Praha, Jazzová sekce, 17. listopad 2018 od 11.00: „O nás s námi“

12. 11. 2018
Milí přátelé!
Blíží se 17. listopad, který je v kalendáři označen jako státní svátek. Někteří se z vás se možná těší, že se v ten den v pražských ulicích zase něco semele, že to televizní kamery zaznamenají a televizní odborníci vám ze studia vysvětlí, jak na to máte hledět, komu fandit a kým pohrdat. Jiní z vás, kteří televizi a její rady nepotřebují, si poradí sami, jak tu sobotu, na kterou státní svátek letos připadá, využít. Naše pozvání se týká těch, kteří si dělají starosti s dalším vývojem našeho státu a místo oslav či kritiky minulých dějů by raději debatovali o současných hrozbách a o možnostech, jak jim čelit.


Je to pozvání pro všechny znepokojené a přemýšlivé občany z kteréhokoli města či obce republiky, kteří vědí, že existence českého státu není a nikdy nebyla samozřejmostí, ale že je to úkol předávaný z generace na generaci. Přijmout tento úkol je niterným rozhodnutím každého z nás, ale uskutečnit jej, vyžaduje společnou kuráž a  odhodlanost.

O Praze se říká, že je to stát ve státě. Ale i v Praze žije mnoho vlastenců, kteří neusilují o okamžitý osobní prospěch, lidí, jejichž myšlenky přesahují nejen obvod města ale i hranice vlastního života.

Milí přátelé, z blízka i zdaleka, nesuďte Prahu a její obyvatele podle televizního obrazu, nepodléhejte náhledu, který je klamný a má nás rozdělit. Překousněte, prosím, svou nevraživost a přijeďte 17. listopadu do Jazzové sekce v Praze, kde po celý den už od 11 hodin dopoledne budeme společně debatovat o stavu země, Evropy i světa. Jazzová sekce je ve Valdštejnské ulici číslo 14. Je to kousek od stanice metra A – Malostranská. Účast ve společné diskuzi zatím přislíbil Zdeněk Troška, Radim Valenčík, Ivan David, Marie Neudorflová, Eva Novotná, Lenka Procházková a další. Milí přátelé, do tohoto debatního zázemí v centru města, kde bude připraveno i drobné pohoštění, můžete přijít kdykoliv v průběhu dne a seznámit se s lidmi, které spojuje láska k naší zemi i obavy o její budoucnost. Úzkost, je-li osamocena, vede k beznaději. Naopak sdílená a vyřčená úzkost probouzí odvahu jí společně vzdorovat a začít věci měnit.

Setkání, na které vás 17. listopadu zveme do Jazzové sekce, má název „O nás s námi“. Těšíme se, milí přátelé, že vás přijede co nejvíc a pevně věříme, že to nebude marná cesta. Neboť platí přísloví: „Když andělé cestují, nebe se směje!“

Za organizátory setkání:

Karel Srp
Lenka Procházková
Eva Novotná
Ivan Votava