Ráno jsem se skutečně pobavil. Sice tak trochu hořce a cynicky, ale pobavil.

Jaroslav Štefec

Jaroslav Štefec
6.5.2018 Facebook autora
NYT zveřejnil 3. 5. 2018 článek „Large Dose of Nerve Agent Used in Attack in Britain, Says Weapons Watchdog“ , podle něhož generální ředitel OPCW, Ahmet Uzumcua, uvedl, že množství otravné látky, použité k otravě otce a dcery Skripalových, činilo 50 až 100 GRAMŮ (!!!), a látka byla použita jako sprej.


Čistě pro připomenutí: u látky VX, která je údajně 8x slabší než „novičok“ A-234, identifikovaný britskou premiérkou pouhým pohledem jako použitá otravná látka, činí smrtelná dávka 1 MILIGRAM v případě vdechnutí, a maximálně 10 MILIGRAMŮ při kontaktu s pokožkou, a smrt nastává do dvou minut.

To znamená, že v závislosti na množství látky VX, rozptýlené jako jemná mlha v ovzduší, případně nastříkané na pevný povrch nějakým sebevrahem, by v případě útoku mohlo zemřít něco mezi 5 až 100 tisíci lidmi. V širokém okolí místa útoku by nemělo šanci přežít cokoliv živého, počínaje prvoky a konče lidmi, o ptácích, krysách, kočkách, psech a dalších domácích mazlíčcích nemluvě.

Herci “Komedie ze Salisbury” v divadelních kostýmech a maskách

Pokud by se jednalo o látku A-234, byla by tato teoretická čísla ještě daleko vyšší – něco mezi 48 až 800 tisíci (!) lidmi. Tolik obyvatel nemá nejen samotné Salisbury (45 tisíc), ale ani celé hrabství Wiltshire (cca 650 tisíc). Podobné hekatomby by určitě neunikly bdělému oku nejen Theresy May a jejího věrného psíka Borise Johnsona, ale dokonce ani zrakům světové veřejnosti. Asi bychom se o nich dozvěděli.

Ale nic. Žádné postřikování dusících se britských dětí hadicemi, žádné spreje, žádné kyslíkové masky před TV kamerami. Nebo že by Bílé helmy v Británii byly silně nevýkonné? Mají tam přece sídlo! Ale možné to je, USA už jim ostatně zastavily financování.

Aféra „Skripal“ je vůbec zajímavá. Naši „klíčoví spojenci v NATO“ o ní naprosto prokazatelně a nepokrytě lhali a lžou. Důvod jejich lhaní je nasnadě: potřebují otestovat, zda jsou obyvatelé ovládaných kolonií (my) dostatečně zblblí propagandou a hrou na jakousi fiktivní „spojeneckou loajalitu“, aby jim prošla sebevětší lež a nesmysl (ve spojení s Ruskem nebo s kýmkoliv, na koho „bude ukázáno“), který nám předestřou k věření. A také zda budeme ochotni zahodit své osobní i národní zájmy a necháme se klidně jako ovce nahnat třeba i do války za jejich cíle, když se pro ni „klíčoví spojenci“ rozhodnou. Bez ohledu na Chartu OSN, mezinárodní právo, smlouvy, cokoliv.

Je velmi únavné naslouchat ohlušujícímu proudu ohlupujících lží a polopravd, neustále se valícímu z tak zvaných „mainstreamových médií“. Ještě únavnější je stavět se tomuto proudu do cesty a snažit se uvádět tyto z nejvyšší politické a mocenské linie podporované lži na pravou míru.

– – –
Generál Ing. Jaroslav Štefec, CSc. je předsedou ústřední rady hnutí BOS – Bezpečnost, Odpovědnost, solidarita. Více najdete ZDE. Svou poznámku uveřejnil na FB 4.5.2018.