Tlak na svržení prezidenta Trumpa – hon vrcholí. O koho se může opřít?

Paul Craig Roberts
20. 7. 2018
Roční rozpočet vojenskobezpečnostního komplexu činí tisíc miliard dolarů – čili jeden bilion. Tato obrovská suma peněz se pro komplex shromažďuje tak, že každému občanovi USA se z kapsy vytáhne určitá peněžní částka, kterou by on, samozřejmě, využil pro věc pro sebe potřebnou, na kterou mu ovšem po onom provětrání kapsy komplexem už peníze nezbudou.
Ale zpět k rozpočtu komplexu ve výši jednoho bilionu dolarů. K ospravedlnění tak fantastické sumy na zbrojní výdaje je třeba nepřítele. Nu a vojenskobezpečnostní komplex USA, média a politikové rozhodli, že tímto nepřítelem bude Rusko. A proto tento komplex a jeho političtí a mediální agenti nedovolí Trumpovi vztah s Ruskem normalizovat.


Aby prezidentu Trumpovi znemožnil nebezpežné napětí, Washingtonem vyprovokované, snížit, zorganizoval vojenskobezpečnostní komplex prokázaný podvod Russiagate, kterému však mnozí díky jeho vytrvalému opakování uvěřili. A aby toho nebylo málo, zaranžoval komplex v posledních dnech i falešnou obžalobu 12 ruských občanů a navíc i zatčení další ruské občanky Marie Butinové: Nytimes

Vojenskobezpečnostní komplex jednající rukama i ústy politiků a presstitutek, jež řídí, převrátil každodenní povinnost prezidenta zmírňovat mezinárodní napětí, jež by mohlo vést k nukleární válce, v těžký zločin. Prezident Trump byl nařknut ze zrady za to, že se pokusil udržet mír.

Člověk neseznámen s okolnostmi by to mohl považovat za hloupé i směšné zároveň, ale jak dokazuje Finian Cunningham: Thesaker, nestalo se nic menšího než to, že prezident Trump byl občanům USA představen jako zrádný nepřítel Ameriky.

Prožíváme dnes štvanici nevídaných rozměrů a vojenskobezpečnostní komplex zahajuje svůj puč proti zvolenému prezidentu Spojených států.

V roce 1961 a ve svém posledním prezidentském projevu k americké veřejnosti prohlásil Dwight Eisenhower, že vojenskoprůmyslový komplex USA je pro americkou demokracii hrozbou – a nevyšla z úst amerických prezidentů ještě nikdy pravdivější slova, než byla tato.

Brzy poté zavraždil vojenskobezpečnostní komplex prezidenta J.F. Kennedyho za to, že společně se sovětským vůdcem Chruščovem usiloval o mír, a aby se zbavil prezidenta Nixona, který se Sověty uzavřel několik odzbrojovacích dohod a otevřel i vztahy s Čínou, nastrojil ve spolupráci s deníkem Washington Post krizi Watergate, jež vedla až k Nixonově rezignaci. Nu a dnes tento vojenskobezpečnostní komplex otevřeně iniciuje štvanici na prezidenta Trumpa. Jestliže štvanice uspěje, což je pravděpodobné, stane se Amerika totálním diktátorským státem, ve kterém všechny nezávislé hlasy umlknou.

O koho se může v této situaci Trump opřít? Nikoliv o svou politickou stranu. Nikoliv o svou vlastní vládu. Nikoliv o Evropu. Nikoliv o tajné služby. Nikoliv o Pentagon a nikoliv o neinformovaný americký lid. Má za sebou jen „odrbance“, kteří ovšem nejsou zorganizováni a po odstranění Trumpa je čeká potrestání.

Při pachtění za dohodou s Washingtonem buší Putin s Lavrovem hlavami do kamenné zdi a dříve nebo později si to budou muset uvědomit. A teprve až si to uvědomí, pochopí, že jejich jedinou možností je buď válka, nebo ruce vysoko zdvižené nad hlavou.

Překlad: Lubomír Man