DVTV: Místo věcných argumentů nálepky

8. 8. 2018

https://video.aktualne.cz/dvtv/kandidat-spd-david-rusove-krym-zabrali-spravne-bis-lze-a-min/r~d91f89d29a5811e895620cc47ab5f122/

A jak to shrnula Bakalova DVTV?

Kandidát SPD David: Rusové Krym zabrali správně, BIS lže a ministerstvo vnitra šíří dezinformace

O výrocích poslanců SPD o uprchlících a Romech jsem neslyšel, že je hnutí fašistické, jak řekl bývalý ministr spravedlnosti, je irelevantní. Nevěřím, že migrace ustala, některých migrantů si tady nikdo nevšímá, trestné činy vymizely, protože přestávají být stíhány, říká Ivan David, bývalý ministr a kandidát do Senátu za SPD. Dodává, že nevěří, že Rusové sestřelili malajsijské letadlo nad Ukrajinou. BIS podle něj lže, pokud jde o vzrůstající vliv ruských tajných služeb na území ČR. Ministerstvo vnitra podle jeho názoru šíří dezinformace.

A co jsem ve skutečnosti řekl a neřekl?

Že “Rusové správně zabrali Krym” jsem, jak lze snadno ověřit, neřekl. Řekl jsem, že pokud BIS uvádí tvrzení, která není schopen ničím doložit, pak účelově lže. To je trochu něco jiného, že…  Podobně s Ministerstvem vnitra. O výroku o Rómech jsem neslyšel, no a? Proč by hloupý výrok měl být relevantní? Proč bych měl věřit, že migrace ustala. Neřekl jsem obecně, že “trestné činy zmizely, protože přestaly být stíhány”, ale mnohé jistě ano, třeba rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. No a? Jsem povinen věřit, že Rusové sestřelili letadlo, když pro to nikdo nepředložil věrohodné argumenty a Rusové neměli žádný důvod to udělat? Vůbec jsem neřekl, že BIS lže ve věci ruských tajných služeb, jen jsem řekl, že nepředložili důkazy. Řekl jsem, že Ministerstvo vnitra šíří desinformace, pokud tvrdí, že my v Nové republice šíříme desinformace. Nic takového nedoložili. Důkazem, který jsem si od nich přečetl má být moje stanovisko, že nevěřím, že Rusové sestřelili nad Ukrajinou letadlo, protože pro to něměli žádný důvod. To je desinformace? Ne to je pravda, já tomu opravdu nevěřím. Ale také netvrdím, že ho nesestřelili, protože to prostě nevím.