Skutečný extrémismus. SPD jiné národy respektuje, Piráti ani svůj vlastní. Anarchie ve vyhulených hlavách. O pakáži pracující pro Piráty.

Ivan David 
2. 10. 2018
Dnes jsem šel na předvolební shromáždění SPD na Náměstí míru v Praze, a už z dálky bylo patrno, že se děje cosi jiného. Na celém náměstí byl slyšet řev, za velkými reproduktory poskakovali kulturní pracovníci, mlátili do hudebních nástrojů a řvali v rytmu něco v jazyce připomínajícím angličtinu. Na pravé straně známý transparent vítající utečence. Zavolal jsem tedy volebnímu zmocněnci a dozvěděl jsem se, že předvolební shromáždění bylo zrušeno. Místo bylo řádně v srpnu pronajato od OÚ Praha 2  a ještě včera dopoledne potvrzeno, že pronájem schválený radou OÚ Praha 2 platí. 

Včera v 17 hodin pak bylo oznámeno mailem, že pronájem se ruší a to proto, že skupina “Kolektiv 115” ohlásila na Magistrátu hl.m Prahy shromáždění na Náměstí míru na tutéž dobu. Vedení SPD dospělo k závěru, že se nemohou nechat vyprovokovat k přímé konfrontaci. Takže ústup. Chápu, že by “kolektiv 115” vyprovokoval potyčky z nichž by samozřejmě bylo obviněno SPD.

“Kolektiv 115” to komentuje takto:

29. 9.

Víte, co naštve? Naplánovat velkou předvolební akci v centru Prahy, složit kauce za vybavení a kapely, získat smlouvu o pronájmu, propagovat akci na fb a stovkách tisíc novin a pak si nechat vyfouknout fleka nějakou bandou. Ale stane se. 

😃 

profesor Miroslav Mareš, patrně největší odborník z akademiků u nás, kteří tuto koncepci extremismu akceptují. Podle této definice je extremismus chování odporující ústavě a hranicím demokracie, zatímco radikalismus se pohybuje ještě uvnitř demokratického rámce, byť na té straně spektra, kterou už etablované síly nechtějí nebo neakceptují.

Více na https://www.e15.cz/the-student-times/doba-klidu-je-u-konce-musime-si-zvyknout-na-nove-formy-radikalismu-rika-jan-charvat-1252077

Profesor Miroslav Mareš, akceptuje definici extémismu, podle níž jde o “chování odporující ústavě a hranicím demokracie, zatímco radikalismus se pohybuje ještě uvnitř demokratického rámce, byť na té straně spektra, kterou už etablované síly nechtějí nebo neakceptují” ZDE. Pohybuje se Kolektiv 115 ničící cizí majetek a vyzývající k takové zlo-činnosti jiné nebo ne… Jistěže ano. Jak se vyjádřila zahalená slečna, předvolební agitace ji “sere”. Jistěže je často trapná, ale každému přiznejme právo se znemožnit. Oni odmítají demokracii a praktikují individuální zvůli. Oni totiž nesnášejí většinovou společnost. Nemohou se v ní uplatnit, parazitují na okraji. Deklarují cíl ji rozvrátit. Pokud jejich vliv poroste, rozvrátí ji spolehlivě. Nejsou schopni cokoli pozitvního vytvořit.

Více na https://www.e15.cz/the-student-times/doba-klidu-je-u-konce-musime-si-zvyknout-na-nove-formy-radikalismu-rika-jan-charvat-1252077

Sociolog Daniel Prokop ze společnosti Median označuje SPD jako “autoritářskou”, zjevně míní, že je to špatně. Ale chceme svobodnou zvůli nebo právní stát? Může být právní stát bez autority? Není chaos nutně bezprávním stavem?

Jak dlouho ustupovat bordelu, chaosu a zvůli? Jak je možné, že stejné místo pronajímají současně dva orgány? Jak je možné, že přednost dostane anonymní skupina chlubící se protizákonnou činností, která přišla včera.

Idioti neustále opakují, že SPD propaguje násilí. Důkaz? Politický veleduch Tomáš Lebeda komentoval útok na SPD: “Subjekty, které jsou samy často netolerantní, se stávají terčem netolerance.” To je hezké vysvětlení. Takže kdo ustrašeně toleruje zvůli, tak se s ní nedostane do konfliktu? Takové je doporučení experta? Svěží myšlenka. Děkujeme. Proto je asi stále zván do České televize. Netolerantní postoj ke zvůli je zřejmě projev extrémismu. Normální je asi přikrčit se a být zticha. Pěkně děkuju.

Aby mohl někdo být pirát a přepadávat lodě, musejí jiní pracovat, jinak by nebylo na čem parazitovat.

Kolektiv 115 (Antifa) tvrdí, že jsou radikální levicí, jenže, jak uvedlo Právo, “minimální škody na své reklamě hlásí STAN, TOP 09, lidovci i ODS”. Takže tato “radikální levice je fakticky spojencem liberální pravice, která je tvůrcem a udržovatelem současného režimu. Toho režimu, který přinesl chaos a demoralizaci, tedy prostředí ve kterém se parazitům libujícím si v anarchii dobře žije. Útočí na ty, kteří narušují jejich životní prostředí, bordel bez něhož by nemohli vegetovat.

Pořádek žádající liberální pravici podporující Bartoš si podává ruku s Antifou, pro kterou je každý pořádek “fašismus”

Oni chtějí svůj pořádek, takový, jaký je na žižkovské “klinice”, ale slibují pořádek na radnicích – ten jejich. Zatímco s nimi sympatizující anarchisté se prohlašují za “radikální levici”, Bartošovi Piráti hlasují s ODS, TOP 09, STAN, tedy ultraliberály, kteří se hrdě hlásí k pravici. Společné mají jedno, svobodnou zvůli.

Zatímco “levicový” “Kolektiv 115” bojuje za dostupné bydlení, Piráti jsou napojeni na ultraliberály, jejichž volný trh s volnou tvorbou cen a současně “odpovědné” držení mezd co nejníže vedou k nedostupnému bydlení. Jak jsem se dnes dokonce v Českém rozhlasu dozvěděl, nejméně dostupné bydlení z celé Evropy je v ČR. Na sedmdesátimetrový byt v Praze lze ušetřit z průměrného platu za 11,5 let, za “teoretického” předpokladu, že nic z vydělaných peněz nebude použito na něco jiného. S průměrnou mzdou, jak řekl v ČRo expert, nelze dosáhnout na hypotéku a k pořízení třípokojového bystu je třeba mít pravidelný příjem nejméně 45 000 měsíčně.

Předseda Pirátů poslanec Bartoš v kroužku vpravo

Stejné a také tradiční barvy má Pravý sektor – ukrajinští fašisté, ti chtějí zase jiný “pořádek”. Ani s jedním typem zvůle nechci mít nic společného. SPD jiné národy respektuje, Piráti ani svůj vlastní.

Řvoucí vyhulenci tvoří nepatrnou část společnosti a příliš pozitivního ohlasu na ničení cizího majetku se nedočkali (https://twitter.com/115kolektiv/status/1039556860402167808?lang=cs ), spíše komentářů typu: “Běž se prosím projít v těhlech kraťáskách do švédskejch no go zon a očekávám další video, moc se těším.”.