Porošenko se bojí nového Majdanu a připravuje se na útěk z Ukrajiny

– rp –
17.8.2018 SvobodnajaPressaPrvníZprávy
Většina politologů se domnívá, že Petro Porošenko prohraje prezidentské volby na Ukrajině, které by se měly konat příští rok na jaře.


Proto se Petro Porošenko připravuje na útěk a má v úmyslu opustit Ukrajinu hned po volbách. K tomuto závěru došel politický analytik a expert Dmitrij Kornejčuk.

Analytik je přesvědčen, že si Porošenko podepsal „ortel“, když žádal, aby se zpřísnila pravidla pro získávání dotací, kde se berou v úvahu příjmy všech členů rodiny, i těch nepřihlášených v bytě.

Dmitrij Kornejčuk je přesvědčen, že po takových změnách vypukne v zemi nový Majdan.

„Požadavky na zpřísnění pravidel pro získání dotací, které berou v úvahu příjmy všech členů rodiny, včetně těch, kteří nejsou registrováni v bytě, je podvodem prezidenta. Po tom, podle odborníka, je pro Porošenka jedinou cestou útěk do zahraničí.

Již před rokem bývalý poslanec Olejnik tvrdil, že Porošenko vypravil do Španělska dvě letadla s penězi a uměleckými cennostmi pod záminkou diplomatického nákladu. Podle něj tyto informace získal od celníků a SBU.

Navíc podle bývalého poslance velvyslanec Ukrajiny ve Španělsku, který je dobrým přítelem Porošenka, dohlíží na dům prezidenta ve Španělsku.

„On potom bude všechny přesvědčovat, že utíkal z Ukrajiny jen s příručním zavazadlem,” zdůraznil Olejnik.

V článku New York Times z února tohoto roku se píše, že nejnebezpečnější nepřátelé Ukrajiny nejsou Rusové, ale korupce a zneužívání úřadů.

Symbolem korupce američtí novináři označili tři vily ve Španělsku. Luxusní byty na jižním pobřeží u Estelony patří prezidentovi Petro Porošenkovi, náměstkovi Bezpečnostní rady (NSDC) Olegu Gladkovskému a prvnímu místopředsedovi parlamentní frakce „Blok Petro Porošenka“ Igoru Kononenkovi…

 
 
Související