Novičok v2.0: Nedaleko od Salisbury našli na lavičce další dva lidi v bezvědomí, celá oblast v blízkosti kultovního Stonehenge je uzavřena! Chemická laboratoř Porton Down vyhlásila pohotovostní stupeň, v oblasti jsou rozmisťovány chemické jednotky, policie a armáda. Místní lidé jsou v šoku, někdo roznáší po oblasti chemickou látku? Snaha o zmaření summitu Putin-Trump v Helsinkách? Neoconům teče do bot!

– VK –
4.7.2018 AE News
Poslední kroky Londýna ukazují, že kauza Skripal není ještě zcela mediálně vyčerpána a Londýn spolu s americkými neocony chtějí vykolejit proces vrcholného summitu v Helsinkách.


Americké elity vyslali další symbol a vzkaz. Právě dnes, 4. července, kdy USA slaví Den nezávislosti, spustila Velká Británie další bizarní chemicko-divadelní akci, na jejímž konci bude s největší pravděpodobností snaha o další linku a obvinění směrem do Ruska a zmaření plánovaného summitu mezi Vladimirem Putinem a Donaldem Trumpem 16. července ve finských Helsinkách, který vyvolává už dopředu zděšení a obavy uvnitř NATO a v řadách tzv. neoliberálních politiků. Poslední kroky Londýna ukazují, že kauza Skripal není ještě zcela mediálně vyčerpána a Londýn spolu s americkými neocony chtějí vykolejit proces vrcholného summitu v Helsinkách, nemluvě o právě probíhajícím fotbalovém šampionátu v Rusku, který už nyní je pozorovateli označován za vůbec nejlépe pořadatelsky připravený světový šampionát v historii. Návštěvnost trhá rekordy, atmosféra na stadionech je dechberoucí a sponzoři si mnou spokojeností ruce.V Amesbury jsou opět zátarasy a stany pro převlek do chemických obleků.

V Amesbury jsou opět zátarasy a stany pro převlek do chemických obleků.

Není proto divu, že včera Londýn oznámil, že má informace, že v kauze Skripal došlo ke zjištění, že na místě činu v Salisbury se prý pohybovali dva muži, kteří zřejmě za útokem stáli, ale nyní jsou prý v Rusku pod ochranou Vladimira Putina. Tahle bizarní a nepodložená informace ihned zaujala mnoho novinářů v Evropě, hlavně z Bakalových médií, ale podle všeho se zdá, že toto oznámení prostě někomu nestačí. A tak pouhých 24 hodin poté přichází z Velké Británie úplně nová kauza. Pouhých několik kilometrů od Salisbury se nachází město Amesbury, kde na lavičce v městském parku byl nalezen pár, muž a žena, zhruba ve věku čtyřicátníků, kteří leželi zhroucení na lavičce. Přesně tak, jak byli nalezeni Skripalovi o 4 měsíce předtím v sousedním městě v Salisbury. Podle informací Daily Mail [1] se měli zúčastnit letní pouti, která ve městě probíhá. Původní předpoklad byl, že oba dva byli v bezvědomí kvůli rekreačním drogám.

Dva lidé nalezeni v bezvědomí v parku na lavičce, nejprve podezření na drogy, ale vzápětí protichemické manévry

Jenže nové informace ukazují, že testy na drogy byly negativní a začalo se odehrávat něco, co už dobře známe. Lékaři kontaktovali policii, ta zalarmovala ministerstvo zdravotnictví, tajnou službu MI-5 a protichemickou jednotku z Porton Down. Policie uzavřela v Amesbury celé bloky a ulice, na místě jsou rozmístěny protichemické jednotky a britská armáda. Oba dva lidé byli převezeni do nemocnice, ale ta nebyla uzavřena z obav z kontaminace ostatních pacientů a je nadále otevřena pro veřejnost. Britský tisk už přinesl rozhovor s taxikářem, který kritizoval utajování identity obou lidí a teď má obavy, že je mohl dokonce vézt a ostatní klienti, které potom vozil na letiště, mohou být také kontaminováni a spolu s nimi celá letadla, která letí do Evropy, do USA, do celého světa. Mnoho míst v Amesbury je odříznuto a zapáskováno se zákazem vstupu.

Mnoho míst v Amesbury je odříznuto a zapáskováno se zákazem vstupu.

Pár byl podle médií nalezen v bezvědomí na lavičce v parku v klidné rezidenční ulici v Amesbury, sedm mil od místa, kde byl ruský špion Sergei Skripal otráven spolu se svojí dcerou před čtyřmi měsíci. Jenže poslední informace toto opět pozměňují, prý byli nalezeni doma ve svém domě, nikoliv v parku, ale není jasné, kdo jim přivolal pomoc. To jsou znovu ty samé rozpory o místě nálezu obou osob jako v kauze Skripalových. Tohle už je doslova komedie. Policie to označila za závažný incident teprve až v ranních hodinách dnešního rána – čtyři dny poté, co byl pár záchrankou odvezen do nemocnice. Laboratoř vědy a techniky ministerstva obrany, která se nachází jen pár kilometrů od incidentu (Porton Down), celý incident vyšetřuje.

Britské MI-5 utekl “rogue” agent, který vydírá britskou vládu o obrovské peníze, objevilo se na britské alternativě. Může jít o hoax, ale podivné chování Londýna tomu pouze nahrává

Několik oblastí v malebném městě Amesbury, které je domovem Stonehenge, bylo dnes vojáky odříznuto od světa pomocí kordonů a zátarasů, protože provádí průzkum kvůli chemické hrozbě. Dvojice totiž navštívila sobotní pouť provozovanou místním baptistickým kostelem, který byl dnes také uzavřen. I v něm teď operuje armáda a protichemická jednotka. Zajímavé jsou informace svědků, co se dělo dnes ráno v celé oblasti. Lidem bylo sděleno, že si mají zavřít okna kvůli úniku plynu a nemají vycházet. Lidem ale bylo podezřelé, že nikde nejsou vidět dodávky britských plynáren, ale místo nich se v ulici objevili vojáci a lidé v zelených bio-hazard oblecích protichemické a biologické ochrany. Na britských fórech začínají prosakovat informace, že britské tajné službě dezertoval agent MI-5, který rozmisťuje v okolí nervové látky, čímž vydírá britskou vládu, aby mu převedla určitou sumu.Policisté a hasiči zasahují v Amesbury.

Policisté a hasiči zasahují v Amesbury.

Je to samozřejmě spekulace, ale pokud se 4 měsíce po kauze Skripal stane prakticky stejný incident, a to jen pár kilometrů nedaleko od původního místa, tak to už není náhoda a jen těžko z toho půjde obvinit Rusko. Velká Británie bude čelit mnoha otázkám. Nebylo by to poprvé, kdy se proti vlastní vládě obrátil tzv. “rogue agent”, tzn. zdivočelý agent, který začne vydírat vlastní vládu. Mimochodem, filmová sága The Bourne Ultimatum byla natočena podle knižní předlohy vycházející z reálných svědectví z řad bývalých operativců CIA o tom, jak se agentura čas od času pokouší odstranit vlastní lidi poté, co se stanou nepohodlnými, ale ti se začnou bránit. Je vysoce pravděpodobné, že britská MI-5 čelí stejnému problému právě v kauze podivných lavičkových “nehod” v okolí Salisbury a vojenské chemicko-biologické laboratoře Porton Down.

Tajná služba má přístup k nervově-paralytickým látkám a v rukách agenta se stane taková látka nebezpečným nástrojem na vydírání vlády nebo agentury. Podle symptomatických znaků nejde o novičok, ale i v tomto případě půjde o variantu látky VX, kterou někdo uvádí v oblasti Porton Down do oběhu ve veřejném prostoru, v restauracích, na klikách dveří, v parku, v taxících. Rozsah rozmístění látky bude obrovský. To všechno ukazuje na to, že nikdy nemohlo jít o práci ruské tajné služby, protože ta by cílila přesně a chirurgicky, ale tohle, co se děje v okolí Porton Down, tzn. v okolí Salisbury a Amesbury, to naprosto nemá v historii obdoby.

Opakovaný vtip není vtipem, o to více obav vyvolává nová událost v Amesbury. Ztrácí Londýn kontrolu nad svými tajnými službami a zásobami chemických zbraní?

Pokud skutečně Britům zmizel agent, který se vymkl kontrole a začíná Londýn vydírat pomocí rozmisťování nervově paralytických ložisek na veřejnosti, potom by to znamenalo, že Londýn už nekontroluje ani vlastní lidi, že rozpad Britského impéria a islamizace národa je nejen dokončena, ale je dokonce už urychlen i proces odstranění britského systému vlády a vnitřní bezpečnosti. Pokud skutečně byli Skripalovi otráveni NPL typu VX z rukou britského rogue agenta, potom by Skripalovi mohli zažalovat Britské království za chemický útok, protože agent je zaměstnancem britské královny. Britské tajné služby totiž v systému řízení nespadají pod Downing Street, ale jejich vrchním velitelem je Britská královna, podobně jako u britské armády. Z právního hlediska tak může jít o útok na britskou královnu, aby nesla zodpovědnost. Potom by se nabízelo i vysvětlení, proč Britové unesli Skripala a jeho dceru na neznámé místo a je jasné, proč nesmí mluvit s novináři a ani s ruskými právníky. Hrozilo by, že podají žalobu na Británii za svoji otravu.Ambulance před centrem Solstice Park v Amesbury.

Ambulance před centrem Solstice Park v Amesbury.

Musíme si ale říct, kdo by měl zájem na odstavení královny? Pokud by šlo o komplot proti Rusku, jako před 4 měsíci v kauze Skripal, bylo by jasné, že jde o dílo amerických neoconů. Ale ve světle těchto nových událostí z Amesbury se zdá, že jde o proces posílení britské izolace od Evropy, o její diskreditaci a zostuzení, které může být v budoucnu i korunováno odhalením, že britská tajná služba loví vlastního “rogue” agenta. To by ale znamenalo, že jde o akci globalistů proti Britskému impériu s cílem jeho rozložení a diskreditaci. Ve chvíli, kdy globalisté v Rusku triumfálně oslavují svoji moc skrze válečné hry na šachovnici 2×11 v podobě fotbalového šampionátu, v Británii někdo opět chodí v okolí Porton Down a maže na kliky dveří a lavičky nervově paralytické gely, a to na mnoha místech, zjevně ve snaze, aby to vyvolalo co největší paniku, ale nejen v ulicích, ale hlavně v britské vládě.

Svědectví lidí odhaluje, že britská vláda se snaží všemožně kauzu ututlat, na rozdíl od doby před 4 měsíci, kdy to Londýn úmyslně rozmázl, aby zaútočil na Rusko

Britská vláda už nemůže křičet na Rusko, protože už by to Londýnu nikdo v této chvíli nevěřil. Je zcela zjevné, že i bezpečnostní složky nesmí o ničem mluvit, dokonce i lidem v místě je vysvětlováno, že jde o únik plynu, jak informoval britský Daily Mail. Před čtyřmi měsíci se ihned všude prohlašovalo, že jde o ruský útok, nyní už se mluví jen o úniku plynu. Daily Mail přinesl rozhovory se svědky a my přinášíme jejich reakce, je dobré vidět, co se právě teď v Británii děje, protože Londýn se hroutí zevnitř přímo před očima, Britské impérium je na pokraji svého kolapsu.

LeeAnn Brady řekla pro Daily Mail: “V sobotu mi bylo řečeno, že v půl čtvrté odpoledne došlo k úniku plynu a máme zavřít okna. Nic dalšího potom nám už neřekli. Ale nikde jsem neviděla žádné dodávky Britských plynáren.” Sarah Jane Cerqua, která byla v době evakuace v Itálii na dovolené, řekla: “Dnes ráno jsem se vrátila, abych našel oblasti ve městě, kterou jsou oblepeny páskami se zákazem vstupu, takže možná, že to vůbec nejsou drogy, co ti dva lidé v sobě měli.”Uzavřené centrum Solstice Park v Amesbury, kde se dvojice měla předtím pohybovat.

Uzavřené centrum Solstice Park v Amesbury, kde se dvojice měla předtím pohybovat.

“Moje kamarádka mi poslala zprávu a řekla mi, že jí bylo řečeno, že nikde nejsou vidět Britské plynárny.” Další svědek: “Policie klepe lidem na dveře a ptají se lidi, jestli mají kam jít spát na noc, protože došlo k úniku plynu.” Lewis Foote řekl: “Přítelkyně mé ženy tam žije v blízkosti a já vím, že je tam obrovská policejní přítomnost spolu s hasiči. Měli na sobě chemické obleky. Mnoho lidí si myslí, že to může být spojeno s otravou těch špionů.”

Řidič taxislužby v Amesbury Stuart Weyers řekl: “Nevím, kdo ti dva jsou, ale myslím, že udržení jejich anonymity by mohlo být mnohem destruktivnější. Například já jsem řidič taxíku, a kdybych je vyzvedl, mohlo by být kontaminováno mé celé vozidlo a právě jsem na letišti vysadil sedm lidí, takže by mohlo být celé letadlo kontaminováno.” Policejní prohlášení z úterý: “Wiltshirská policie a partneři to dnes večer prohlásili za velký incident poté, co je podezření, že dva lidé mohli být vystaveni neznámé látce v Amesbury.”

Někdo tedy zjevně v okolí chemické národní laboratoře Porton Down tráví náhodně vybrané lidi a britská vláda, po blamáži se Skripalovými, se snaží celou kauzu nově ututlat historkou o unikajícím plynu z plynových přípojek v Amesbury. Narativ se tudíž začíná měnit a je jasné, že Londýn čelí novému mocnému nepříteli zevnitř, který se nebude bát drsných kroků za pomoci použití nervově-paralytických látek. Zůstane však hořká pachuť na jazyku. Ne od novičoku nebo VX, ale od politických kroků servilních idiopolitiků v Evropě, kteří se připojili před 4 měsíci ke komedii s vyhoštěním ruských diplomatů.

-VK-

Šéfredaktor AE News