K dramatizaci současné situace/2

Radim Valenčík
23.6.2018 blog autora
Tímto příspěvkem pokračuji v sérii v rámci seriálu o vizi, která těží z dříve napsaných článků, zejména těch, které se týkají degenerace politiky v důsledku programové vyprázdněnosti, viz:
http://radimvalencik.pise.cz/5662-politika-se-meni-v-hnojiste-a-co-dal.html

Tak jsem několikrát v různých diskusních pořadech, které se dotýkaly sestavování vlády, slyšel argument, že “MUSĺME BÝT PŘIJATELNÉ PRO EU”. Pro koho přijatelní? Pro tu euroreprezentaci, která dovedla EU tam, kam ji dovedla?

Myslím, že demagogie s “přijatelností” končí:

“Americký prezident Donald Trump v telefonickém rozhovoru povzbudil maďarského premiéra Viktora Orbána, aby nadále silně hlídal jižní hranice Maďarska. Agenturu MTI o tom v sobotu informoval ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó. Orbán měl Trumpovi odpovědět, že Maďarsko bude pokračovat v dosavadní migrační politice a své hranice určitě ochrání.” (Viz celé a podrobně ZDE.)

Postupně padá jeden EU-MERKEL-PROTEKTORÁT za druhým včetně Bavorska, jak jsem už před delší dobou uvedl, Frau Merkel se podařilo rozložit nejen EU, ale i Bundes, sama uvažuje o brzkém odchodu… A my argumentujeme jakousi “přijatelností”?

Koho vlastně potřebuje Babiš do vlády a koho tam nepotřebuje?

To, co se právě teď odehrálo, může mít pro sestavení vlády zásadní vliv. Problém je, že Babiš si je v mezinárodních otázkách velmi nejistý. Proto také bude hodně záležet na tom, jak současné dění bude vnímat veřejnost. Jak rychle jí dojde, že se to v EU rychle láme a že “to, co bylo, dávno není”, jak zpíval kdysi Karel Gott.

Každopádně Bavor Seehofer musí mít z této nečekané podpory radost:

“V Německu se vyostřuje spor o migraci. Ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) podle listu Welt am Sonntag řekl, že už s kancléřkou Angelou Merkelovou (CDU) nemůže dál pracovat. Mluvčí vlády mezitím popřel informace o tom, že Merkelová chystá summit evropských států, které jsou nejvíce zasaženy uprchlickou krizí.” Zdroj

(Pokračování)