Tato vláda je zmetek. Nutno začít znovu

valenčík radim 11

Radim Valenčík
30.6.2018  blog autora
Pochybnosti o vzniku druhé Babišovy vlády jsem měl od počátku. Nikoli jen z Babišovy viny, ale v důsledku řady okolností příznačných pro hlavní aktéry současné politické scény, vznikala za podmínek velmi nepříznivých k tomu, aby se zrodilo něco životaschopného. Připomeňme si:

1.

Účelové zneužití kauzy “Čapí hnízdo” k obhajobě požadavku tzv. “demokratické opozice”, že “předsedou vlády nesmí být trestně stíhaná osoba”.
To je v podstatě nerespektování výsledků voleb. Parametry kauzy byly známy.
Voliči se vyjádřili, cestu k sestavení Babišovi vlády otevřeli. Věci se poznávají ve srovnání, doba je prohnilá, když volič Babiše porovnával s Bakalou, který ovládá část jiných stran, věděli, koho a proč volí. To, že si “demokratická opozice” vzala na mušku “Čapí hnízdo”, svědči o její ubohosti. Svědci Bakalových lumpáren buď umírají, nebo si nic nepamatují.
Babišova chyba byla, že okamžitě a důsledně nezačal vytváře koalici pro předčasné volby. Mohl být předsedou vlády v demisi, která by zemi do těchto očišťujících voleb dovedla…
2.
Démonizování Okamury a potažmo SPD spolu s dřívější ostrakizací KSČM je pokus o vyřazení velké části politické reprezentace vzešlé z voleb z plnohodnotné části na tvorbě vlády.
Přitom ostrakizace v případě Okamury pod přihlouplými záminkami, například jeho výroku o tom, že v určitou dobu romský tábor v Letech nebyl oplocen. Někteří dokonce říkali, že knížka vydaná Akademií věd, na kterou se Okamura odvolával, neexistuje. Lež. Existuje. Mám ji a nejsem sám. Mj. nyní se ukazuje, co bylo pravým důvodem kampaně kolem Letů.
3.
Selhání “nápravných” sjezdů ČSSD a KSČM, které místo toho, aby z nich vzešly stranické reprezentace čisté a kvalifikované, schopné na Babiše přitlačit, mají zájem na jediném – získat prebendy pro své věrné, pro udržení svých pozic, a to až do úplného vyhnití z politické scény.
Obě politické strany jsou nyní kriticky ohroženy. Nad vodou je drží jen historická tradice, neschopnost tzv. “demokratické opozice” a nepřipravenost Pirátů i ANO.
Postupně situace došla až tak daleko, že máme “pochybnou” vládu bez Pocheho i s Pochem, s Malou, která se svou schopností v mimořádně krátké době ztratit image trhla všechny rekordy, vládu z převážné části nekvalifikovanou, která neformální přízeň určitě nezíská a v níž se někteří její členové budou řídit logikou, urvi, co se dá.  

– – –