Vyzobáno z webů za září 2018

Jan Kadubec
2. 10. 2018    Outsidermedia
*Bohužel vidíme, že se Čína snaží zasahovat do nadcházejících voleb v listopadu 2018 v USA proti mé administrativě. Nechtějí, abychom vyhráli, protože jsem první prezident, který šel do sporu s Čínou v otázkách obchodu. Vyhráváme v tomto sporu ve všech rovinách, prohlásil Trump na zasedání Rady bezpečnosti OSN. Čína si nepřeje, aby se Republikánské straně ve volbách dařilo. 

Čína se snaží zasáhnout do následujících listopadových voleb v roce 2018. Proti mojí administrativě. USA vám nebudou říkat, jak máte žít nebo se modlit. Výměnou za to očekáváme jen respekt k naší suverenitě.… Nezáleží na tom, co si světoví lídři myslí o Íránu. Írán za mnou prostě přijde a uzavře dohodu. Myslím. A možná ne. U dohod nikdy nevíte. … aneb když máte v hlavě jasno o dalším postupu… ten Trump je fakt fascinující, píše Spencerová.

*Trump najednou viní Peking ze snahy ovlivnit listopadové kongresové volby v neprospěch republikánů. Po „ruském vměšování“ v Trumpův prospěch, které se dodnes neprokázalo, tak přichází i „čínské vměšování“ zcela opačné. Bylo by ale vcelku vtipné, kdyby na základě všech těch „vměšování“ Trumpovi voliči začali fandit Rusku a voliči demokratů Číně… Když šílenství, tak ať to stojí za to. Mimochodem, to „ruské vměšování“ do amerických voleb prostřednictví nějakých reklam na sociálních sítích podle mého dostalo další tvrdý direkt, když teď Kreml nedokázal zajistit ani to, aby „putinovci“ vyhráli ve všech regionech Ruska…
*Tady bych Trumpovi přiznala pozitivní body za to, že je za posledních x let pořád ještě první americký prezident, který sám ještě nerozpoutal žádnou válku. Všechny zdědil po svých předchůdcích. Sliboval sice, že ukončí alespoň tu afghánskou a odejde i ze Sýrie, což ve střetu s vojensko-průmyslovým komplexem „neustál“, ale vlastní válku nemá. Doufám, že u toho i zůstane.
*Trump zaútočil na kartel OPEC. „Bráníme mnoho z těchto národů zdarma a ony nás potom využívají tím, že nám dávají vysoké ceny ropy. To není dobré. Chceme, aby zastavili zvyšování cen. Chceme, aby začali ceny snižovat. A od této chvíle musejí podstatně přispívat na svou vojenskou ochranu“, řekl Trump.
*Steven Bannon se chlubil, že Trump „povede sofistikovanou ekonomickou válku proti Číně“ a tlak na čínskou ekonomiku bude takový, že se nakonec poddá a bude hrát „podle pravidel“.
*Trump: EU je skoro tak strašná jako Čína, jen menší. Když jsem já přišel do Bílého domu, byla otázka, kdy Íránci převezmou vládu na Blízkém východě. Nyní je otázka, zda (Íránci) vůbec přežijí.
*Ministr energetiky USA Rick Perry prohlásil, že Washington má právo užívat energetiku jako nástroj nátlaku pro potrestání zemí za „necivilizované“ chování.
*Mezinárodní trestní soud (ICC) v Haagu je nelegitimní, nebezpečný a pro Spojené státy je už mrtvý. Prohlásil to v pondělí bezpečnostní poradce Bílého domu John Bolton. Soudu a jeho soudcům pohrozil sankcemi, jestliže budou pokračovat ve vyšetřování údajných amerických válečných zločinů v Afghánistánu. „Dnes, v předvečer 11. září, chci jménem prezidenta předat jasný a jednoznačný vzkaz. Spojené státy využijí všech prostředků, aby ochránily své občany a občany spojeneckých zemí před nespravedlivým pronásledováním ilegálního soudu,“ prohlásil Bolton. „Nebudeme s ICC spolupracovat, nebudeme mu poskytovat žádnou pomoc. Nepřipojíme se k ICC a necháme ho samovolně zaniknout, pro nás je už mrtvý,“ dodal. USA rovněž připravují závazné dvoustranné smlouvy, které cizím státům zabrání vydávat Američany k potrestání haagskému soudu. Tribunál mimo jiné neuznávají ani Čína, Izrael a Rusko.
*Americký prezident Donald Trump slíbil, že se celý svět a USA velmi „rozzlobí“, pokud v syrské provincii Idlíb začne krveprolití. „Je to velmi smutná situace… Pokud dojde ke krveprolití, tak se svět velmi rozzlobí, Spojené státy se také velmi rozzlobí,“ řekl ve středu novinářům. Dodal, že pečlivě sleduje vývoj událostí.
*Není vlastně od USA chvályhodné starat se o své vojáky v Idlíbu?
*Trvalá válka za trvalý mír. Věčná válka za věčný mír. Štěpán Kotrba: Kdyby USA chtěly, bojovníci Islámského státu by byli už dávno všichni mrtví. Prozatím jsou někteří na výplatní pásce USA a jiní na dovolené v SRN. Pro Západ je Idlíb důležitý také proto, že dokud tento problém existuje, tak se ještě nikdo nezaměřuje na americké, britské, francouzské a jiné jednotky ilegálně působící v Sýrii. Jakmile bude Idlíb „vyřešen“, tak přijde řada i na ně. Takže čím déle „vyřešen“ nebude, tím více času „máme“. Proto tolik povyku, proto živelné navyšování počtu obyvatel provincie – z týdne na týden najednou američtí politici už namísto dvou mluví o třech milionech lidí – a s tím související nafukování nadcházejících ztrát, proto na sociálních sítích už zase maličké dívenky plynulou angličtinou vyzývají svět, aby zachránil Idlíb…
*Donald Trump: Prezident Putin, Rusko a Írán jsou zodpovědní za podporu zvířete Asada. Zaplatí velkou cenu.
*Trump měl také na poradě vyslovit něco velice nepěkného o Jeffu Sessionsovi, vrchní státním zástupci. „Tenhle člověk je retardovaný. Je to hloupý Jižan. Nemohl by dělat ani právníka někde na venkově v Alabamě.“ Trumpovy výroky měl pak komentovat John Kelly, náčelník štábu, takto: „Tohle je Kocourkov. Nevím, co tu děláme. Tohle je nejhorší práce, jakou jsem kdy měl.“ A James Mattis, ministr obrany, se měl vyjádřit, že Trumpova úroveň chápání je na úrovni žáka základní školy. Důvodem, proč by Mattis tato slova říkal, mohlo být toto údajné Trumpovo vyjádření, které pronesl po chemickém útoku v Sýrii na adresu Bašára Asada. „Ku..a oddělejme ho. Pojďme do toho. Ku..a oddělejme je tam všechny.“ Mattis prý pak řekl, že se na úkol vrhne, ale následně měl svému poradci říci, že nic takového dělat nebudou. Tato slova zveřejnil New York Post.

*Lukáš Visingr: V případě Evropské unie jde hlavně o cla, protože evropská cla na americké zboží jsou daleko větší než obráceně, v celkovém součtu jde o zhruba dvojnásobně velký tarif na celý v uvozovkách koš zboží, což se samozřejmě významně projevuje na té vzájemné obchodní výměně. Trump prostě nechce nic jiného než prosazovat americké zájmy a vůbec to nezastírá, je to absolutní realista a nehraje si na spasitele světa a šiřitele dobra. Čím dříve to pochopí politici v Evropě, tím lépe pro všechny. Co mi však připadá často vyloženě trapné, to je snaha hledat vliv Ruska za čímkoli, co se kde stane.
*Wimmer pro německou RT: Mezi další velkou válkou a námi stojí pouze prezident Donald Trump. Ten stojí proti washingtonským válečným štváčům. Díky tomu naše naděje na mír visí pouze na vlásku. Systém, který tyto války vytvořil, musí být nekompromisně zachován, jelikož jinak by mohlo dojít ke globální vlně procesů s válečnými zločinci. Sýrie je přitom pro nás smrtelně nebezpečná, protože situace, jaká v Sýrii je, je chápána spojenci válečnické aliance Washingtonu jako „velký signál stop“ pro politiku intervencí (prováděnou) od roku 1999, říká bývalý politik o tom, proč některé vlivné politické skupiny Západu rozdmýchávají syrský konflikt. Díky tomu by mohly následovat změny ve světové politice, uzavřel.
*Pokud se Británie přestane plést do Jihočínského moře, může počítat s „harmonickým a stabilním rozvojem vztahů s Čínou“… vysvětlil Londýnu Peking.
*Přes půl století Čína sledovala bitvu světových mocností USA a SSSR. Podle slov samotných Číňanů se v této době stali Říší středu, když se řídili odkazem Maa, že: „Chytrá opice sedí na vrcholu kopce a pozoruje, jak se v údolí perou dva tygři.“
*Zatímco Američané kráčí po světě jako bludný Holanďan, Čína uchopila do rukou scénář, který USA používaly k dosažení světové moci: nestarat se o problémy v zahraničí a budovat silnou domácí ekonomiku.
*USA ve světě působí jako fašistické Německo za II. sv. války. Rozdíl v tom není. Kdo neposlechne a nevyplácí USA výpalné, ten je označen za teroristu a je vybombardován mírovými bombami USA. Ani ten kdo spolupracuje s USA, to nemá jisté. Jak dopadl Husajn, který ze západu nakupoval zbraně a spolupracoval s Američany. Vybombardovali ho taky a Husajna nechali oběsit. Aby mohlo USA vládnout světu, musí neustále vyvolávat války, štvát proti sobě etnika a státy, financovat převraty a barevné revoluce. USA se považuje jako vítěz studené války a podle toho se taky ve světě chová. Zabíjí, bombarduje, znásilňuje, krade, vraždí. Z výše uvedeného článku je směšné konstatování: je zapotřebí aby západní země přestaly prodávat zbraně…, je to směšné proto, že na prodeji zbraní a zabíjení stojí západní civilizace a pokud by se toho zřekla, skončila by.
*Štefec: Systém pohraniční kontroly selhává, Španělsko jako stát je sice schopen řezat vlastní lidi, ale není schopen zakročit vůči migrantům, protože tam hrají roli nějaké jiné síly. Španělsko ostatně bylo zvyklé poměrně dlouhou dobu žít pod nadvládou muslimů, takže si to možná zase chtějí obnovit.
*Prohlášení Islámského státu v Iráku a Levantě: „Přišli jste zabíjet k nám, přijdeme zabíjet k vám.“ Stovky zavražděných Západoevropanů dokazují, že nezůstalo u slov.

*Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov prohlásil, že „upřímně“ dává klobouk dolů před britskými diplomaty, kterým se podařilo v procesu brexitu přesvědčit evropské kolegy, aby vypověděli ruské diplomaty kvůli případu Skripalových. V pasáži o nových amerických sankcích v souvislosti s případem Skripalových Lavrov poznamenal, že se USA rozhodly předstihnout Londýn. Myslím, že se v tom projevila dovednost britské diplomacie přesvědčit a pustit před sebou ty, kteří mohou udělat špinavou práci. Připomněl, že hned po incidentu v Salisbury EU reagovala dost zdrženlivě, ale Londýnu se podařilo přesvědčit dvě třetiny EU, aby vyslaly po jednom, po dvou, po třech ruských diplomatech po tom, co to udělali Britové. Britské tradice jsou vůbec dobře známé. Upřímně dávám klobouk dolů před britskými diplomaty, kteří v době, kdy jejich země odchází z EU, dokážou ovlivnit politiku EU vůči Rusku. Samozřejmě také USA, dodal Lavrov.
*V úcte k práci svojho otca McCainová pripomenula publiku s výrazným náznakom nenávisti vo svojom hlase, že Vietnam bol “najodľahlejším a najviac nepriateľským kútom sveta”, v ktorom sa bojovalo. Možno aj ona zdieľa známu nechuť svojho otca k Vietnamcom, o ktorých raz napísal: „Nenávidím ich, budem ich nenávidieť tak dlho, pokiaľ budem žiť.”
*John McCain: Bombardujte, bombardujte, bombardujte, bombardujte, bombardujte Írán.
*Jakub Janda: Vůdce ruských okupačních sil na území Ukrajiny Alexandr Zacharčenko zemřel po bombovém útoku v restauraci. O jednoho ruského teroristu méně, gratuluji Ukrajině. John McCain je v nebi ani ne týden a takhle výborně už to odtud řídí.
*V roce 1155 římský papež Hadrián IV. (Angličan, vlastním jménem Nicholas Breakspeare) vydal svou nechvalně známou papežskou bulu Laudabiliter. Mimo jiné to znamenalo, že anglickým králům daroval nadvládu nad Irskem, aby se tak „irští křesťané dostali pod přímou kontrolu Říma“. Takže podivnou ironií to byli Angličané, kdo Iry dostal pod otěže římsko-katolické církve, ti stejní, kteří se pak snažili vnutit Irsku protestantismus (méně úspěšně) o nějakých 400 let později. Vše tak bylo nastaveno na konflikt a útisk, který vlastně nikdy nezmizel. Když se přesuneme do poloviny 20. století, pak zjistíme, že v Irsku de facto vládne římsko-katolická církev. Jeden příklad: John A. Costello byl reakční konzervativní premiér Irské republiky a řekl, že „je na prvním místě katolík a na druhém místě premiér.“ U vládnoucí irské třídy tohle nebyla žádný výjimka, spíš pravidlo.
*Levice sní o tom, že všichni potáhnou za jeden provaz – jen neví, za jaký. Může na tom něco změnit hnutí Sahry Wagenknechtové? Velká část energie řady levičáků směřuje k tomu, aby jiným levičákům ukázali, že oni žádná opravdová levice nejsou. Levice se tak dlouho starala o problémy menšin, až zapomněla na většinu a na její strany.
*Krize v Argentině je opět! spojena s působením pravicového prezidenta, který byl chválen finančními trhy a jehož reformy – škrty na výdajích pro chudé – vzbuzovaly nadšení. Prezident Macri byl donucen, píší FT, zveřejnit úsporná opatření, protože situace v zemi je krajně vážná. Macri dále řekl, že „svět jim ukázal, že si žijí nad poměry“.
*Anfrej Parubij, předseda ukrajinského parlamentu: „Sám jsem velkým zastáncem přímé demokracie… Mimochodem, řeknu vám, že největší člověk, který praktikoval přímou demokracii, byl Adolf Aloizovič v 30. letech,“ řekl šéf ukrajinského parlamentu. Politik dodal, že studoval přímou demokracii „na vědecké úrovni“ a vyzval nezapomenout na přínos führera v jejím vývoji.

*Tereza: Zatímco Evropa se ale stále není s to na ničem domluvit a pořád „zvažuje“ nápady s investicemi v Africe, které by mohly – fakt jen mohly – zamezit migraci do Evropy, Čína oznámila dalších 60 miliard dolarů africkým zemím, přičemž těm chudším současně odepsala dluhy. Cynika napadá, že než se „bruselští“ rozhoupou, může mít případnou migraci z Afriky do Evropy pod palcem Peking. A z Blízkého východu Erdogan. Se vším, co z toho může vyplývat. Popusťte svou fantazii. Fakt už dávno nejsme v situaci, aby záleželo na tom, jestli Česko vezme jednoho migranta nebo ne.
*Bety: Švédové patří mezi pět nejvíce protiruských zemí. Wikipedie uvádí 5 švédsko-ruských válek, já jsem včetně přepadení Novgorodu napočítala osm a pro Švédy to skóre vypadá velmi špatně. Přitom se nikde nepíše o tom, že by Rusko napadlo Švédsko. Zřejmě jim ty prohry Švédové nedokážou odpustit, jejich ambice ovládnout Rusko se nepovedly a kdo za to může? No Rusko přece!
*Někdejší britský premiér Tony Blair… snad nejnadšenější Bushův spoluútočník na Irák… nyní přiznává, že jeho nadace dostává od Saúdů peníze… zatím asi 12 milionů dolarů…
*Podle hodnocení Aite Group, kterou citoval časopis The Ekonomist v roce 2014, přibližně 65 % transakcí na americkém fondovém trhu provádí počítačové algoritmy, a ne lidé.
*Bolševický historik Michail Pokrovskij jednou označil sepisování veškerých dějin politikou promítanou do minulosti.
*Do každého nemohl ani bohatý Západ nacpat tolik melounů jako do Havla. Navíc by to bylo kontraproduktivní, Spasitel smí být jen jeden.
*Citát z Jistě, pane ministře: „Cenzura je nástroj totalitních diktatur, ale my jsme se jenom demokraticky rozhodli to nezveřejnit.“
*Snaha o cenzuru vychází z představy, že můj oponent je černočerný bídák a jako takový by vůbec neměl mít právo své názory prezentovat.
*Když někdo dá k něčí hlavě revolver a chce peníze, je úplně jedno co si dotyčný myslí. Ale když se někdo snaží druhého přesvědčit, aby mu dal svoje peníze, všechno závisí na tom, co si ten dotyčný myslí. Žáčka, jehož ideologické myšlení je prosté jak hovězí bujón, zřejmě nikdy netrápila otázka, jak se tak rychle mohlo Německo dostat z bídy v době světové krize a stát se vyzbrojenou velmocí? Ze SSSR ty investice nepřišly, a do SSSR se ty dividendy po celou válku nevracely. Nápověda: Ty investice tehdy přišly z téhož státu, odkud dnes zní hulvátský řev, aby se Německo opět strašidelně vyzbrojilo!
*Japonsko se nevzdává nároku na Kurily, odevzdá je pak do správy USA? Japonský ministr zahraničí Fumio Kišida nepřímo potvrdil v parlamentu, že v případě převodu ostrovů jižních Kuril, uplatní se na ně povinnosti USA podle americko-japonské smlouvy o vzájemné spolupráci a bezpečnostní záruky. To znamená, že USA budou muset bránit ostrov, stejně jako celé území Japonska. Právě tato skutečnost, že na prahu Ruska budou americké vojenské základny, je ale jedním z nepřekonatelných balvanů toho, aby Moskva vůbec uvažovala o předání ostrovů Japonsku.
*Nyní je Maďarsku prostřednictvím sankčních mechanismů EU vnucována jiná vůle, než má legitimní maďarská vláda. „Chcete většinou hlasů rozhodovat, co je pro Maďary správné. Víte lépe než Maďar, co chce Maďar?“ podivoval se Orbán. Připomněl, že jeho vláda vyhrála troje volby po sobě, pokaždé s jasnou většinou, naposledy v letošním roce. EU chce potrestat jeho zemi za to, že nevolila opoziční socialisty. Nakonec se zeptal, zda má Maďarsko pykat za to, že se nechce stát zemí přistěhovalců.
*Glosátor a zakládající člen ODS Petr Paulczynski v nadsázce dodal, co nejspíš bude po rituálním odsouzení Maďarska následovat: „Holt nezbyde, než maďarským voličům zakázat účast v příštích maďarských volbách a nahradit je třeba voliči švédskými (tedy kromě těch, co volili Švédské demokraty)! Kam bychom to asi tak došli, kdyby si voliči v Evropě volili jen tak podle svého?!“
*Maďarská vláda je hrozba pro mezinárodní pořádek. Bývalý belgický premiér a současný europoslanec Guy Verhofstadt vyzval ve svém textu Spojené státy, aby zakročily proti Maďarsku, které podle jeho názoru narušuje mezinárodní pořádek. Verhofstadt neopomněl na začátku svého komentáře zmínit, že zesnulý republikánský senátor John McCain, kterého označuje přízviskem „velký“, popisoval Orbána jako neofašistu v Putinově posteli. „Tak daleko bych rozhodně nešel. Ale byť s těmito slovy, pronesenými před čtyřmi lety, nesouhlasím, situace v Maďarsku se z pohledu právního státu a demokracie v posledních letech rapidně zhoršila. Podle hodnocení OBSE sice byly maďarské parlamentní volby svobodné, ale nebyly rozhodně férové,“ tvrdí Verhofstadt. V závěru svého komentáře konstatuje, že evropské vlády a Spojené státy mají „morální povinnost zasáhnout. Nemůžeme nechat populistické krajně pravicové vlády, aby své země nasměrovaly k Putinově Rusku. To není v zájmu Ameriky a Evropy. Musíme to zastavit,“ uzavírá Verhofstadt.
*Guy Verkostadt varoval: “Nalézáme se v bitvě o přežití evropského projektu. V zájmu Evropy musíme toho muže (Orbána) zastavit.“
*Keller: Orbán má samozřejmě plnou pravdu. Příznačné je už to, že mu na jeho „obhajobu“ vyměřili pět minut (o necelé dvě minuty čas překročil). Nemohl reagovat ani na to, když mu šéf liberálů naznačoval, že může být srovnáván s Hitlerem. Nemohl reagovat ani na to, když šéf socialistů tvrdil, že Maďarsko je nejzkorumpovanějším státem Evropy. A nemohl se bránit, ani když ho jakýsi poslanec nazval odpadem. To divadlo nebylo jen smutné, ale i velice ubohé.
*Italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini se znovu střetl s evropským establishmentem, na což vulgárně reagoval lucemburský ministr zahraničí. Poznámka zvedla ze židle Jeana Asselborna z Lucemburska, který začal mumlat „bla, bla“, Salvini ho požádal, aby ho laskavě nechal domluvit, líčí scénu The Telegraph. Asselborn zareagoval, že Lucembursko přijalo tisíce Italů, kteří přišli do země jako migranti, aby v Itálii byly peníze pro děti. „Merde, alors,“ zakončil vztekle.

*Tereza Spencerová: Rusové tvrdí, že ‚Asadův chemický útok‘ už je od včerejška natočený a čeká se jen na to, kdy ho Bílé přilby na stisknutí knoflíku ze Západu ‚pustí do světa‘… Západ pak bez meškání zaútočí na Sýrii, aby ji ztrestal, neb jsme přece hlavní světoví opatrovatelé morálky a zákona (a džihádu)…. Ufff…
*To, co je lidu předkládáno k uvěření, slouží spíše k jeho obelhání. Termín propaganda, definovaný ve společenských vědách různými způsoby, můžeme stručně charakterizovat jako „umění přinutit lidi, aby dělali to, co by nedělali, kdyby měli k dispozici všechny údaje o té věci.“
*Dovolte, abych vám řekl úplnou pravdu: Jestliže dorazí fašismus do USA, bude to ve jménu svobody, to řekl v losangeleské posluchárně Thomas Man.
*V roce 1962 v USA hotelové společnosti odmítaly ubytování pro černochy, zatímco ve Francii už to možné nebylo.
*Ilona: Horní 1 % ví velice dobře, že systém pracuje pro ně. Je naivní si myslet, že dobrovolně tato třída (ano, oni jsou skutečně třídou o sobě i pro sebe, jak psal Marx) připustí jakékoliv fundamentální změny. Rozšířená renta je v kapitalismu patologie. Značí neúměrná privilegia pro skupinu „vyvolených“ – privilegia tohoto typu nejsou v žádném případě slučitelná s demokracií. Velká recese toto všechno nemilosrdně odhalila, krize v tomto smyslu slova jsou skutečně očistným procesem. Martin Wolf, hlavní komentátor FT, patří k těm, kteří chtějí chránit řád, ale zároveň si relativně dobře uvědomuje, jak velké jsou problémy. Domnívá se, že zastánci statu quo taky mohou být smeteni. Nesdílím zcela jeho optimismus, protože vše prozatím nasvědčuje tomu, že smeteni máme být my, nás neprivilegovaných 99 %.
*Asi v roce 2012 Henry Kissinger, který je považován za představitele nadnárodních elit veřejně – tedy těch, kteří jsou projektanty – prohlásil: „Za deset let Izrael nebude…“ A teď se podívejte, jak prudce se zvedly sázky na Blízkém Východě, a jak ti, co jakoby ochraňují Izrael, začali intenzívně podporovat IS (Daeš), aby ostatní země pochopili, že se nemohou věnovat svému rozvoji, ale musí se bránit. Navíc asi desítka amerických tajných služeb vypracovala zhruba 80stránkovou analytickou zprávu, která doporučovala se připravit na Blízký Východ bez Izraele.
*Keller: Ve Španělsku jsou v kriminále političtí vězni z řad politiků usilujících o nezávislost Katalánska. Když na to před prázdninami jeden europoslanec z Barcelony poukázal, dostalo se mu odpovědi, že Španělsko je demokratická země, takže už z definice v ní žádní političtí vězni být nemohou. Franz Kafka by z toho měl určitě radost, mocně inspirovat to mohlo i Jaroslava Haška.
*O’Rourke: „Naše demokracie, naše kultura, náš celý způsob života je velkolepý triumf blábolu.“ Blábol vítězí, řekla by česká heslotvornost.
*Ocituji jeden odstavec ze Svaté knihy, kde ďábel rozmlouvá s Bohem takto: „Přijde doba a já se vrátím ve tvé podobě, a oni se budou modlit ke mně, přesvědčeni, že se modlí k tobě,“ a to vidím na Ukrajině. Mezinárodní právo se postupně změnilo na plastelínu, z níž jsou modelovány jakékoliv postavy, Stejně jako že se zavedená pravidla slušného chování na světové scéně úsilím USA a některých jejich spojenců postupně nahrazují právem silnějšího. Jakýsi návrat do středověku.
*Víc o Clintonově sebechvalném spisu nepotřebujete vědět, ceníte-li si své zdravé mysli. Hlavně byste v něm marně hledali, co po jeho odchodu z Bílého domu odhalili vládní vyšetřovatelé. Totiž to, že Clintonovi si odvezli z prezidentského paláce majetek v hodnotě 400 000 dolarů, nikoli 200 000, jak vykázali. Že za posledního prezidentského letu do posledního porcelánového talíře a stříbrné vidličky vyrabovali kompletní vybavení prezidentského letadla. A že dalších 400 000 si vydělali v posledních týdnech prezidentství na právnických poplatcích za omilostnění pěti set usvědčených zločinců. Že za pár let z následných přednášek a konzultací totalitním vladařům nasbírali tolik milionů, že museli založit nadaci.
*Tereza: Do Sýrie dorazila delegace švédské Strany pro alternativu… a setkala se i se syrským hlavním muftím Ahmadem Hassúnem… a on že jako „Zrušte ve Švédsku mešity, lezou z nich jen problémy!“… myslel imámy placené z Perského zálivu, kteří šíří nenávistný wahhábismus… ale i tak… představte si nějakého kardinála, jak zavírá kostely…
*Podívejme se na kauzu Skripalových: To, co prezentuje Therese May, to je jakási politická kámasútra pro ty, kterým je přes šedesát.
*Velká Británie nestáhne svoje vojáky z Německa, mají zde zastrašovat Rusko. Britští vojáci v Německu zůstanou a budou zde čelit ruské hrozbě.
*Německo zvažuje, že by si – nejspíš v Jordánsku – zřídilo vojenskou základnu… jako kdyby v oblasti už nebylo narváno i bez wehrmachtu…
*Milan Daniel: Na Dnech NATO, které se konaly o uplynulém víkendu na ostravském letišti Mošnov, byl údajně nejobdivovanějším exponátem americký strategický bombardér B-52. Říká se, že proti gustu žádný dišputát, ale já si ho přesto neodpustím. Obdivovat stroj, s jehož pomocí americká armáda zabíjela lidi při kobercovém bombardování od Vietnamu až po Irák, může snad jen masochista, v lepším (?) případě hlupák.
*Podle britského The Spectator je Česká republika na pátém místě ve světě v počtu vězňů na 100 tisíc obyvatel… před námi jsou jen USA, Izrael, Turecko a Chile… čili, samí demokraté… čili, diktátoři jsou až za námi…
*Každý týden víme více, jak velkou válku vede Izrael v Sýrii. Začátkem tohoto měsíce jsme slyšeli, že v uplynulém roce a půl Izrael podnikl 200 leteckých úderů na syrské území. Izrael sice tvrdí, že bude na Sýrii útočit dál, protože z hlediska židovského státu žádné mantinely dané mezinárodním právem neexistují.
*Vlastimil Vondruška představil svou novou knihu s názvem Breviář pozitivní anarchie. V úvodu se pochlubil, že ročně se prodává asi sto tisíc jeho knih. Na kontě má asi 1,3 milionu prodejů celkem. Pak přešel na vážnější notu. První vlastností panovníka je, že má vždycky pravdu. Chce-li někdo vládnout, musí se logicky obestřít nimbem dokonalosti a neomylnosti. Myšlenky vládců se nekritizují, je třeba se před nimi poklonit v němém úžasu. Panovník, ministr, poslanec, ti všichni jsou neomylní a každé jejich rozhodnutí je klenotem, za který jim musíme být vděční. A pokud se nám náhodou nelíbí, je chyba v nás, protože nechápeme dosah panovníkových vizí, neboť on hledí dále a vidí to, co my, prostý plebs, vidět nemůžeme. Panovníci i politici se neobejdou bez spolupracovníků, kteří je podporují. Kdysi to byli kněží, kteří lid přesvědčovali, že jejich faraon je vlastně bohem, nebo že jejich král alespoň vládne z boží vůle. Podle spisovatele mezi námi i dnes chodí podobní „kněží“, kteří občany přesvědčují, že sebehloupější rozhodnutí vzešlé z Bruselu je správné. „Proč myslíte, že si Brusel tak hýčká aktivisty, a proč mají aktivisti stále víc a víc moci?“ zeptal se Vondruška.
*Dnes dáváme 6 % HDP na armádu. A mám za to, že tím fakticky hrajeme dnes závažnou úlohu v boji s Ruskem na východním křídle NATO. Přitom nebojujeme jenom za sebe, ale také za Evropu, demokracii, svobodu, Západ a západní hodnoty, řekl Porošenko. Kdo přispěl k této změně nálad? Putin! Stmelil nás. Když Rusko nerespektuje světový řád a mezinárodní právo, je pro nás Severoatlantická aliance jedinou zárukou přežití, zdůraznil Porošenko.
*Tereza: V Dněpropetrovsku (dnes Dněpru) začala konference o druhé světové válce „ukrajinským pohledem“, už se těším, na co přelomového zas přijdou…
*Vit Klima: Za Jelcina, po němž přebírá prezidentský úřad, byla země řízena vlivnou skupinou zvanou semibankirščina („vládou sedmi bankéřů“). Sedm největších bankéřů Ruska vlastnilo řádově polovinu celé ruské ekonomiky, přičemž všichni, až na jednoho (Potanina) byli židé. Odtud vyplynula nutnost s mocnou domácí židovskou lobby vyjít a spolupracovat; Putinův vztah k židům formovala rodina a jeho přátelé, o nichž se ví, že mnozí z nich byli Židé. Například Putinův trenér a „druhý otec“ Anatolij Rachlin, kterému šel vloni Putin na pohřeb, nebo bratři Arkadij a Boris Rotenbergové, jeho spolubojovníci a dnešní spojenci z dob petrohradského judistického oddílu. I jeho hlavní političtí učitelé byli židé, počínaje petrohradským starostou Anatolijem Sobčakem a ruským prezidentem Borisem Jelcinem konče. Také bez souhlasu ruské židovské lobby by se nikdy ruským prezidentem nestal.
*Arabista Petr Pelikán: „Pro některé, například v Iráku, byl Islámský stát lepší než centrální šíitská vláda a Islámský stát tam vznikl zdola. Obyvatelé zůstali tam, kde byli.“ Zda je to potenciál pro další povstání a nepokoje, to arabista zatím neřekl, řka, že ještě nebyl Islámský stát dostatečně zdokumentován.
*Británie poskytla azyl příslušníkům Bílých přileb včetně jejich rodin… asi stovce lidí celkem…
*Ministr zahraničí Velké Británie Jeremy Hunt označil aktivisty Bílých přileb za hrdiny současnosti. „Lidé si jich váží pro jejich odvahu a záchranu životů, byli nominováni na Nobelovu cenu míru. Jsme rádi, že první aktivisté z Bílých přileb se nastěhují do Británie,“ prohlásil ministr. Ministr vnitra Sajid Javid ze své strany prohlásil, že Bílé přilby zachránily tisíce životů. „Jsem hrdý na to, že Británie přijme tyto odvážné lidi a jejich rodiny a poskytuje jim možnost začít nový život,“ prohlásil Javid. V prohlášení se také uvádí, že Bílé přilby jakožto „organizace civilní obrany“ zachránila životy více než 115 tisícům lidí.
*Arabská a islámská společnost 11/9 oslavovala, a je tedy jasným spoluviníkem, žádné falešné ohledy na ztráty civilistů, nebyli jsme to my, kdo válku zahájil, v Německu operuje tisíc teroristů, Izrael do NATO, to je stručný výtah z brilantního projevu Martina Rejmana, kancléře Konzervativní strany.
*Sergej Kurgiňan: Jakmile se začne ukazovat, jak je komunismus hrozný, začne se přemýšlet nad tím, že ten fašismus, jenž s ním bojoval, vlastně není strašný, možná je dobrý.
*Petr Sak: Ministr školství prohlásil, že vzdělanost je schopnost uplatnit se v praxi. V tom případě nejvzdělanější jsou mafiáni. Politická odpovědnost je synonymum pro nulovou trestní odpovědnost. Politická odpovědnost tak vlastně není žádnou odpovědností, ale ochranou.
*Na sjezdu polské Sjednocené strany pracujících v listopadu 1968. Brežněv tehdy ve Varšavě řekl, že obrana socialismu je společným problémem všech socialistických zemí, hrozbu „restaurace kapitalismu“ v každé socialistické zemi označil za záležitost všech a hrozbu pro všechny.
*Jaromír Soukup: Postavení žen v islámu je smutnější než postavení Mirdy Kalouska v české politice. Na konec jsem si nechal muže, který má stále co říci, akorát ho pár let nikdo neposlouchá. Jasně, Mirda Kalousek, který přes léto pokračoval ve své transformaci do podivuhodného mixu Václava Havla, Mirka Dušína, Kelišové a flašky tullamorky. Začíná to s ním být vážné a regulérně graduje jeho pomatenost. Slyšel jsem, že přes léto přestal pít. Bylo to nejhorších 25 minut jeho života! Proč bychom se měli bát o Kalouskovo duševní zdraví. Kupříkladu situaci, kdy Kalousek označil Cyrila a Metoděje za migranty z Dálného východu. Tipuju, že to nebyla whisky, ale čistý líh. To je absolutní vypalovák nazvat věrozvěsty, kteří přišli na pozvání šířit křesťanskou víru, to je na hraně deliria tremens, dodal Jaromír Soukup.
*Právo lidu držet a nosit zbraně nesmí být porušeno. Tento zákon nepřestává připomínat Národní střelecká asociace, zejména po masakrech ve školách a veřejných místech s použitím střelných zbraní. Podobné incidenty ve Spojených státech jsou tak časté, že ti, kteří chodí do školy, riskují svůj život víc než ti, kteří jdou do americké armády.
*Vladimir Putin: Je těžké vést dialog s lidmi, kteří si pletou Rakousko (Austria) s Austrálii (Australia).
*Létat jako motýl a bodat jako včela.
*Heinrich Heine: Kdykoliv jsem odolal pokušení, bylo mi krásně, ale kdykoliv jsem mu podlehl, bylo to krásnější.
*Ze zákopů establishmentu zní: žádné no-go zóny ve Švédsku nejsou a ten počet taky nesouhlasí…
*Hanslick o Brahmsovi: Zvládá velmi zručně komposici bez jediného nápadu.
*Jiří Peňás vynadal Danielu Strožovi: „O poezii tady nemůže být řeč. Za jeho lyricko-fekální arzenál by se nemusel stydět barokní extatik, lehající si vedle dobře uleželé mršiny.“
*Člen parazitické třídy známé jako „veřejní intelektuálové“.
*Víra Le Penové, že si Francouzi zaslouží mít svoji vlastní zemi pro sebe, je považována za příznak choromyslnosti.
*Milan Syruček konstatoval, že v republice máme 26 vysokých škol, dalších 38 je soukromých a dvě jsou státní – tedy policejní v Praze a vojenská v Brně.
*Profesor Tomasz Rudowski z katedry aplikovaných sociálních věd a resocializace Varšavské univerzity vydal (za státní peníze) knihu nazvanou „Resocializace u sakrálního umění v kontextu kvantové psychologie“. Tuto knihu už dříve zesměšnilo mnoho lidí, ale nedávno vydali dva fyzikové recenzi, která drsně dokazuje, že každá i ta nejmenší zmínka o kvantové fyzice v této knize je naprostý nesmysl. Celá kniha je tak špatná, že předseda polské akademie věd ji označil za skandální a za velké porušení vědecké etiky. Dovědět se o „kvantové fyzice, která umožňuje vytvářet hypotetické linie reagující na víru a naději ve vesmíru“ a že „Heisenbergův princip neurčitosti znemožňuje poznat, jak hluboká je víra jednotlivého člověka“.
*O Stanisławu Piotrowiczovi, bývalém komunistickém prokurátoru a nyní čelném právním expertu strany Právo a spravedlnost, je dávno známo, že obhajoval pedofilního kněžího ve slavném případě z Tylawy. Snažil se tvrdit veřejnosti, že když kněz osahával holčičky, tím je vlastně léčil svými bioenergoterapeutickými schopnostmi.
*Ivo Šebestík: Vždyť dnes jde už jenom a jedině o peníze! Celá naše existence se stala otázkou peněz. Právo, pravda, spravedlnost, čest, hrdost, to vše je „národním“ haraburdím minulosti. Pravdu má ten, kdo má peníze. Doba si žádá výkony, efektivitu, flexibilitu, „skills“, certifikáty, peníze, zisk, ostré lokty, ale připitomělý úsměv na rtech. To vše se přece může realizovat i mimo úzce národní rámec, a třeba i bez něj, když přijde na věc. Hlavně vzhůru do budoucnosti plné nových lákadel, příležitostí a technologií! Mladá generace je, zdá se, s tímto vývojem srozuměna. Je to vlastně první generace v dějinách lidstva, která se ve světě vyzná mnohem lépe než generace starší, a tudíž se obejde bez jejích druhohorních rad a vzorů.
*V listopadu 1989 se strukturální problémy Západu úzkostlivě tajily. Lidem měl stačit krásný pocit z toho, že skončila nadvláda bolševiků (říkalo se komančů) a začíná život v blahobytu, s plnými obchody na každém rohu. Pojem svobody, který byl takto nastolen (spolu s demokracií) se omezoval výhradně na nové možnosti podnikání a příslib bohatnutí.
*Zboží je třeba vyrábět a prodávat. Aby se prodávalo, musí být poptávka. Aby byla poptávka po zbraních, je třeba konfliktů. Aby byly konflikty, je nutné je provokovat. Aby se daly konflikty vyprovokovat, je třeba pro provokace získat podporu civilního obyvatelstva. Aby obyvatelstvo souhlasilo s výdaji na údajnou obranu, musí se cítit ohroženo. Aby se obyvatelstvo cítilo ohroženo, musí být v mediálním prostoru dostatek šílenců, kteří je straší tím, že obracejí vzhůru nohama fakta. A tak dále. Je to v podstatě primitivní.


– – –