Vystoupení Ivana Davida na předvolebním shromážění v Praze 4 u Obchodního centra Arkády

4. 10. 2018
Vážení přítomní, jsem kandidát do Senátu ve volebním obvodu 17 od Petrovic přes Lhotku a Modřany až po Zbraslav. Začnu aforismem polského spisovatele Stanislava Jerzy Lece: „Některé chyby jsou už chybami, některé ještě zásluhami.“ 

Žijeme v době, kdy ti bystřejší vidí, jakými cestami nás chtějí vést a k jakým koncům s nimi směřujeme. Většina mých protikandidátů jsou vášniví obhájci současného směřování. Nedivíme se, nesou za něj spoluodpovědnost.

ODS, TOP 09, ANO, STAN jsou hluboce zahleděni do přítomnosti a chtějí ji udržet do nekonečna, Piráti uvažují o budoucnosti, ale takové, která povede jen k prohloubení současných problémů, ne-li k rozvratu.

Stále se nás snaží přesvědčit, že díky jejich schopnostem žijeme ve skvělé době, kdy se všechno daří a všichni jsou úžasně spokojeni. A co ty proti Německu stále třetinové mzdy, které se líbí jen zaměstnavatelům? Co ty statisíce exekucí, co ty desetitisíce bezdomovců?

To, že je u nás nízká porodnost se nám Miroslava Němcová snažila vysvětlovat tak, že se lidé mají tak skvěle, že ani nestačí využívat všech úžasných příležitostí a proto tak nějak zapomínají plodit děti.

Jenže to je z 90% lež. Lidé žijí v nejistotě, a příliš mnoho lidí žije od složenky ke složence a děsí se růstu cen a zvyšování nákladů na bydlení. Co důchodci, kteří mohou buď trochu jíst, nebo si zaplatit léky? Co samoživitelky, nezaměstnaní a mladé rodiny. V Praze to je daleko méně vidět, protože kdo na to nemá, ten už tu většinou nežije. Příliš mnoho lidí nemá dostatečný legální příjem a proto žijí v ilegalitě. Příliš mnoho lidí žije sice skromně, ale paraziticky a společnosti přinášejí hlavně náklady a další problémy.

Společnost je hluboce rozdělena. Nedělí jí prezident Zeman tím, že si dovolí nesdílet názory mainstreamových novinářů, ale dělí ji propast v možnostech uplatnění.

Chybějící populaci nechtějí doplnit podporou mladých lidí, kteří by se o své děti dobře starali, kdyby si je mohli dovolit. Chtějí ji doplnit statisíci kulturně vzdálených imigrantů. Oni nemohou za to, že nesdílejí naši kulturu, protože nebyli vychováni a vzděláni, aby měli šanci na uplatnění v Evropě. Ale my za to také nejsme odpovědni. Imigranti jsou převážně muslimové a jejich víra obsahuje přesvědčení, že my jsme tady od toho, abychom jim sloužili a oni jsou předurčeni k vládnutí. A pokud nepřijmeme jejich víru máme být mrtví, jak to jasně stojí v Koránu. Ať mi nikdo neříká, že jsem četl špatný překlad. Nepřipomíná vám to nacistické učení o nadřazenosti germánské rasy? Ale samozřejmě. I tato ideologie měla vládnout světu. Neuspěla, zato Islám je velmi úspěšný a ovládá dvě miliardy lidí. Oni vědí jak na to a po staletí se v tom zdokonalují. Ano, jasně říkám, že světovládná ideologie islámu je podobná světovládné ideologii nacismu. Jen světu nemají vládnout Germáni, ale muslimové.

Že naši představitelé náhle obrátili? Nenechme se mýlit. Praxe je kritérium pravdy, oni to v prosinci podepíší a zavážou nás k přijímání imigrantů.

Já mám jinou představu. Národy Evropy včetně našeho pořád ještě existují, i když se o něm tak nějak nemluví. Politický národ, který zahrnuje každého, kdo chápe smysl pospolitosti a povinnost pomáhat ve společném díle pokládá za samozřejmost. Nepatří do něj ti, kteří na něm parazitují, okrádají spoluobčany jako piráti, nebo hájí své údajné právo prohulit se do demence a pak natáhnout ruku.

Každý musí dostat příležitost k uplatnění, která odpovídá jeho schopnostem. Černé pasažery je nutno vysadit na nejbližší zastávce. Prý je to ošklivé. Někomu se to tak může jevit, ale já jsem přesvědčen, že je to spravedlivé a rozumné. Děkuji za pozornost!