Že by prezidentovi mohlo jít o pravdu? Tak tohle nikoho z téhle bandy nenapadlo

Lubomír Man
4. 5. 2018
Gazdík, Pospíšil, Fiala, Zdechový, Kalousek, Telička, Hampl – a další ctitelé západní pravdy, která je samozřejmě lží, jako jeden muž povstali s protestem proti tomu, co si to prezident Zeman ksakru zase dovolil. Namísto toho aby držel západní lajnu, vytyčenou britskou premiérkou Mayovou svým obviněním Ruska, že to ono, naprosto jistě a neomylně, stojí za pokusem otrávit britského špiona Skripala a jeho dceru jen v Rusku prý vyráběným jedem Novičokem, podpořil on verzi ruskou, podle níž je toto tvrzení nepravdivé, protože Novičok se vyráběl a zkoušel i v Česku, Slovensku, Britanii a Švédsku. Nu a prezident tuto verzi dokonce i specifikoval, když na televizi Barrandov řekl, že malé množství Novičoku se testovalo i ve Vojenském výzkumném ústavu v Brně.


Tím ovšem zradil Západ a podpořil Rusy, řve banda shora vyjmenovaná, a vůbec ji nezajímá to, co normální lidi zajímá vždy v první řadě – a to totiž to, kde je pravda. Zda má pravdu Mayová, když za jediné možné původce Skripalovy otravy uvádí Rusy, protože Novičok se vyráběl jen v Rusku a nikde jinde, nebo má naopak pravdu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová, která uvádí, že se vyráběl a testoval i v zemích jiných..

Ano, normální lidi zajímá, na čí straně je pravda, ale Gazdík, Pospíšil, Fiala, Zdechový, Kalousek, Telička a Hampl patří k takovému druhu lidí, kteří se za pravdou ani neohlédnou, a namísto pravdy sledují jen politický směr. Dobrý nebo špatný, to je jim jedno, ale musí to být politický směr jejich a jejich zájmům vyhovující. A pravda? To je pro ně vyčpělé zboží. Bóže, vždyť jednou je pravda tam, podruhé jinde, kdo by se o takovou prkotinu zajímal, říká jim jejich morální ustrojení, nu a protože už jsou takoví, řekněme odlidštění, ani cípkem se jich nedotkne myšlenka, že by snad prezident Zeman vyslovil svá slova o Novičoku v Brně testovaném, protože prostě pocítil obyčejnou lidskou potřebu říct pravdu.

Tomuhle ovšem nikdo ze shora uvedené sedmičky „politiků“ nemůže porozumět, protože oni takovouto potřebu nikdy v životě nepoznali.

Takže proč prezident Zeman svou pravdu podle těchto pravdu nikdy nehledajících tvorů vyslovil?

Podle Fialy proto, aby pomohl ruské propagandě.
Podle Kalouska proto, aby podpořil ruskou verzi Skripalovy kauzy.
Podle Teličky proto, aby rozbíjel jednotu EU.
Podle Gazdíka proto, aby si ze dvou vzájemně si odporujících závěrů vybral ten, který se hodí Kremlu.
Podle Hampla proto, aby se zavděčil svým východním přátelům.
Všimli jste si toho? Že by nějakou úlohu hrála pravda, ať už té či oné strany sporu, nepadlo z úst těhle výtečníků ani slovo.

Z jejich života i z jejich myšlení se tenhle pojem prostě vypařil. A proto s pravdou také tak zacházejí.
Hus by je se svou „Hledej pravdu“ hnal. A Masaryk se svým „Pravda vítězí“ také.

A co my?