Hra na nervy USA: Geniálními kroky Putin ničí naděje Washingtonu

Anton Orlovský 19. 5. 2018      zdroj
Již více než dva roky se Rusko aktivně podílí na řešení situace v Sýrii. To v žádném případě neodpovídá plánům USA a jejich partnerů, kteří se snaží o destabilizaci v SAR. Velmistrovské tahy Vladimíra Putina však ničí všechna očekávání Západu. Nenechávají tento “krvavý stroj” na pokoji. … Moskva nemá v úmyslu vystoupit ze hry a v této hře dostali Američané opět šach. V posledních měsících mohlo mezinárodní společenství pozorovat v Sýrii všechny možné druhy provokací. 


USA se svými kolegy udeřily na syrskou armádu, pokračovala bezdůvodná štvanice na Bašára Asada a jeho údajně agresivní režim a také pokračovalo sponzorování formací banditů, které pravidelně provádí špinavou práci Washingtonu (včetně Kurdů a komunit úzce spojených s teroristy).

Na pozadí této americké zvůle Vladimír Putin a Bašár Asad nevidí žádné vážné překážky pro systematické směřování k řešení syrské krize. Na nedávném setkání v Soči dospěli vedoucí představitelé ke společnému názoru, že práce probíhá správným směrem.

Putin na tomto setkání zdůraznil, že se podařilo přinutit teroristy, aby složili zbraně na klíčových místech republiky.

“Nyní, po těchto vojenských úspěších, byly bezpochyby vytvořeny další podmínky pro obnovení plnohodnotného politického procesu”, konstatoval ruský prezident na setkání v Soči.

Vedoucí představitelé obou států se navíc shodli v názoru, že hlavní práce byla provedena. Po rozhovorech Putin uvedl, že dohodl se syrským protějškem další opatření, která povedou k vyřešení nestabilní situace v SAR.

“Dnes jsme během jednání dohodli naše společné akce s prezidentem Sýrie … a dospěli jsme k závěru, že k dnešnímu dni vznikla příznivá situace pro aktivizaci politického procesu”, upřesnil prezident RF.

Ruský prezident také podpořil iniciativu Asada ohledně vyslání zástupců Sýrie do komise OSN, diskutovali o vytvoření ústavního výboru v Sýrii a tak dále.

A toto setkání v Soči může být považováno za jakýsi politický rýpanec po samolibosti USA. Američané, kteří lezou z kůže, jen aby dosáhli destabilizace v Sýrii, jsou vlastně vydáváni za bezmocné.

Toto setkání může být dokonce charakterizováno jako hraní na nervy Washingtonu, protože Putin a Asad udržují situaci pod kontrolou, což vůbec nezapadá do plánů Spojených států.

Je příznačné, že se setkání konalo na území Ruské federace. Washington chápe, že Moskva nemá v úmyslu vystoupit ze hry a v této hře dostali Američané opět šach.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová