Rakouská Realpolitik

Jaroslav Loudil
6. 6. 2018
Zdá se , že Rakousko s novou vládou nabralo pozitivní směr ve své politice. Z posledního období je možné ocenit podstatné přitvrzení vztahu k migrantům, mimořádně rozsáhlou návštěvu Číny /prezident, kancléř, ministři atd./, kde bylo uzavřeno strategické partnerství Čína – Rakousko a nyní pobývá ve Vídni zase ruský prezident Putin. Neutrální Rakousko zdá se převezme pozici – “mostu” – Východ – Západ , který chtěl budovat už náš Zeman , za což byl hustě kritizován Sluníčkáři a Pražskou kavárnou. 


Tyto trapné figury typu Kalouska a spol. mohly přímo vyletět z kůže , když v Praze pobýval čínský prezident. V jiných demokratických státech, viz. Rakousko, si naopak návštěv čínského či ruského prezidenta velmi váží . Při debatách ve Vídni – Putin – Kurz , Van der Bellen, například zaznělo, že Evropa nikdy nenajde sílu ve vzájemných rozepřích a hádkách , ale jen v jednotě a spolupráci. Což je jistě pravda.

Vyostřování sporu Rusko – NATO /EU/ za strany Bruselu může celé Evropě pomoci leda tak do hrobu. Když je jedna polovina Evropy proti druhé polovině Evropy a vzájemně si “okopávají kotníky”, tak z toho nemůže mít prospěch skutečně nikdo. Snad jen zbrojovky v USA, které by chtěly do Evropy dodávat stále více a více svých zbraní a budovat v Evropě stále více válečných základen USA. To je třeba zarazit. Ideálem USA je , aby Evropa válčila s Ruskem a USA by do tohoto konfliktu potom dodávaly své zbraně. Jejich zbrojovky by si potom pořádně – “mastily kapsy” – na milionech mrtvých Evropanů a Rusů. Takové peníze jak známo Amaričanům- “nikdy nesmrděly” !

P.S. Poděkování do Vídně za novou : “Realpolitik “.

https://www.youtube.com/watch?v=P0Ib_OM6lHk
https://www.youtube.com/watch?v=HRcel59mccU