Povyk kvůli pobytu Babiše juniora na Krymu: Cestovní kanceláře okupaci neuznávají

Jaroslav Loudil
27. 11. 2018
Když se zjistilo, že syn pana Babiše pobýval na Krymu ,tak se okamžitě spustil povyk : “Jak to, že se mohl ocitnout na tak – “divném místě” , které okupuje ruská armáda , na místě, které patří Ukrajině a jehož okupace není mezinárodně uznána,…atd. atd. Pan Babiš mladší prý vlastně porušil svou cestou řadu zákonů.


Tento povyk našich médií i politiků mi připadá velmi zvláštní !! Chci tady totiž připomenout , že roku 1974 po puči kyperských Řeků obsadila sever Kypru turecká armáda a roku 1983 tam byla vyhlášena mezinárodně nikým neuznaná Severokyperská turecká republika. Tento separatistický stát neuznává žádná ze 193 zemí OSN, pouze samo Turecko, které sever Kypru od roku 1974 okupuje. Nikomu u nás ale zřejmě tento stav vůbec nevadí, protože do této mezinárodně neuznané separatistické republiky organizují české cestovní kanceláře každoročně stovky turistických zájezdů a  tisíce Čechů se tam projíždějí a koupou na okupovaném území a přinášejí tak do “kasičky separatistů” kýženou finanční injekci, aby mohla okupace i nadále pokračovat.

P.S. Fuj tomuto typickému : “Dvojímu metru”, který uplatňují státy NATO a EU !! Turecká vojenská okupace nevadí, ruská ano ??? Doporučuji tedy, aby česká cestovní kancelář ČEDOK začala nabízet letní pobytové zájezdy na ruský Krym od sezony 2019 !! Bylo by to prosím jenom : “Fifty, fifty !!”

https://www.zajezdy.cz/dovolena-famagusta/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Severn%C3%AD_Kypr