Taťána Malá a stromový dikobraz – ona rezignovala, dikobraza chytili, to jsme si pomohli…. DOPLNĚNO!!!

– vlk –
10.7.2018 KosaZostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
Ještě pozdě odpoledne ta osoba, která z akademického prostředí znala zejména jisté klávesové zkratky tvrdila, že nevidí důvod rezignovat na svou funkci. Že vše je, jak u Babiše a spol . zvykem, je proti ní kampaň, Přirozeně účelová. Tedy účelovka. Že ona nic, ona ministryně a basta. A za krátko to bylo jinak. Prý na ni nikdo netlačil, ale sama se rozhodla rezignovat, aby nezkomplikovala hlasování o vládě. A prý to ani v nejmenším neznamená přiznání viny, protože ona se přece ničeho nekalého nedopustila. Možná nějaká drobná chybička se vloudila, ale přísně neúmyslně!
Jak jinak.


Zbavili jsme se ministryně spravedlnosti, která evidentně sama nectila ani podzákonné normy, a měla mí v péči zákony, jejich vymáhání a dodržování!!!!

Navíc i na té rezignační tiskovce měla značně krátké nohy.
Takže prý na ni nikdo netlačil, když ještě před chvíli tvrdila, že se ministerského postu nevzdá? 
Připomeňme si co předevčírem k její aféře říkal Babiš:

Pokud se prokáže, že ministryně spravedlnosti Taťána Malá opisovala v diplomových pracích, měla by asi odstoupit, řekl Radiožurnálu premiér Andrej Babiš.Zdroj: 

No ono se to prokázalo, respektive bylo už prokázáno! Ale ona odstoupila sama, ze svého rozhodnutí… Chce snad naznačit, že Babiš je za lháře?
A nechce komplikovat vznik vlády? Podle posledních informací se nechá sám ANOšéf pověřit výkonem ministrování spravedlnosti!!!

Tohle nemá chybu hned dvakrát. Nebyl to snad Andrej Babiš, který původně odmítal vydat ČSSD ministerstvo vnitra, kdo tvrdil, že případ Čapí hnízdo dozorují státní zástupci a tudíž, že obava že policie řízená ministrem za ANO by jím byla ovlivněna ve svém šetření v jeho prospěch?
Takže podle jeho vlastního výkladu tomu nasadil dokonalou čapovskohnízdní korunu
Protože nyní bude přímým nadřízeným všech státních zástupců. Tedy i těch, co dozorují jeho vlastní vyšetřování!!!! Dokonalé spojení užitečného (odvolání neudržitelné Malé) s ještě užitečnějším (mít svůj malér pod přímou kontrolou!!!)

Vedle toho a zcela charakteristicky pro naši republiku, ministryni co se provinila opisováním, nahradil v čele rezortu spravedlnosti člověk, který je podezřelý z podvodu v rozsahu 50 milionů! No řekněte, není to krása nesmírná?!

A Malá tvrdí, že chce umožnit bezproblémové odsouhlasení vlády v parlamentně! Kam až, do jaké absurdity, jsme se to dostali? Takže plagiátorství by mohlo vadit a eventuální podvodné získání dotačních peněz velkého rozsahu nikoli? Těm, co budou schvalovat vládu?
Ale abych se vrátil k akademičce přes klávesové zkratky a její poslední tiskovce. Padl tam ještě dotaz na to jak mohla vykonávat koncipientskou praxi, když ji měla vykonávat cca 300 km daleko od svého bydliště.
No dámička vyjevila do kamer, že jako nemůže říci, jestli v místě koncipientování byla 2x, 3x nebo 4x v týdnu, ale rozhodně prý dostatečně. a všichni byli spokojeni… Škoda že nedala následně tu o Perníkové chaloupce. Jen a jen jako doplněk z ní vypadlo, že to koncipování vykonávala na Slovensku. Čímž mi objasnila jednu záhadu s kterou si vlk nevěděl rady – dával jsem tady materiál z webu České advokátní komory, která právnické diplomy z Panevropské univerzity v Bratislavě nemá za dostatečnou právní kvalifikaci k výkonu advokátské praxe v ČR. Proto jsem nechápal, jak Malá mohla být koncipientkou. Takže na Slovensku? Tak to je tedy logické!!! To ano. A jistě, fakt čestný babišovský, že tam byla osobně! Nehledě k tomu, že se pokusila obejít regule pro výkon advokátské živnosti v České republice. Tím, že by oprávnění získala na Slovensku! Pro mne další plagiát. Tentokráte mnohem většího rozsahu než ty dvě diplomky!
A už vidím, jak jezdila, 2x, 3x, 4x týdně z Lelekovic do Dolného Kubína. To je opravdu příjemných 300 kiláků. Zejména ty od Žiliny výše. To je pravá lahoda! No nic.
Ještě k tomu neopisování a neplagiátorství, prý jen zapomněla uvést prameny.. . Připomenulo mi to vtípek, který koloval kdysi po netu – obžalovaný z vraždy nožem říká soudci – já ho vážně nebodl, jen jsem v ruce držel nůž a on se mi do něj nějak zapích nebo jsem ho v něm nějak zapomněl… Malá to má stejně! A podle ní za to všechno může vedoucí její diplomky, ten prý ji neupozornil, že by jako něco bylo špatně….
Ale ono je to jako vždycky v české politice – po špatném přijde ještě horší! Po malé kopírce přijde stíhaný. Do čela ministerstva spravedlnosti, I když snad jen krátkodobě. Ovšem dostatečně na to, aby si poslední vrátná či uklízečka na ministerstvu, všech soudech a státních zastupitelstvích, ráčili uvědomit, kdo je má všechny pod palcem. O státních zástupcích a soudcích nemluvě!
Paráda nejparádovější! Přesně takhle jsme si vždycky představoval právní stát! Co vy?
Nicméně ještě musím přidat pár slov o tom dikobrazovi. Stromovém. Konkrétně o jeho samičce Jitce. Ta utekla ze zoo před dvěma týdny, a i když se čas od času někde objevila, chovatelům se ji nedařilo chytit. K odchytu vyjeli i hasiči, kteří pomocí dlouhé tyče samičku plašili a snažili se ji zahnat na zem. Tam na ni už čekali strážníci a také chovatelé ze zoo vybavení sítěmi. Prostě byl na ní taky účelový hon jako na Malou. Taky měla nikoli hroší, ale dikobrazí kůži. Ta ji ochránila dokonce před elektrickým ohradníkem. Stejně jako Malou ta její před šoky veřejnosti. No jasně, v obou případech šlo o účelovku. Ale obě nakonec – jak Taťána, tak Jitka skončily tam kam patří! Vlastně ne, jen Jitka, ta šla zpět do ZOO. Kdežto akademička přes kopírování nám bude zavánět v parlamentu dál. A bude jistě neochvějnou oporou svého premiéra!
Omlouvám se Jitce, že jsem ji do tohoto textíku zatáhl. Je to statečné svobodomilné zvířátko. Což bych o paní exministryni říci nemohl.
DOPLNĚK úterního rána:
v úterý ráno přišel Seznam.cz se synopsí toho, jak to včera s Malou bylo, kdy a proč se zlomil její nepříčetně tvrdohlavý postoj, Je to zajímavé čtení, jehož nejpodstatnější část je proto převzata.

Zlomovým okamžikem byla zmíněná tisková konference, na které chtěla Malá vyvrátit podezření z plagiátorství.

Ministryně při této vskutku krizové komunikaci odmítla větší pomoc od PR týmu hnutí ANO a scénář obhajoby si přichystala sama. Spojila se předem jen s vedoucím své diplomové práce z brněnské Mendelovy univerzity, s nímž se radila, jak se bránit.

Jenže výsledek se vůbec nepovedl. Místo, aby se Malá věrohodně obhájila, byla zaskočena dalšími otázkami novinářů, kteří našli nové opsané pasáže v jejích diplomkách. Lidé na sociálních sítích si z jejího vystoupení začali utahovat.

Sám Babiš a jeho nejbližší ztratili jakoukoliv motivaci dál Malou bránit. A k odchodu ji v pondělí v podvečer dotlačili. Obávali se mimo jiné, že při středečním hlasování o důvěře vlády v Poslanecké sněmovně by se Malá opět stala ústředním tématem projevů.

Neudržitelnost situace si uvědomoval i Babišův tým marketingových poradců, kteří dobře vědí, že politikům projde leccos, jen se nesmí stát směšnými. A přesně to se šestatřicetileté političce stalo.

Někdo akci přirovnával k Červenému Hrádku, legendárnímu projevu komunistického lídra Milouše Jakeše. Jiní třeba k bývalému ministrovi ODS Martinu Kocourkovi, který vymyslel nový termín „odklánění” pro zatajení majetku před rozvodem.

A nešlo jen o opisování diplomek, ještě větší problém byl, že Taťánu Malou vůbec nepřijala odborná veřejnost – soudci, žalobci a advokáti. Dokonce se proti její nekompetenci veřejně vyjadřovali a sepisovali petice. To bylo v rozporu s tím, co Babišovo hnutí slibovalo – že místo tradičních politiků přivedou do vlády odborníky.

– – –