Novičok – už je máme

vlk –
7.9.2018 KosaZostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
Byl bych si přál, abyste tenhle článek mohli číst včera, ale nebylo mých silách ve středu večer zareagovat na onu bombastickou zprávu, která na ČT dominovala všem večerním zpravodajským blokům -Británie zná pachatele atentátu novičokem na Skripalovi!

A přirozeně, žádné překvapení – jde o dva Rusy, jakéhosi alias Alexandra Petrova a jakéhosi alias Ruslana Boširova. Nejen to – jde jistojistě o důstojníky GRU! Nejsou žádné pochybnosti! Máme důkazy!Časový snímek jejich pobytu  v  Británii, známe  místo kde přenocovali, tam dokonce zanechali po sobě  stopové prvky  novičoku, máme  i voňavkový  flakón, v kterém ten superjed převáželi, a  vůbec  – víme úplně  všechno!

Vážně? Nebo si z nás zase vláda Jejího veličenstva dělá dobrý den? Přezkoumejme to!

Začnu tím, co už víte. Dokumentací jejich příletu do Británie a fotografií, kdy oba procházejí letištním odbavením:

Oba dva agenti na vteřinu přesně procházejí stejným místem!!! Britové už oznámili, že jde o  dva různé odbavovací koridory…. Inu dokonalá synchronizace – přiletět spolu, jít odbavení a  to nikoli jeden po druhém, když ta odbavovací chodba je prázdná, nikde žádný nával, ale dvěma různými turnikety!!!

Ano, je to možné, pokud mělo být utajeno, že patří k sobě a  mají společný úkol. Ale i tak ta na vteřinu shodná přítomnost na stejném místě v jiném odbavovacím koridoru??? Pro mne pravděpodobnost asi stejná, jako že Viktorka porazí za pár dní Real Madrid. Ani to není vyloučené, že?

Ale pokud  chtěli  na letišti vypadat, jako že  k sobě  nepatří, aby  byli nenápadní, dlouho jim to nevydrželo. Za  chvíli jedou spolu  vlakem a následně  se, opět   spolu, ubytují v hotelu…. Na  to, že  šlo, jak tvrdí Mayová,  o vražednou operaci, prováděnou vysoce profesionální a organizovanou tajnou službou, která jednala  z pověření  vysokých vládních míst, abych ji citoval, trapně  packalský  přístup! Ale  dejme  tomu, v  tom Rusku přece  opilí mužici  nic  neumí (tedy kromě  kyberšpionáže  a kyberrozvracení, tam ti packalové  zblbli Brity natolik, že  odhlasovali Brexit, jak opět tvrdí tvrdí Mayová a spol).
Takže  v hotelu  se  ubytovali.
A představte si, že tam zanechali stopové množství novičoku, jež nebylo zdraví nebezpečné!!, které bylo možné důkazně dokumentačně změřit a to dokonce s velkým časovým odstupem!!!!

Odborné zdroje tvrdí, že pokud jde o obdobný americký otravný plyn MX, pak k zabití spolehlivě stačí 1 miligram, pokud se vdechne nebo 10 miligramů, vstřebaných pokožkou. A  novičok má být přibližně o řád účinější!

Bavíme se tedy o smrtících množstvích 0,1miligramu pro plynné skupenství a  1 miligram pro tekutou verzi. Navíc jsem kdesi kdysi četl, že problém novičoku je jeho těkavost, což znamená, že se prostě sám od sebe rychle vypaří.

Britové tvrdí, že v hotelu přesto zdokumentovali přítomnost novičoku, kterého ovšem bylo tak málo, že nejen že nezabil atentátníky, ale ani nikoho dalšího, kdo do toho pokoje vstoupil po nich. Při smrtelné dávce 0,1 miligramu!!!!!! A  ještě to navíc po  nějakém čase, když už policie věděla kde má hledat a  co má hledat – změřit!!!!! To je stejné, jako by britská tajná služba byla ještě dnes schopna detekovat a  dokumentovat v  Downing Street č. 10 kouř z doutníků Winstona Churchilla a  přesně určit nejen značku / ta je ostatně známa/, ale i výrobní šarži….

Nyní si musíme položit další otázku – v čem to vlastně ten novičok ti vrahouni převáželi, že to z  toho mohlo unikat? I zde Britové dávají jasnou odpověd – ve flakonu parfemu značky Nina Ricci! Alespoň ČT to tvrdí a dokumentuje:

Takže jed už byl namíchán, připraven k použití jako aerosol a byl v té lahvičce! OK.

Všude, ve všech pojednáních o novičoku je informace, že šlo zejména o tzv.  binární jed. Který byl skladován ve dvou oddělených, samostatně neškodných substancích a mísil se až při výbuchu obou složek v  chemickém granátu nebo bombě. A to kvůli bezpečnosti vlastních vojsk a  bezpečné manipulaci v  zázemí.

Zkouším se vžít do kůže těch dvou agentů, kteří mají při sobě tuhle věc z Belzebubovy kuchyně, ve skleněné flaštičce, v  množství, která by otrávila nejspíš půlku Londýna. A nejspíš vědí, co mají při sobě, protože dostali zadání s jasným cílem. A ví i to, co se stane, když jim to náhodou upadne, nebo s  tím budou neopatrně manipulovat nebo jim to prostě pokojská nebo někdo jiný, třeba nějaký pouliční gang ukradne nebo…. doplňte si sami, fantasii se meze nekladou. Zkrátka 1000+1 hloupá náhoda, která mohla vést ke katastrofě!

Navíc – jak se ukázalo, ta lahvička, jíž měla být věnována úplně největší priorita, ohledně těsnosti, proti úniku obsahu, buď  těsná nebyla nebo…. ale počkejte si ještě chvilku, když to šlo následně v  tom pokoji změřit!!!!

Ale ačkoli to jsou packalové, jsou to také chladnokrevní zabijáci! Nic je neodradí! Máme přece úplné časové snímky jejich pobytu v Británii!

Takže jeden den si to do Salisbury jedou obhlédnout, druhý den tamtéž bez váhání zaútočí a  odjedou ze země!

Dám sem časový snímek toho rozhodujícího dne:

4. března 2018:

8:05: Muži odjeli londýnským metrem ze svého hotelu na stanici Waterloo a nastoupili do vlaku směřujícího do Salisbury.
11:48: Bezpečnostní kamery zaznamenaly oba Rusy, jak opouštějí železniční stanici v Salisbury.
11:58: Muži byli podle policie zaznamenáni poblíž Skripalova domu chvíli před útokem.
13:05: Kamery zaznamenaly oba podezřelé, jak se vracejí směrem k nádraží.
13:50: Petrov a Boširov byli natočeni na video na salisburském nádraží.
16:45: Dvojice se vrátila zpět do Londýna na nádraží Waterloo.
18:30: Muži nastoupili do londýnského metra a zamířili na letiště Heathrow.
19:28: Bezpečnostní kamery zachytila dvojici, jak prochází pasovou kontrolou na letišti Heathrow.
22:30: Muži odletěli z Londýna zpět do Moskvy na palubě letu SU2585 společnosti Aeroflot.
Klíčové  jsou  pro mne osobně  tyhle  údaje
11:48: Bezpečnostní kamery zaznamenaly oba Rusy, jak opouštějí železniční stanici v Salisbury.
11:58: Muži byli podle policie zaznamenáni poblíž Skripalova domu chvíli před útokem.
13:05: Kamery zaznamenaly oba podezřelé, jak se vracejí směrem k nádraží.
13:50: Petrov a Boširov byli natočeni na video na salisburském nádraží.

V 11:58 jsou údajně někde poblíž Skripalova baráku v 13:05 jsou už někde, kde se vrací zpět na nádraží.

Rozdíl v časech je 67 minut. Protože nejde o záznam přímo od Skripalů, řekněme, že na provedení svého útoku měli čistou hodinu. Dost na to, aby nastříkali jed z té flaštičky, na dveře nebo na kliku dveří nebo na rám Skripalova auta. Nebylo nikdy upřesněno, kde přesně byl novičok aplikován! Že to vlastně nehraje roli, kam byl z toho flakónu nastříkán? Máte plnou pravdu! Souhlasím, konečném důsledku je to jedno!

Důležité je, že byl přece NASTŘÍKÁN! To je to oč tu běží! Za bílého dne přijdou dva chlápci do tiché ulice v jednom anglickém městě a postříkají domovní futra/domovní kliku/auto a klidu odejdou. A aby na sebe neupoutali pozornost, tak to vykonají bez sebemenší protichemické obrany typu atombordel, gazmaska, protichemické rukavice!!! Vzpomínáte ještě na tyhle obrázky?

Výsledek obrázku pro obrázky novičok Salisbury
Související obrázek
A ti  dva  ruští frajeři to v tom  Salisbury dávají  takhle:
A to prosím nemají  novičok  v nějaké  binární formě, kdy  tu kliku nejdřív  nastříkají  hnědou substancí a následně  okrově  žlutou / nebo opačně/,  nýbrž  stříkají přes  trysku od  voňavkového flakónu!!!!
Udělejte  prosím malý test! Vezměte  nejbližší podobné balení  parfému, co najdete  doma a zkuste  trochu vystříknout. Tak abyste  ruku  drželi co nejvíce vytrčenou od  sebe /nechcete přece být  zasaženi a okamžitě  otráveni!!!/, aby  zpětné proudění té  voňavky  na  vás  bylo minimální, protože  jinak  vás  to  zabije. A  pak zkuste  tím objet  dveřní zárubeň kolem dokola  nebo postříkat kliku na zavřených  dveřích nebo karoserii  auta!  A  pak si  čichněte  ke  svému oblečení!  Jestli tam nebudou velmi  intenzivní  zbytky  vůně! Vsadím boty , že  ano!  Díky  odrazu  aerosolu od  dveřního rámu/dveří/karoserie!  Pravověrní  cosi procedí  o speciální  trysce…  Hmmmm.
Ten odraz a  místní, předem  nevypočitatelné  vzduchové proudění zkrátka  spolehlivě  vynulují  jakoukoli speciální trysku!!! Tím si jsem jistý. To je  ostatně  ta  druhá možnost, jak se mohl  novičok objevit  v  tom hotelovém pokoji!  Tím, že  ho atentátníci  přinesli na  svých  šatech!!!
Kupodivu ovšem  ti dva  nejenže  v klidu odjeli z místa  činu, vrátili se do  hotelu, zapakovali a    také z Británie zmizeli!!!  Ačkoli by museli zkolabovat a nejspíš  zemřít!! Viz ti dva  houmlesové,co  za drahný čas  našli flakón po novičoku – přirozeně  prázdný! Takže  vrahouni navíc  vystříkali úplně  všechno!!!!  Aniž by  Salisbury  vyhladili  a  dokonce  ani Skripala s dcerou nedokázali zabít!!!  To jsou věci!!!! Zato ta skoro/bezdomovkyně, která si hrála  s lahvičkou následně  – nepřežila…..
Klasický případ – laik žasne, odborník se diví. Tedy  až na  laiky  a  odborníky  britské a ty  s nimi souznějící!
Dovolte  ještě, abych se vrátil k těm  dvěma zároveň packalům, protože  neumí zlikvidovat beze stop a nevratně  ani  mrňavou lahvičku a  jen tak  ji  někde  pohodí, aby se našla   a  zároveň supermanům, protože nastříkají  nejjedovatější aerosol na  zeměkouli tak, že  se jim ani bez speciálních ochranných  nic  nestane.
Víme o nich, díky  úsilí policejních  orgánů Velké Británie  a dobrotě  premiérky  Mayové,  že sice přijeli do její  země  s falešnými pasy a tudíž nemůžeme znát  jejich pravou identitu,  ale  zcela určitě  víme, že  jde  o důstojníky  GRU!
Připustíme na  chvilku, že  to je  pravda. Pak by mne  zajímalo, kdy Britové zjistili, že  k ruské  vojenské rozvědce  patří…
Mohli to vědět dopředu. Klidně. Pak je  otázkou  proč je pustili do země a  dali jim vízum. Říkáte, že  běžná praxe, že  chtěli  získat informace, co budou v zemi dělat a  koho kontaktují?  Fajn.  Ještě  se k tomu vrátím.
Druhá možnost je, že  začali zjišťovat  kdo jim do země  přišel až po  atentátu, v souvislosti s ním. Tomu by  ostatně  nasvědčoval údaj,  že  bylo prohlédnuto asi  11 000  hodin kamerových záznamů. Při tom zřejmě  výchozím bodem  byly  záznamy ze  Salisbury, kdy byly nejprve kontrolovány  kamery  někde poblíž  bydliště  Skripalových a tam identifikované osoby  pak byly  hledány  na letištích a přístavech.  A následně po nalezení  shody, byl rekonstruován nejen jejich pobyt a konání v Británii, ale  také se  nastartovala  snaha  o jejich osobní identifikaci. A tady  se nějak Britům podařilo zjistit, že  jde o  příslušníky  GRU. Fajn. I k tomu se vrátím.
Vratky  ovšem provedu  v pořadí, v jakém  byly  definovány.
Takže nejdříve  možnost, že  MI6 a  spol.  věděli, s kým mají tu čest  a v zemi ti dva packalové/superšpióni  operovali pod  dohledem britských orgánů.  V takovém případě  si  troufnu tvrdit,  že  na otravách novičokem nesou přímou spoluvinu  britské tajné  služby!  Protože nepochybně provedly tajnou prohlídku hotelového pokoje  těch dvou a  musely objevit  ten flakon. Ještě  plný. Nevěřím, že  by  nezjišťovali, co je uvnitř. Vedle toho je musely monitorovat  na každém  kroku. Tedy  i při obhlídce u Skripalových  v  Salisbury, i druhý den kdy už šli na  věc  a postříkali ty  futra/kliku/auto. Aniž by zasáhly, přestože by jim to muselo  sepnout  už  když si koupili v nádražní kase  první dne lístky  na vlak.  A následně se Skripalovi zhroutí a  oni je mají  pod mikroskopem a nechají odjet ze  země a nezatknou je?????
Tak jo, takhle  si práci tajné služby  představuji!!!
Druhá  vratka je taky  prima. Britové  netuší, kdo jim přijede  do země. Takže nemají  žádný  důvod  oba  fousy sledovat, nechají  je volně operovat, provádět  svou  odpornou ďábelskou  prácičku a odjet ze  země. A teprve  následně, po   pokusu o vraždu  začnou šetřit. A  zjistí, že  šlo  o  tajné  agenty  GRU. Všechno klape…. Vážně?
Začneme od  faktu, že  každý  Rus, který  chce  do některého ze  států EU,  potřebuje  speciální, tzv.  schengenské  vízum. Což znamená, že  jeho žádost prověřují  nejenom  orgány  cílové země, v  tomto případě britské a to včetně  registratur  tajných služeb,  ale  nejspíše  nacionále  jdou i přes  servery, které centralizují bezpečnostní informace z ostatních členských zemí – viz například  zadržování  členů IS, při jejich návratu z Blízkého východu!   Tady všude  ti  dva  vrahouni prošli  bez ztráty kytičky  a víza  dostali.
Nikdo neměl podezření, že  jde  o  důstojníky  GRU!  Nicméně,  následně, po vraždě, už to bylo  všechno jinak! Mayová okamžitě  věděla, že  za  tím stojí Rusko a  jeho tajné  služby. Hned  druhý  den!  Následná   podrobná práce  přinesla  výsledky – nakonec  se zjistila i  identita a tím, i  příslušnost  k ruským špionům. Zdá se, že nikdo neřeší, že  Britové sami přiznávají, že  pravá jména neznají! A  nikomu to není divné, až tedy na nějakého vlka. Jak je možné, že  se  ví, že někdo  je členem něčeho, opakováno s Mayovou, tak vysoce profesionálního,  jako je  GRU, aniž by  zároveň byla  zjištěna  pravá totožnost?!!
Podle mne  lze zjistit  příslušnost někoho k tajné službě  zejména tak, že uvnitř  její  organizace  máte svého informátora, který  vám to sdělí!  OK.  Pak se musím ovšem zeptat – proč onen informátor nedodal  i pravá jména, aby  bylo možno vydat  opravdu  neprůstřelné  zatykače?!!  Slyším pochopitelnou odpověď, že  proto, že  Britové  nechtějí  Rusům  blíže identifikovat  svého krtka?!  Jo, tak to jo!!! V  případě, že  by  šlo opravdu o  důstojníky  GRU, jak je nám tvrzeno, pak zcela  nepochybně  v Moskvě  tak jako tak rozjedou  hon  na  zrádce!  Bez  ohledu  jestli jména  sdělil, či nikoli! Protože  je prozrazena  příslušnost kmenových  pracovníků. Tedy zevnitř!
Je to i  tentokrát  v kauze  novičok přesně  stejně, alespoň pro mne, jako  dosud – jsou mi předkládána  k uvěření  vyprávění, za  které by  se nemusel stydět ani  jeden příslovečný  baron.
A to jsem nevzal v  úvahu námitky  Rusů, kteří  žádají Británii, přirozeně  že  úplně marně, o důkazy. Typu otisků prstů, čísla  pasů,  l0etenky atd.atd. To je pro mne podružná záležitost. Proč je neposkytnou, když  přec ena beton vědí, že  odletěli do Ruska, kdy odletěli a že jsou z GRU?  CO by mohli předáním těhle základních  informací  Britové ztratit nebo Rusům nebo tajného prozradit?
Pracuji jen s tím,co se  nezdá mé maličkosti!!!! A co mi nikdo z těch, co mají  dávno jasno,  určitě nevysvětlí! Jsou to ovšem přesně  ti  samí, co v případě  Zacharčenkovy  vraždy okamžitě  vyloučí odpovědnost  Kyjeva a   skládají dohromady  mimořádně komplikované teorie o  tom, že  ho dal odstranit Putin nebo  že  se  Zazcharčenko pohádal s kumpány  o peníze….
Článek  jsem ze  středy na  čtvrtek  napsat  nemohl. Jednak  teprve  včera dopoledne  přišly bližší podrobnosti o  tom, co  Britové  pustili  za  informace a ty jsem potřeboval následně  nějak zpracovat, seřadit a posoudit.
P.S. pro Zemanovy a Babišovy  příznivce
Pokud mi za  dnešní  článek  hodláte  dát  zcela vyjímečně  hvězdičky,  nedělejte  to. Nestojím o ně.  Oba vaše  idoly  posuzují stejnou optikou a  stejnou logikou jako byla  použita  v tomto textu. Jestliže  vám jednou vyhovuje  a podruhé nikoli,  pak opravdu není důvod, abyste se  dne s namáhali s pochvalou.
Dodatek z pátečního  odpoledne
Výsledky  britských vyšetřovatelů  zajímají nejen  vlka, ale  mnoho a mnoho lidí.Zejména  ty, kteří hodlají používat  vlastní mozek. Takže  objevují  další a  další nesrovnalosti.
Na serveru  aktualnikonflikty.cz si dal jeden z jejich tamních redaktorů práci  a úředně vydaný  časový  snímek ze  dne  vraždy, doložený záběry  kamer umístil na  mapu  Salisbury včetně  časových údajů. Výsledkem je následující mapa:
Výstřižek

začínám přemýšlet, zda dnešní článek nepřesunout ze složky Hodina vlka do jiné -Vtipu na tento den.

  1. Pro ty, kteří jsou názoru, že když člověk hejbne zadkem, tak těch 550 metrů za tu minutu dá chci konstatovat, že světový rekord v běhu na 1 km drží Noah Ngeny z Keni a má hodnotu 2min 11,96sec. Takže je logické, že ruští agenti, tu packalové nyní zase supermani dali, s prstem v nose, civilním oblečení a při chůzi ve valčíkovém tempu, poloviční distanc za 1 minutu! Simply clever, dear Watson!
– – – – –