Byl zadržen člen IS, který podle pokynů Kyjeva měl provádět atentáty

– rp –

10. 9. 2018  PravníZprávy
Ruská Federální bezpečnostní služba FSB zadržela na území regionu Smolensk člena teroristické organizace Islámský stát, který připravoval podle pokynů ukrajinské SBU a Pravého sektoru atentát na jednoho z vůdců samozvané Doněcké lidové republiky.


Zadržený je ruský občan, rodák z Dagestánu Medžid Magomedov se narodil v roce 1988, který potvrdil, že „na základě pokynů Bezpečnostní služby Ukrajiny a vedoucích představitelů Pravého sektoru plánoval zavraždit jednoho z vůdců samozvané Doněcké lidové republiky.

Ve zprávě ministerstva vnitra je uvedeno, že Magomedov přijel na Ukrajinu v roce 2018 kvůli jednání s vyslanci IS o dodávkách pro Severokavkazské podzemní hnutí. Magomedov také představitele IS seznámil se zástupci SBU a Pravého sektoru.

Vůdce DLR Alexander Zacharčenko byl zabit při teroristickém útoku!

„Během následné komunikace se zaměstnanci ukrajinských speciálních služeb Magomedov dostal za úkol eliminovat velitele jedné z jednotek ozbrojených sil DLR, bydlícího v regionu Smolensk,“ uvedl při vyšetřování.

Při zatčení Medžida Magomedova byla zajištěny výbušniny ekvivalentu 1,5 kg TNT a pistoli s tlumičem a munici.

Podezřelý vypovídal, že „na území Ukrajiny národní zpravodajské služby aktivně pomáhají militantům IS, zajišťují jejich bezpečnost a financování a poskytují zbraně a výbušniny pro organizování teroristických útoků v Rusku.

„Členové Islámského státu jsou úkolováni ukrajinskými bezpečnostními službami , včetně eliminace vůdců milic samozvané Luganské a Doněcké lidové republiky“, píše se ve zprávě FSB.