Tak vo co vlastně de?!

Zdeněk Hrabica
15. 6. 2018
Trump čelí kritice v USA, že salutoval severokorejskému čtyřhvězdičkovému generálovi. Vojenští páni se mu to chystají pěkně spočítat. Panovník se v bývalém Divadle E.F. Buriana producíroval v černém tričku s červeným nápisem „Fuck of KSCM“, neonové Srdce na sídle českých panovníků vítaly na náplavce Vltavy milióny rozjivených, mužské přirození ak.soch. Davida Černého na Vltavě plulo na pohyblivém pontonu v ústrety Pražskému hradu a čůrající kinečtí muži jakoby očůrávají den a noc na Kampě obrysy mapy České republiky. A  obdivuje je celý široširý svět. Co na tom? 


Svého času čuraly za noci dvě hlavy státu na Nerudovu ulici. Skupina Ztohoven ztrhla za bílého dne na jednom z míst československé a nyní české státnosti prezidentskou vlajku a vyměnila ji za obrovité rudé trenýrky, jinak přezdívané jako posrávačky, a skoro nic se nedělo.

Happeningy se vetřely do našeho života. Nabyly na oblibě. Řetěz od Myslbekova pomníku svatého Václava byl odřezán v přítomnosti exprezidenta a primátora Prahy, akt dirigovala Balbínova poetická strana. Vévodkyně chrabrých českých vojsk hřímala před veterány bez rumněnce ve tváři, že legionáři drtili voje Hitlerovy.

Ústavní činitel přitvrdil, sdělil, že Churchill vyhrál druhou světovou válku, opomněl Stalina. První dáma pískala ve Španělském sále a herečka zase ještě přitvrdila v Národním divadle. „Ukomunistům“ to prý po právu patřilo.

Nikomu to nevadilo.

Podruhé zvolený prezident v přímé volbě pokořil rudé trenýrky a veřejně je před početnými kordony mopslíků demokracie troufale spálil. Česká televize skutečnost hluboce zatloukla do tvrdé země. Nejenom husy, slepice, ale i kačáta hlasitě zakejhaly.

Šídlo ze Seznamu.cz se zabodlo do hlavy státu.

Jak odporná a hnusná to taškařice, když my jsme přece národ slušných, spořádaných občanů.

Pukrle máme přece pod kůží. A navíc jsme potomci husitských vojsk.

Bolševická vládo, nejsme žádné stádo. ODS.

A bude líp! Máme nejnižší nezaměstnanost.

Tak vo co vlastně de?

Foto autor