Velvyslanectví USA v Praze otevřeně finančně podporuje potlačení svobody slova

Jaroslav Loudil
8. 4. 2018
Velvyslanectví USA nyní vyhlásilo granty na – “boj s dezinformacemi v ČR”. Zájemce může obdržet sumu od 5000 do 25 000 Dolarů, když slíbí vývoj techniky, která pomůže v ČR umlčet jiné názory , než ty oficiální = ty proamerické. To vypadá opravdu velmi podivně ! Velvyslanectví cizí supervelmoci hodlá zasahovat pomocí peněz do mediálního prostoru a tedy do myšlení občanů suverenního státu OSN. 


A nijak se tím netají! Naopak! Občané ČR tedy musí do budoucna uvažovat už vždy jen – “proamericky a pronatovsky”. Každý , kdo by tvrdil něco jiného, prý šíří nebezpečné dezinformace. Pamatuji časy socialismu, ovšem to co nyní organizuje velvyslanectví USA je opravdu -“silná káva”!! Nepamatuji se totiž na to, že by velvyslanectví SSSR v Praze před rokem 1989 veřejně náborovalo – “bojovníky proti jiným názorům ve společnosti” a platilo by zájemcům třeba 40 000 Rublů za dobrý – “tip či techniku” – na potírání protisocialistických a protisovětských názorů.

P.S. Blíží se tuhá totalita, dříve přišla z Východu, nyní se blíží zase ze Západu. Ta západní se ovšem tváří mnohem sofistikovaněji a je tak nebezpečnější.

https://cz.usembassy.gov/cs/vyhlasujeme-specialni-grantove-kolo-zamerene-na-boj-s-dezinformacemi/