Není šibenice jako šibenice

TARAS2
17. 11. 2018 TarasovaTerasaTyto dvě se ocitly v roce 2015 na demonstraci proti islámu a vyvolaly táhlé blití mainstreamových médií, toto pochází z ČT.

Této naší šibenice, demokratické, havlistické, kavárenské, Kalouskovy a husy Mirky, se z mainstreamu nikdo „nevšiml“ a upozornit na ni musel až Ovčáček:Drží ji kuní ksicht, celkem typický pro dnešní mládež.
Jiné zobáky řečnily, a to až takto:

Na závěr pronesla projev poslankyně Miroslava Němcová (ODS), která vzkázala těm, kteří v minulosti podpořili vládu Andreje Babiše: „Už jsme jim jednou odpustili, že mu ten hlas dali. Ale podruhé jim už neodpustíme.“

Co je čeká, naznačil kuní ksicht.

Demostrace byla kvůli „enormnímu zájmu“ přeložena ze Staroměstského na Václavské náměstí. Mohla by se nazývat demonsrací (tohle mě nenapadlo, v prvním slově této věty jsem udělal velevýznamný překlep), protože něco tak trapného se skutečně málokdy vidí. Je zajímavé, že se generace, která se snaží být za každé okolnosti cool a in, trendy a přehleďácká, nestydí vystupovat a zúčastnit se akce, která je směšná jak formou, tak i obsahem. A tím pádem jsou směšní i její účastníci, včetně těch profláklých politiků, kteří nezadržitelně – díky své zločinné, protilidové a zrádcovské politice – kráčejí na smetiště dějin.

Neboť jaké argumenty zazněly v podzimním chladu pod koněm? Žádné. Babiš ven! Proč? Proto, že se mu zbláznil syn?

Nebo má podat demisi proto, že byl agentem StB? To přece všichni věděli, když ho volili, a patrně jim to nevadilo. Patrně už to není pro občana důležité, důležitější pro něj je, že už se nekonají ony drastické a zničující útoky na jeho existenci, zdraví a peněženku, kterými prosluly pravicové vlády s Němcovou, Kalouskem a Pospíšilem na čelných místech. A tihle syčáci a packalové, kteří neumí nic jiného, než okrádat lid ve prospěch nejbohatších dobytků, tihle se staví na tribuny a řeční proti jakžtakž stabilizovaným a jakžtakž ve prospěch státu pracujících vlád posledních let! Cožpak už jste na tu klausovskou, topolánkovskou a nečasovskou hrůzovládu zapomněli?

Vy ne, ale ti, kteří dnes rajtují po náměstích, ti ji nevnímali jako příšernou, naopak, jim voněla libě, jako nejvybranější a nejpropečenější lahůdka. Neboť přinášela do jejich peněženek blahodárnou vláhu a to, že většina lidí úpí, to jim nikdy nevadilo. A nebylo tomu v dějinách lidstva jinak.

Bakalovská média vyhrožovala tisíci ba desetitisíci demonstrantů. Skutečnost byla takováto:

a z druhé kamery

Osvětlené pódium s vlajkami je vpravo, zbytek obrázku tvoří ty „tisíce“ demonstrantů, kteří hulákáním demisi, demisi, rušili spánek batolat v bytech okolo Václaváku. Na okresní přebor v gorodkách skutečně pěkná návštěva.

Ale možná už to byl jenom závěr demonstrace, sbíral jsem to po osmé, jiný pohled nabízí umělec s Photoshopem

i když i na jeho výtvoru je náměstí dost plešaté, asi jako tahle slovenská modelková podnikatelka, co objednala vraždu Kuciaka:

Trakční alopecie se to prý jmenuje, zdá se, že tím trpí i pravicové demonstrace.

Dvě úvahy nakonec: jak je možné, že skupina uřvanců a nenávistníků na sebe poutá pozornost médií, když jsou jich stovky a znevažují hlasování milionů? Proč nevyleští své pravicové mantry do oslnivého lesku a nestrhnou na svou stranu v příštích volbách většinu voličů? Asi ty mantry nebudou tak blýskavé a většině voličů se z nich a jejich nositelů chce zvracet.

A za druhé, dost pravděpodobný náčrt Babišova trápení podala Klára Samková ZDE. Pokud je pravdivý, potřebovali by Slonková s Kubíkem a jejich zaměstnavatelé nakopat prdel.

Související

Antimon | 16.11.2018 (21:58)
Mně přijde, že je to jako přes kopírák kolem vraždy novináře na Slovensku. Tragédie dobrá k tomu, aby se sestřelila demokraticky volená vláda. Na Slovensku vražda, u nás na to stačí nemocný člověk. Navíc švýcarský občan. To jsou mi věci po 29 letech ….
Odpovědět

taras2 | 16.11.2018 (23:07)
Na Slovensku se to, zdá se, rozpletlo v neprospěch jakéhokoliv spojení vlády se zločinem, chtělo by to jmenovitou registraci tehdejších demonstrantů a donutit je k veřejné omluvě. Vkleče. Čili se demonstrovalo proti chiméře. Kvůli čemu demonstrovali ti uřvaní pitomci včera? Babiš agent – známé, voliči ignorované. Babiš Čapí hnízdo? Premiér trestně stíhaný? Základ „causy“ tvoří vyfabrikovaná aféra, která měla poškodit ANO před volbami, dílo, které ČSSD stejně nezachránilo, ale politické ovzduší rozesralo na léta. Samozřejmě machinace s velikostí firmy je neetická, ale stejně neetický je celý kapitalismus, tak na co si tady někdo hraje?

čtenář | 17.11.2018 (08:08)
BOHUŽEL, ale už i šibenice jsou „legální“.
Muž, který loni v červenci přinesl na demonstraci proti migraci v Praze makety šibenic, nespáchal ani přestupek. Podle deníku Právo o tom už loni na podzim rozhodl úřad městské části Praha 1. Jeho zaměstnanci dospěli k závěru, že to nebylo úmyslné narušení občanského soužití, ale jen nedbalostní jednání.

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/sibenice-na-demonstraci-nebyla-prestupkem-fjg-/domaci.aspx?c=A160304_085543_domaci_jj
Odpovědět

taras2 | 17.11.2018 (09:17)
Úředníci by také potřebovali nedbalostně nakopat zadek. Mně šlo o to srovnat tehdejší pobouřený ryk médií a dnešní hrobové mlčení nad stejnou událostí.

taras2 | 17.11.2018 (09:14)
Při snídani koukám na přímý přenos z Národní třídy. Před chvilkou tam málem uhořel trochu retardovaný skaut, který u pamětní desky na hrdinský čin agenta Zifčáka z neznámých důvodů stojí čestnou stráž, vzplála mu u nohou neodborně instalovaná svíce. No a aktivisté v počtu třiceti ze dvou organizací tam rozhodují, kdo smí položit kytice a kdo ne. Takže vyhodili do koše kytky od premiéra a prezidenta. Policie je na místě a demonstruje význam zkratky PČR: Přihlížet, Čumět, Rekreovat.
Bývalý komunista Štěch sklidil potlesk. Není komunista jako komunista.

taras2 | 17.11.2018 (10:24)
Chybička se vloudila, namísto správného „Mohla by se nazývat demonsrací“ jsem v originále automaticky napsal „demonstrací“, čímž pointa dalšího textu zmizela. A nikdo nic neřekne, opraveno.