Vazalské státy NATO trpí Stockholmským syndromem

Robert Billyard
20.7.2018 InformationClearingHouse, překlad Zvědavec
Stockholmský syndrom se týká jednotlivců, držených jako rukojmí. Po určité době rezignují na své zajetí a vstoupí do spojenectví se svým věznitelem. Je to podobné, jako když vězni, kteří jsou dlouhou dobu uvězněni, nakonec nechtějí opustit vězení. Vězení se stává jejich „přirozeným“ domovem a oni si vytvářejí strach z opravdové svobody a vnějšího světa.

Přesně tak je to i se zeměmi, a týká se to i vazalských států NATO.
NATO byla vytvořena po 2. světové válce jako obranná aliance, jejímž cílem bylo čelit hrozbě nyní zaniklého SSSR. Varšavská smlouva byla ekvivalentní obrannou aliancí SSSR, která byla v roce 1991 s rozpadem SSSR rozpuštěna. Aliance NATO měla být také rozpuštěna, avšak v duchu amerického triumfalismu dostala novou roli. I nadále ji ovládají USA, a stala se součástí globalizované válečné mašinérie.

Evropa byla osvobozena od Hitlerova Německa, jen aby ji hned vzápětí kolonizoval americký imperialismus. NATO sloužila tehdy i dnes jako efektivní způsob, jakým Spojené státy ovládají Evropu. Ovládání Evropy také brání tomu, aby samotná Evropa vytvořila pakt s Ruskem, který by představoval mocenský blok a otřesení dominance USA.

V Bruselu kanadský premiér Trudeau nabubřele prohlásil, že aliance NATO je dnes stejně důležitá, jako v době, kdy byla založena… „Zítřejší schůzka bude příležitostí pro všechny naše země znovu zasvětit své úsilí NATO, abychom tak demonstrovaly, že aliance je skutečně důležitá, že vykonává důležité věci, a že soubor hodnot a pravidel, které byly před více než 75 lety zavedeny kvůli obraně, jsou stejně tak důležité dnes, jako předtím,“ řekl Trudeau.

Je to ten stejný Trudeau, který propustil nejvyššího člena svého kabinetu a bývalého šéfa strany. Ministr zahraničí Stéphane Dion byl propuštěn, protože přišel s novými nápady na vytvoření kanadské zahraniční politiky, která by byla více nezávislá. S příchodem Trumpa však Dion musel odejít, aby vláda uklidnila Washington. Diona nahradila nekompromisní a rusofobní Chrystia Freelandová. Jak Trudeau, tak Freelandová v souladu s hlasitou západní protiruskou propagandou nespravedlivě útočí na Rusko, což se děje zcela pravidelně („hlasitý“ je zde nejdůležitější výraz, neboť očerňování Ruska na Západě je tak pandemické, stejně jako když je někdo podezřelý, protože se rozčiluje nad falešnými zprávami).

Když Trudeau napochodoval do Bruselu, choval se jako nováčkovský vedoucí pracovník koloniální správy, který poslušně pracuje ve službách mocných elit. Není obchodníkem s mocí, ale vášnivým obdivovatelem moci. Je schopen obětovat dobro své země pro větší slávu nefunkčního a zcela zkorumpovaného impéria, stejně jako ostatní lídři dalších vazalských států NATO. Všichni tito představitelé trpí Stockholmským syndromem.

Trump je oproti tomu dokonalým obchodníkem s mocí, který si vychutnává zastrašující uplatňování moci a zcela opovrhuje slabostí u druhých – na čemž se přiživuje. Impérium praktikuje nejvíce nevděčný prospěchářský parazitismus, neboť se přiživuje na přátelích i nepřátelích. Trump je skutečně bezostyšný, neboť již začal vyhrožovat, že zvýší výdaje na obranu pro členy NATO ze současných 2% HDP na 4%.

NATO má význam pouze jako jednorázová obranná aliance, která nyní slouží impériu jako součást jejího globálního militarismu. NATO není obráncem zemí, ale ničitelem. Mluví sice o obraně, ale všechno to jsou trestné činy. Vazalské státy NATO vědomě ignorují existenci Wolfowitzovy doktrínyProjektu pro nové americké století. Ignorují fakt, že USA mají celou planetu rozdělenou na vojenské velitelské zóny, že mají téměř tisíc vojenských základen, rozprostírajících se po celém světě. USA a jejich vazalské státy NATO mají přes 65% celosvětových ročních vojenských výdajů.

Není divu, že Trump se zoufale snaží vydolovat ze svých vazalů více peněz. Jeho země coby impérium má velké účty, které je třeba platit.

NATO jako obranná aliance je jen šaráda. Abyste mohli hrát tuto hru, musíte si určit, kdo bude ničema – tento účel splňuje Rusko. Stejně jako v době „studené války I“ Spojené státy opět hrají nejstarší a nejúnavnější hru i ve „studené válce ll“ – „Rozděl a panuj“. USA jsou válečný stát, stejně jako byla kdysi Římská říše. K udržení neustálého militarismu musí existovat nekonečná válka a nekonečná zásoba nepřátel – většinou vykonstruovaných. Svět musí být rozdělen na dobro a zlo. Napětí nemůže polevit, nemůže existovat žádná skutečná mnohostrannost. Progresivismus je blokován a ničen válkami. Ničíme si budoucnost, neboť ze zbabělé hlouposti vedeme nekonečné války.

Aby tato zbabělá hloupost vzkvétala, musí také existovat pandemie Stockholmského syndromu. Spousta bude postižených. Počínaje našimi politickými kariéristy, postiženými jsou i propagandistické mozky médií, ozdobené blábolením našich zhlouplých intelektuálních elit, a bylo to vtlučeno do hlav i lhostejné veřejnosti.

Toto je „psychologická aliance“ zkázy. Je nikým nezpochybňována, a jako taková rozhoduje o naší budoucnosti. Celá existence NATO je jen o velkých lžích, rukojmích a vyděračství, přičemž v dálce zní umíráček pro západní civilizaci.

NATO Vassal States Suffering Stockholm Syndrome vyšel 16. července 2018 na ICH. Překlad v ceně 305 Kč Zvědavec.