Královna Británie nabídla Rusku hlavu Mayové na stříbrném talíři: Věc Skripaljů se rozpadá – Británie chce seskočit.

Jurij Barančik
3. 5. 2018       Zdroj
Nedávno vešlo ve známost, že Sněmovna lordů oznámila svou nespokojenost s průběhem jednání vlády Mayové s Evropskou unií o Brexitu, ačkoli zatím všechno probíhalo podle britského scénáře (daná otázka byla analyzována experty IA REX), ale brát tyto připomínky na lehkou váhu není možné. Co ale vyvolalo toto ultimátum předsedkyni vlády Británie z horní komory britského parlamentu, který je zcela pod kontrolou královského dvoru?


Mohlo to být způsobeno pouze jedinou věcí: případ Skripaljů se rozpadá, což znamená, že Theresa Mayová se nedokázala vypořádat s úkolem, který jí byl svěřen, jehož cílem bylo diskreditovat Rusko. Toto přiznat královský tvůr nemůže. Ovšem nadále souhlasit s přítomností Theresy Mayové, která zpackala tento důležitý úkol, v čele vlády, si britská královna také nepřeje.

Za těchto podmínek je jedinou správnou a dávno vyzkoušenou aparátnickou metodou práce vyhlásit osobu, která se nevypořádala s daným úkolem, ale se silně druhořadým úkolem, a vyčistit ji ze systému do té doby, než vyjde najevo celá pravda o reálném fiasku. A jakmile to vyjde najevo – osoba v systému (a možná i vůbec) už nebude. A komu se budou uplatňovat námitky – přece ne novému růžolícímu premiérovi, jehož vyslanec přiveze do Moskvy solidní tajný balíček kompenzací? Samozřejmě že ne.

Takže britská královna se rozhodla odstranit Mayovou ze hry, než bude pozdě. Britské zpravodajské služby se zcela odnaučily pracovat: s dopingem a WADA – fiasko, se Skripaljovými – fiasko. Třeba je nutno něco “poopravit na kozervatoři”?

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová