Jiří Paroubek: Etika podle TV Seznam

Jiří Paroubek
15.11.2018 VašeVěc
Dnes vydala česká policie vyjádření, které právě běží (od cca 11 h) na liště ČT 24, že prověřila moje příjmy a neshledala nic závadného (zpráva na teletextu: „Policie ukončila šetření příjmů Jiřího Paroubka, nic podezřelého nezjistila“). Připomenu, že TV Seznam s velkou pompou šest týdnů před volbami do Senátu, v nichž jsem kandidoval, v několik desítek minut trvajícím rozhovoru redaktora Kubíka s mojí budoucí bývalou manželkou Petrou, se zabývala mými údajnými nelegálními příjmy, deníky, ve kterých jsem si údajně vedl stínové účetnictví a vůbec mými údajnými lumpárnami.


Podle spekulací, které se zřejmě dosti blíží realitě, se při přípravě této mediální operace, která byla údajně placena z Bakalových peněz, účastnili Soukupova marketingová firma Médea a také zakladatel firmy Bison & Rose Růžička. Tam, kam jde dosah těchto dvou marketingových společností, probíhala antikampaň vůči mé osobě velmi intenzivně. Jednalo se o Seznam, Novinky.cz, ale také PRÁVO, které dokázalo v té době otisknout všechna možná vyjádření, jež se mě týkala, ale výlučně a jen negativního charakteru. To, že využila celou kampaň také bulvární média, vyplývá z jejich přirozenosti, to se snad ani nemohu zlobit. V babišovských médiích se ovšem snažili přistupovat k věci relativně objektivně, to nešlo přehlédnout. A Deníky celou antikampaň prakticky ignorovaly. Za to jim musím ještě dodatečně poděkovat.

Nicméně celá akce byla účelově pojata tak, aby mě co nejvíce poškodila ve volbách do Senátu. Očekávám, že se mně redaktoři Kubík a Slonková omluví. A vlastně by se mělo omluvit za tuto antikampaň celé vydavatelství včetně šéfredaktorů, kteří tuto prasečinu připustili a dále rozvíjeli. V každém případě mojí právníci již pracují na žalobě proti TV Seznam.

Před dvěma dny jsem napsal předvídavý článek o kauze Andreje Babiše ml. Prakticky všechny teze z tohoto článku se již naplnily. A. Babiš ml. je prostě, slušně řečeno, duševně indisponován. A jak se ukazuje, psychiatrička, která prošetřovala jeho duševní stav, nepochybila. Na Krymu, nebo kde to všude byl s manželem psychiatričky, pobýval dobrovolně a ne jak to bezostyšně charakterizovala TV Seznam po únosu. Jak se ukazuje, lidé z TV Seznam vnikli Babišovi ml. do bytu a nahrávali jej skrytě bez jeho souhlasu. To je ve Švýcarsku závažný trestný čin. Pokud se včera objevila informace, že „Seznam považuje jednání svých redaktorů v kauze Babiše ml. za etické“ považuji to za krutý, ba brutální pokus o žert. Prostě redaktoři TV Seznam zneužili zcela nepochybně důvěřivosti duševně nemocného člověka, aby z něj vymámili pravděpodobně návodnými otázkami (jak to činili i v rozhovoru s Petrou Paroubkovou) odpovědi, které pak mohli snadno desinterpretovat. Co je ještě více zarážející než tyto nechutné manipulace, je to, že „rozhovor“ ve Švýcarsku proběhl již 14. 10. 2018 a byl zveřejněn až po měsíci. Proč? Je to jednoduché. Blíží se výročí 17. listopadu a na shromážděních, které po celé zemi nyní proběhnou, je možné zaútočit na premiéra Babiše, coby, de facto, „exponenta bývalého režimu“, jinak řečeno estébáka, bolševika, který vládne s podporou komunistů a polokomunistů a ještě brání výkonu spravedlnosti. Obávám se, že příští dny přinesou přesně takovýto vývoj.

Myslím, že nastává čas, kdy je potřeba mluvit otevřeně o organizátorech těchto manipulací, kterými chtějí destabilizovat fungující vládu. A o těch, kdo za nimi stojí.