Případ otravy Skripala – nové verze lží trapné protiruské propagandy aneb Co se asi doopravdy stalo a proč?

Michal Brand
6. 5. 2018
Už Vás případ Skripal nudí? Už Vám mám s touto kauzou dát pokoj?
Chápu. Už je příliš dlouhá a trapná ta série lží propagandy – naneštěstí té „naší“, „západní“, „demokratické“ propagandy „našich“ „svobodných médií“. Ale nenechte se unavit touto demagogickou metodou západní „demokratické“ politické nomenklatury – nenechte se unavit metodou založenou na „lžeme tak rychle a tak nesmyslně, že to ani není možné pojmout, že to ani není možné sledovat a proto jakoby vyhrajeme, když všichni se zdravým rozumem rezignují“.
Nerezignujte. Nikdy. V ničem. A na zdravý rozum nerezignujte nikdy. Vážně. Cesta zpět od kolektivní blbosti ke zdravému rozumu je až příliš složitá. Známe to z naší historie – z historie ne až tak vzdálené i té historie vzdálenější.

Nejnovější halas propagandy v kauze Skripal pochází od Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW). Podle generálního ředitele OPCW Ahmeta Üzümcü bylo proti Skripalovi a jeho dceři použito 50 až 100 gramů Novičoku. To prý podle něj vylučuje, že by šlo o Novičok z výzkumu, protože k výzkumu prý stačí 10 mg. Nicméně, podle mého rozumu – který si arogantně a sebestředně troufnu nazvat obyčejným zdravým selským rozumem – to nijak nevylučuje možnost, že by výzkumné středisko (například to britské v Porton Down, jen několik kilometrů od Salisbury) vyrobilo Novičoku 50 mg. Nebo 100 mg, nebo 200 mg. Nebo rovnou 20 deka. Lze to vyloučit? Nelze. Žádný skutečný vyšetřovatel to nemůže vyloučit. Jakmile lze vyrobit 10 mg, lze vyrobit i desetkrát nebo stokrát nebo tisíckrát 10 mg. Tečka. V oblasti takovýchto akcí armád a tajných služeb prostě někdo vydá příkaz, klidně i nepsaný. Třeba příkaz pro Porton Down vyrobit 500 g Novičoku. Třeba „pro potřeby výzkumu armády USA“ nebo jiné spřátelené země. „Ale jde o přísně tajný výzkum obrany proti ruské chemické hrozbě, pššššššš!“ Nikdo se na nic neptá. V těchto službách se přeci nikdo nikdy na nic neptá. Kdo se ptal, už tam dávno nepracuje. Možná už vůbec nikde nepracuje, že? Takže první závěr – Novičok se vyráběl a vyrábí „pro výzkumné účely“ v celé řadě vyspělých zemí světa, včetně Británie, zřejmě i USA, ČR a v dalších zemích NATO. V množství, které nikdo není schopen identifikovat – klidně 50 až 100 g nebo násobně více. Potvrdil to naprosto jednoznačně generální ředitel OPCW.
Podle sdělení generálního ředitele OPCW (úmyslně nepíši „informace“, protože informace je slovo blízké slovům „fakt“, „skutečnost“ a nikoli „momentální verze lhaní“) bylo tedy použito 50 až 100 gramů Novičoku. Smrtelná koncentrace Novičoku je pět miligramů (pět tisícin gramu) na metr kubický. Těchto 50 až 100 gramů Novičoku by ve formě aerosolu otrávilo smrtelnou koncentrací Novičoku  cca tisíc až dva tisíce metrů kubických vzduchu v Salisbury. To je cca oblast 45 krát 45 metrů otrávena do výšky dvou metrů. To je polovina hlavního náměstí v Salisbury. Takový mrak by se pohuboval po městě Salisbury a otrávil by smrtelně každou živou bytost, kterou by potkal. Několik set nebo tisíc lidí by mělo být smrtelně otráveno, pokud by se britské lži v kauze Skripal zakládaly alespoň malinko na pravdě. Není ani jeden. Skripal se zázračně uzdravil z otravy nejjedovatější nervově paralytickou látkou na světě. Skripalova dcera se také zázračně uzdravila. Nikdo jiný se ani neotrávil. Ani ty děti, kterým Skripal dal osobně v parku chleba na krmení kachen poté, co mu někdo nastříkal do obličeje sto gramů Novičoku. Nebo mu 100 gramů Novičoku rozetřel po klice u dveří. A nikde se nikdo neotrávil – ani v restauraci, kde Skripal poobědval, ani v parku, ani v obchodním centru, kam zašel. Britské zdravotnictví, nejvyspělejší na světě, zřejmě všechny tyto smrtelné otravy vyléčilo. Druhý závěr – OPCW na objednávku západních politických „elit“  lže, jako když tiskne. Nebo ničemu nerozumí.
Paní Drábová, poradkyně neúspěšného kandidáta na prezidenta Drahoše, v rozhovoru prohlásila, že celý případ Skripal má rovinu odbornou a rovinu politickou. Škoda, že v západních „demokraciích“ odborná stránka naprosto zmizela. V témže rozhovoru také prohlásila, že OPCW nade vši pochybnost vyšetřila, že k otravě Skripala byla použita látka A234. Paní Drábová buď neví, o čem hovoří, nebo jen odříkává „stranickou linii“. Proč? Protože OPCW se nedokáže ani shodnout na tom, zda k otravě Skripala bylo použito stopové množství Novičoku v řádu miligramů nebo obrovské množství 50 až 100 gramů, postačující k otrávení poloviny celého Salisbury při pouhém rozprášení. Dále se OPCW nedokáže zatím shodnout ani na tom, zda Skripal přežil, protože se Novičok rozpadl ještě před tím než Skripal sáhl na kliku nebo než mu Novičok nastříkali ruští agenti do obličeje nebo než Skripal snědl otrávenou pohanku, kterou ruští agenti podstrčili Skripalově dceři na letišti do kufru, nebo jaká verze lhaní je momentálně „platná“. A nebo zda podle OPCW a dalších zdrojů šlo o Novičok typicky velice stabilní, který všude po celém Slisbury vydržel celé týdny plně funkční a prokazatelný.  
V tomto rozhovoru paní Drábová říká, že sice se u nás Novičok (A230) syntetizoval, ale pouze v řádu „zlomků gramů“. Tedy třeba o desítky nebo sto, dvě stě mikrogramů by klidně jít mohlo, ne? V rozhovoru pro aktualne.cz tvrdí, že i produkce takového „zanedbatelného“ množství se hlásit jejímu úřadu musí. V rozhovoru pro lidovkyale naopak tvrdí, že se takové „zanedbatelné“ množství ani nemusí hlásit. (Cit.: „O této mikrosyntéze nám říkat nemusejí.”) Tak jak to tedy je? Musí se výroba malého množství Novičoku v řádu desítek nebo stovek miligramů hlásit Úřadu pro jadernou bezpečnost nebo nemusí? Proč, paní Drábová, říkáte ve stejné věci jednou ano a jednou ne? Jako vždy – ďábel se skrývá v detailech. (Devil’s in details). Prostě převažuje ten „politický aspekt“, že, paní Drábová?
Paní Drábová v rozhovoru pro Lidové noviny sdělila, že Novičok se u nás nikdy, ale opravdu nikdy nevyráběl. Vyráběl se u nás jen v zanedbatelném množství. V tak zanedbatelném množství, že se to ani nikomu nehlásí. A toto malinkaté množství bylo ihned zničeno. Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí, chtělo by se dodat. Nebo možná „na politickou kariéru, na politickou kariéru, na politickou kariéru“. Když to nevyšlo s Drahošem na hrad, třeba to vyjde se lží „Skripal otráven Novičokem na rozkaz Putina“ na Eurokomisařku. Euro-lidová komisařka Dráb-ová, to už by panečku znělo. Mohla by mít na starosti dohled nad původním obyvatelstvem Evropy a nad bojem proti šíření imperialistické propagandy západních – tedy vlastně východních – ideodiverzních centrál. A klidně by si k tomu mohla přibrat boj proti mandelince bramborové, která bude jistě brzy přejmenována po vzoru majdanizované neo-fašistické Ukrajiny z Amerického brouka na Ruského brouka.
Podle ředitele OPCW byl k údajné otravě Skripala použit prý mimořádně stabilní Novičok, který se nerozpadl ani po týdnech, tvrdí Ahmet Üzümcü z komického souboru OPCW. Ale díky britské mlze se ve skutečnosti rozpadl a proto nikoho nezabil, jak tvrdila britská propaganda před několika málo týdny.  Uvedl to přeběhlík, žijící nyní v USA, jeden ze spoluautorů Novičoku ve svém vysvětlení, jak mohl Skripal přežít otravu nejjedovatější nervově paralytickou látkou na světě, která zabíjí v řádu desítek vteřin a prakticky okamžitě způsobuje nezvratné patologické změny v organismu. Dokonce nám tento člověk tvrdil, že jen naprostý idiot by použil Novičok v Británii, kde je často mlha, a vlhkost prý způsobuje rozpad Novičoku. Zajímavá teze mimochodem – Novičok byl zřejmě vyvinut jako chemická bojová látka, která se nesmí použít ve vlhku. Patrně speciální zbraň pro válku v neobydlených pouštních oblastech. „Novičok, nejnebezpečnější a nejsmrtelnější chemická zbraň světa, oblast možného bojového nasazení: Sahara, ale jedině mimo oázy, kde je přeci jen trochu vlhko.“  
Takže tedy Novičok podle OPCW vůbec nepodléhá povětrnostním vlivům a díky tomu ho bylo možné nalézt po celém Salisbury i týdny po údajné otravě Skripala. A ZÁROVEŇ je Novičok velice nestabilní a vlivem povětrnostních podmínek se ihned rozpadá a nikoho neotráví. To je horší než zprávy rádia Jerevan. Podobné nesmysly netvrdila ani komunistická normalizační propaganda. Vasil Bilak a Milouš Jakeš by mezi dnešní západní politickou „elitou“ vypadali jako inteligentnější část spektra.
Nebo vlastně Skripala zachránilo britské zdravotnictví, jak tvrdil britský profesor toxikologie. To nejvyspělejší zdravotnictví na světě. Zdravotnictví, které odmítne léčit Alfieho. Země, která nedovolí odjezd Alfieho ani poté, co malému chlapci jiný stát udělí občanství a nabídne jeho léčbu zdarma. Nejodpornější totalitní metody mutlikulti neobolševiků. „V nejlepším zájmu Alfieho je, abychom ho zabili“, to je výrok britského soudu. A po úporné snaze britských „lékařů“ zavraždit malého Alfieho pak britská zdravotní sestra tu vraždu zřejmě dokonala. Dokážete si mimochodem představit, co by se dělo v médiích, neziskovkách a v kuloárech i na pódiích politické nomenklatury západních „demokracií“, kdyby se něco podobného stalo v Rusku?  
Novičok k otravě Skripala byl prý použit ve formě kapaliny nebo aerosolu, říká ředitel OPCW. OPCW ani neví, v jaké formě byl údajně použitý Novičok – zda ve formě aerosolu nebo kapaliny. OPCW a nikdo jiný zatím ani neví, kde vlastně byl Skripal údajně otráven údajně Novičokem – zda v restauraci, v parku, v autě, doma Novičokem z kliky domovních dveří, z pohanky doma, kterou snědli těsně před tím, než šli na oběd, z kufru doma nebo kde vlastně. A nejvíce Novičoku prý bylo na klice u dveří – nekjdříve na klice dveří auta, pak vlastně na klice dveří domu.  Asi ho tam všude z kufru nafoukal vyspělý britský vítr, nejvyspělejší vítr na světě. A mimořádně vyspělá britská mlha tento Novičok následně rozložila-nerozložila. 
Před časem jsem si v jednom svém komentáři dělal legraci, že britská vláda časem přijde s „důkazem“, že Rusko již řadu let vyrábí dveře a to je „nezvratným důkazem“, že Skripala otrávili Rusové na přímý rozkaz Putina. Považoval jsem to vtip, za stupiditu, ke které ani britský režim v celé své ubohosti, trapnosti a amorálnosti nesáhne. A mýlil jsem se. Ani taková trapnost není dost debilní (nemyslím to jako urážku, ale jako lékařskou diagnózu inteligenčního kvocientu britských politiků – jen nevím, zda těch 50-69 bodů IQ má britská politická elita v průměru nebo celkem), tedy ani taková trapnost není příliš debilní pro britskou propagandu – dopis britského experta generálnímu tajemníkovi NATO prý obsahuje „přísně tajnou informaci“, že Rusko již řadu let zkoumalo možnost namazat jedem kliku u dveří. Být Rusko v EU, věřil bych tomu – dokonce by na podobnou pitomost byly určitě i dotační programy EU. Vzhledem k tomu, že Rusko není v EU, nevěřím tomu, že by marnilo čas a energii zkoumáním podobně samozřejmé věci – jed, který otráví při kontaktu s pokožkou při dotyku jakéhokoli předmětu, na kterém je daný jed rozetřen, bezpochyby může být rozetřen na jakémkoli předmětu – na tanku, na protichemickém oděvu, na klice od dveří, prostě naprosto na čemkoliv. Jen naprosto degenerovaná polo-dementní politická „elita“ západních zemí má za to, že klika u dveří se musí samostatně prozkoumat. S čím přijdou příště? Obviní Rusko, že již řadu let zkoumá, zda voda teče z kopce – a jak známo, Skripal byl u jezírka v parku? 
Skripal a jeho dcera Julia přežili. Zatím. Údajná otrava údajně Novičokem je nezabila. Ale britská mocenská elita přišla ihned s tezí, že Skripalovi nesmí s nikým mluvit a musí být ukryti. Zvláštní, ne? Poslední moment, kdy Skripalovi měli možnost mluvit s kýmkoli jiným, než se svými britskými vězniteli, bylo telefonický rozhovor se sestřenicí (zdea zde; plný rozhovor zde). Pak nebylo britské vízum pro Skripalovu neteř, aby nemohla navštívit svoje příbuzné a mluvit s nimi. Žádný kontakt ruské občanky Julie Skripalové s velvyslancem Ruska britský režim nedovolil. Prý na přání samotné Julie – ale ona sama to nikde veřejně neřekla. Proč?  Žádná interview pro západní média. Ani žádné interview „nebohé oběti zlosyna Putina a jím namíchaného Novičoku hovoří o zločinném ruském režimu“. Proč? PROČ? Řekl by Skripal to, co by zbořilo celou lež? Hledá teď Británie dvojníky? A učí je narychlo rusky?
Skoro bych  po zkušenostech se Skripalovými morčaty a kočkou řekl, že až se budou Rusko a kdokoli, kdo má v hlavě mozek, ptát, kde je Skripal, tak britská vláda oznámí, že Skripal byl ve zuboženém stavu a že ho museli nechat utratit. Myslím to jako vtip. Ale až to opět britská politická elita oznámí, tak se už nebudu ani příliš divit.
Vždyť dokonce i Skripalova morčata musela britská policie utýrat k smrti žízní. A Skripalovu kočku po několika týdnech bez vody a jídla britská policie zlikvidovala jako nepohodlný důkaz prolhanosti britské vlády. Ale předtím propaganda vesele tvrdila, že Novičok ve Skripalově bytě OTRÁVIL i Skripalovu kočku a morčata. A tak, když se zamotali do vlastních lží, pak Britové společně s morčaty kočku urychleně spálili. Chybělo jen, aby s jejich popelem posypali chodník nebo namrzlou silnici po vzoru StB let padesátých.
Britský režim zachází s pravdou, s morálkou i se základními normami slušné společnosti jako StB s  popelem popravených. Nevím, co je horší. 
A naše politická nomenklatura považuje za nutné lhát se lháři, podvádět s podvodníky, páchat zločiny společně se zločinci. Známe to z případu Kosova, iráckých zbraní hromadného ničení, rozvrácení Libye, podpory islámských teroristů v Sýrii – naše „elita“ drží h..u a krok s těmi nejodpornějšími a nejamorálnějšími zločiny naší doby.
Ale nerezignujte. Nikdy. V ničem. Na slušnost a na zdravý rozum nerezignujte nikdy. Vážně. Cesta zpět od kolektivní blbosti ke zdravému rozumu je až příliš složitá. Známe to z naší historie – z historie ne až tak vzdálené i té historie vzdálenější. 
Západní Evropa bude mít před sebou velice těžké časy na cestě od kolektivní stupidity ke zdravému rozumu. Možná už je ta cesta pro ně ztracena a budou si nejprve muset projít kolapsem, rozvratem, krachem státu. „Failed states“ možná již brzy uvidíme v přímém přenosu ze západní Evropy. Možná že už některé západoevropské státy dokonce kolabují. Francie, Švédsko, Británie, Belgie již nyní rezignují na vymáhání platného práva na celých částech svých území (množící se no-go zóny, debaty „elit“ o předání části území svých zemí pod správu muslimských migrantů s právem šaría atd.). Zločiny muslimských migrantů v Británii jsou roky maskovány (Rotherham, Rochdale a další města s tisíci a tisíci bílých britských dívek znásilněných a sexuálně zneužitých muslimskými gangy). A v Německu, když jde policie zatknout nelegálního migranta, tak uprchne před násilným davem nelegálních migrantů – a je za to pochválena! Typické příklady kolabujících států – Somálsko, Jižní Súdán, Francie, Švédsko, Velká Británie, Německo…
Ale my, Česká republika, my tu šanci na návrat celé země a celého národa ke zdravému rozumu ještě pořád máme velice dobrou.
Jen nesmíte rezignovat.
Nikdy.
V ničem.