zde podobné video s dobrými záběry z nemocnice v Dúma apod (bez titulků).
Mladý herec ukazuje, jak se natáčelo fejkové video “Bílých přileb”: