Pavel & Štětina: Proč tak lžou?!

Radim Valenčík
6.5.2018  blog autora
Lžou nejen moc, ale i hloupě. Nejlepší je ty, kteří chtějí zavést cenzuru, nechat mluvit a dobře poslouchat, co říkají. Tak třeba toto:


Generál Petr Pavel: “”Rusko je nešťastné ze současného světového řádu založeného na západním typu liberálních demokracií a snaží se ho změnit tak, aby se více shodoval s jeho národním modelem společnosti,” řekl Pavel.”  
Viz: https://www.novinky.cz/domaci/471009-pavel-rusko-je-nespokojene-se-stavem-sveta-proto-je-proti-nato.html

Takže, pokud tomu rozumím, co říká pan generál, máme u nás přímo vzorovou liberální demokracii. A jak taková liberální demokracie funguje?

Europoslanec Jaromír Štětina: “”Paní premiérka (Theresa Mayová) obvinila cizí mocnost. Já si myslím, že v zemi, kde vznikl James Bond, mají tam agenta 007, mají určitě fungující tajné služby, bez nichž by to paní premiérka neřekla. Ani nemohla říct, mně řekly tajné služby to a to. Británie je vyspělá demokracie a premiér si tam nemůže dovolit lhát,” obhajuje postoj Británie český europoslanec za TOP 09 a STAN Jaromír Štětina…”
Viz: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/471090-obeti-utoku-na-syrskou-dumu-exhumuji-kvuli-vysetrovani.html

Takže, pokud rozumím tohoto, ta liberální demokracie, resp. ta “vyspělá” Štětinova demokracie funguje tak, že premiér může říkat cokoli. Třeba i to, co přivede svět na pokraj války. To, co může vést ke zničení celé země a zplodit takové zlo jako ISIS (jak to předvedl předchůdce Mayové Blair). A povinností všech je věřit mu to. Slepě, protože ve vyspělé demokracie přece nelze prověřovat, co říkají tajné služby. – Obávám se, že Štětina z britské literatury čel jen Fleminga, že žije v pohádkovém světě agentů 007, že Orwella raději ani neotevřel.

Ale to ještě není všechno. Tito opěvovatelé “liberální” či “vyspělé” demokracie současně požadují, aby prezident, který má nad hlavou vyvěšené “Pravda vítězí”, lhal. Aby neinformoval veřejnost o tom, co mu sdělily tajné služby a co se rozchází s tím, co se tvrdilo.

Nějak nám ten obraz “vyspělé liberální demokracie” bledne a hoši (ale i děvčata, abych nezapomněl třeba na Němcovou, která dotaz na to, co je pravda, považuje za vlastizradu) se nějak zamotávají do labyrintu lží. Možná, že by se Štětina mohl míst na bondovku podívat na film se stejným názvem Labyrintu lží s DiCapriem v hlavní roli, aby získal širší představu o tom, jak pracují tajné služby vyspělých liberálních demokracií, viz: https://www.csfd.cz/film/232535-labyrint-lzi/prehled/

Nejde o to, abychom se pobavili nad hloupostí druhých, jde o pochopení toho, o co jde a co bude:
Výše uvedené je dalším dokladem toho, jaké důsledky má to, že degenerující jádro současné globální moci v několika vrstvách od sebe vylikvidovalo všechny potenciální reformátory, tedy ty, kteří by se mohli pokusit o nápravu zla a přesměrovat vývoj k jiné než konfrontační alternativě. Výsledkem je, že všechny kategorie slouhů (tj. v mém členění: slouhové, slouhové slouhů a poskoci jádra globální moci) předvádějí to, co předvádějí. Každý, kdo si uchoval aspoň trochu rozumu, totiž nedokáže takové moci sloužit, aniž by se pokusil ji napravit. A pokud by se ji pokusil napravit, zadupou ho tupí slouhové různé kategorie, aby na tom demonstrovali svoji loajalitu. Nedivme se, že ten, kdo se nachází v dosahu fungování jádra současné globální moci jako její přisluhovač, blbne. Blbne tak, že se stává komickým, i když to zase tak veselé není, protože jde o naše přežití.

Co dělat? Nyní jsme ve fázi zrání odporu na základě pochopení toho, o co jde. Většina normálních lidí si zatím neuvědomuje, jak zdegenerovala současná globální moc, která se snaží rozhodovat o našem bytí či spíše nebytí, v jak nebezpečná fázi vývoje civilizace se nacházíme. Pořád si nechce připustit, že to ještě není tak hrozné, i když intuitivně cítí, že se děje něco velmi nedobrého. Proto je potřeba na konkrétních příkladech ukazovat, jak se všeobecná degenerace včetně morální projevuje i v degeneraci intelektuální, zkrátka v tom, že současní papaláši již o několik koňských délek předstihli i Jakeše. O jejich morálním úpadku raději ani nemluvím.

Podle jejich plodů je poznáme. Oni už tak zpitoměli, že nedokážou ani mezi sebou cenzurovat největší projevy své hlouposti. Čím větší hloupost, tím větší projev loajality nahlíženo tím, jak to vidí oni sami zevnitř. Mj. není divu, že z tohoto pohledu se jim Putin jeví jako génius, i když je to jen normální člověk řídící se jako většina lidé normálním rozumem.

Neuspěchejme zrání. Většině lidí a nejen v naší zemi bude teprve postupně docházet, co se děje. Nyní je spíše čas na to shodnout se na cestě pozitivního řešení problémů, tedy na přitažlivé, realistické a optimistické vizi, jejíž základní koncept lze podrobit diskusi.

– – –


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/5699-pavel-stetina-proc-tak-lzou.html