Washington se pokouší zabít venezuelského prezidenta

Paul Craig Roberts
5. 8. 2018     
PaulCraigRoberts
V sobotu 4. srpna odpoledne byl na prezidenta Venezuely spáchán atentát. Nálože, umístěné v několika dronech vybuchly v blízkosti prezidenta během jeho slavnostního projevu na vojenské slavnosti v Caracasu. Prezident Maduro vyvázl bez úhony, ale sedm vojáků Národní gardy bylo při útoku zraněno. Pár hodin poté obvinil Maduro z útoku kolumbijsou pravici. 


Viz: https://www.rt.com/news/435133-maduro-venezuela-explosion-address/
https://www.rt.com/news/435135-maduro-attack-right-wing-colombia/

Pacholci CIA, BBC a zbytek prostitujících se médií se nyní pokoušejí zakrýt tento vražedný pokus absurdní teorií, podle níž si atentát na svou hlavu zaranžoval Maduro sám, aby tak mohl své oponenty dostat pod zámek.

Vláda USA nikdy nedovolila kterékoli demokraticky zvolené vládě Latinské Ameriky, reprezentující zájmy svých občanů namísto ekonomických zájmů USA, aby přežila. A reformistické vlády vždy vydláždily cestu ke svému svržení tím, že se ve vlastním zájmu včas nezbavily své vykořisťovatelské třídy s  Washingtonem úzce spojené.

To, že Maduro obviňuje z útoku Kolumbii, je jakoby používal jen krátkou ruku, protože ta delší by zcela jasně ukázala na Washington. Kolumbie je jen jeho vazalem.

Překlad:Lubomír Man