Čínští odborníci: Rusko nemůže být poraženo ani válkou, ani sankcemi

14. 10. 2018     politobzor
V těchto dnech čínští experti vysvětlili, proč považují Rusko za silnější než Spojené státy a proč Rusové nemohou být poraženi ani vojenskými metodami, ani ekonomickými sankcemi. Uvedli dostatečně přesvědčivé argumenty na podporu svých závěrů, které si skutečně zaslouží pozornost, protože se od základu liší od názoru západních analytiků. Takže.


V očích Západu je zvykem Rusko považovat za technicky zaostalé, podle jeho názoru Rusové stále nějak přežívají jen díky uhlovodíkům, kterých máme spoustu. Rusko mělo údajně štěstí, že na jeho území jsou soustředěny téměř všechny nerostné suroviny.

A někteří zástupci Pentagonu doopravdy věří, že ruská armáda je špatně vyzbrojena a špatně připravena na rozsáhlé vojenské operace. Generálové jsou přesvědčeni, že hlavní hrozbou pro Spojené státy jsou ruské jaderné zbraně. Ale jak doufají, jaderný potenciál Ruska brzy zastará a Moskva banálně nemá dost peněz na modernizaci.

Američané se domnívají, že pro Čínu je mnohem výhodnější být spojencem Spojených států než Ruska. A když Rusko prohraje a zhroutí se, bude možné rozdělit si jeho území mezi sebou. Číňané však mají jiný názor. Experti jsou přesvědčeni, že Rusko je silnější než USA ve všech aspektech: ekonomika, armáda, mentalita obyvatelstva a množství přírodního bohatství jsou to, co se v souhrnu stane také základem vítězství Ruska.

Čínští analytici jsou mimochodem přesvědčeni, že Rusko nebude poraženo, i kdyby se dokonce Říše středu v této záležitosti spojila s USA. A z čeho tedy vycházejí. Za prvé, když Rusko disponuje všemi možnými přírodními zdroji, bude se moci jimi plně zabezpečit dokonce i v podmínkách úplné izolace a mezinárodní blokády.

Každá světová ekonomika se drží na zdrojích energie. Například německá ekonomika se okamžitě zhroutí, pokud mu Rusko přestane dodávat ropu a plyn. Rusku však toto nehrozí, protože může pro svou ekonomiku čerpat neomezené množství energetických zdrojů, jsou přesvědčeni v Říši středu.

Nejdůležitější je, že ruská ekonomika pracovala a vyvíjela se vždy a za jakýchkoli podmínek. Rusko musí co nejméně záviset na dolaru a západním kapitálu. V ideálním případě plně přejít na vzájemné účtování v rublech, a dnes jsme svědky začátku tohoto procesu. Rusko také rozprodalo téměř všechny americké dluhopisy a zvyšuje své zlaté rezervy, které nyní dosahují téměř 2 170 tun. Od roku 2014 Rusko tento ukazatel téměř zdvojnásobilo. Ano, sankce samozřejmě komplikují růst ruské ekonomiky, ale nejsou schopny ji zastavit.

Ruská armáda je podle názoru čínských expertů nejsilnější a nejbojeschopnější na světě, a právě proto je spojenectví s Moskvou pro Čínu výhodné. Peking to vlastně potvrzuje tím, že se neustále podílí na společných cvičeních. Rusko má největší zkušenosti s prováděním rozsáhlých vítězných bojových akcí, zatímco USA nevyhrály v žádném z více či méně rozsáhlých dobrodružství a vždy odcházejí s ostudou.

Ruští vojáci mají vysokého ducha a vůli zvítězit, a jsou připraveni položit svůj život za vítězství nad nepřítelem. Stejně jako veškeré obyvatelstvo země jako celek. Přitom americká armáda je zvyklá bojovat technologicky vyspělými zbraněmi na dálku, ale pokud je zbavíte těchto prostředků, americký voják je úplně demoralizovaný a nepřipravený k bojovým akcím.

A pokud se bojiště vojenských operací přenese na americké území, obyvatelstvo Spojených států se ponoří do skutečné paniky a nebude schopno čelit ruským vojákům, kteří se stoprocentní jistotou vztyčí svou vlajku nad Bílým domem ve Washingtonu. Rusko má také významnou převahu v systémech radioelektronického boje, v raketách a tancích, v dělostřelectvu a prostředcích PVO. Ruská armáda každoročně provádí více než tisíc různých cvičení a manévrů, což pokaždé přivádí NATO k panice.

Shrňme si výsledky. Experti se domnívají, že USA mají sílu na první silnější úder na Rusko. Ale když Rusko vydrží, začne s rostoucí silou ničit agresora na všech frontách, protože Rusové jsou vytrvalejší a silnější “na dlouhých tratích”. Rusko disponuje velkými rezervami na dlouhou válku, díky nimž bude nepřítel vysílen a nakonec zničen. Tak tomu bylo s armádou Napoleona, to samé se stalo Hitlerovým vojskům.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová