Paul Craig Roberts: Kdo a proč vymyslel Russiagate?

Paul Craig Roberts 

Paul Craig Roberts 
24 10. 2018 blog autora, překlad Literárky (R.J.)
Bývalý ředitel CIA John Brennan spustil tuto kampaň, aby zabránil Trumpovi urovnat vztahy s Ruskem. CIA a vojensko-bezpečnostní komplex potřebují nepřítele, aby ospravedlnily obrovské výdaje na zbrojení a zneužívání bezbřehé moci. Tu roli obsadily Ruskem.

Demokraté se připojili, neboť v kampani spatřovali příležitost útočit na Trumpa. Doufali, že se jim ho podaří pošpinit, že se spolčil s Ruskem, aby ukradl Hillary prezidentské volby, a pak ho za spiknutí s nepřítelem odsoudit.

Neokonzervativní ideologie americké světovlády vyžaduje, aby hlavním cílem zahraniční politiky USA bylo zabránit vzestupu jiných zemí, což by ohrozilo jejich mocenské prvenství. To tvoří hlavní základ nepřátelské zahraniční politiky vůči Rusku, a samozřejmě jsou s tím spojeny hmotné zájmy vojensko-bezpečnostního průmyslu.

Russiagate se zvrhla v obecnou protiruskou štvanici až hysterii. Její nebezpečí umocňuje skutečnost, že Washington plánuje překvapivý útok na Rusko. Základny USA a NATO na ruských hranicích, snahy vyzbrojit Ukrajinu a zapojit ji spolu s Gruzií do NATO jsou toho dostatečným důkazem. Není nic bezohlednějšího a nezodpovědného nežli přesvědčit atomovou mocnost, že se ji chystáte napadnout.

Washington velice dobře ví, že Rusové nijak nezasáhli do prezidentských a státních voleb. Vojensko-bezpečnostní komplex, neokonzervativci a Demokratická strana jen využívají tato obvinění k uskutečnění svých záměrů a ke svému prospěchu.

Tato sobecká agenda je největším ohrožením života na Zemi,

Související: Woodward háže russiagate přes palubu
————————-

Převzato z blogu Dr. Robertse, spolupracovníka Reaganovy administrace, ekonoma, autora řady geopolitických knih, komentátora.

Přeložil a zkrátil R. J.