Merkelová: “Státy EU se musí vzdát své suverenity, a odevzdat ji Bruselu”

Filip Vávra
24.11.2018  Středoevropan
Ač šampioni globalizace, jako je Merkelová nebo Macron, ztrácejí každým dnem svou sílu, možná právě proto jsou jejich výroky stále otevřenější, a odkrývají nám pozadí toho, co tahle banda s námi celé ty roky plánuje. Merkelová prohlásila, že státy EU musejí být připraveny svou suverenitu odevzdat Bruselu.


“Národní státy musejí být dnes připraveny vzdát se své suverenity,” řekla na setkání v Berlíně. “Samozřejmě spořádaně,” dodala s tím, že Německo už se části své suverenity vzdalo a národní parlamenty tu jsou od toho, aby prý uzavíraly mezinárodní dohody.

Podle Merkelové jsou důvěra a ochota dělat kompromisy důležité pro řešení napětí mezi suverenitou a globalizací. A odsoudila ty politiky ze své vlastní strany, kteří chtějí, aby se Německo nepřipojilo ke Globálnímu paktu o migraci.

“Jsou tu politici, kteří věří, že mohou rozhodovat, kdy už tyto dohody neplatí, protože reprezentují Lid. Ale Lid jsou jednotlivci, kteří žijí v zemi, není to skupina, která se definuje jako německý lid. To není patriotismus, protože patriotismus je, když do německých zájmů zahrnete i ostatní” vysvětlila Merkelová jasně svůj pohled na nové Německo i svět, který je lidskou masou bez národních a kulturních kořenů.

Naštěstí lidem, jako je Merkelová, naslouchá stále méně lidí, a nacionalismus je na vzestupu. Všude.

– – –