Západní Balkán – aktuální cesta ilegálních migrantů do bohatší Evropy

-OP-

8. 11. 2018
Severní Balkán – u nás kdekterý důchodce musí korunu dvakrát obrátit, než jí vydá, zatímco jsou uprchlíci na jejich turistické cestě do Evropy vybaveni předplacenými debetními kartami a chytrými telefony – Sorosova soukromá investice do migrantů za 500 miliónů dolarů
.

Zpráva zveřejněná redakcí Epoche Times ZDE, která čerpá z informací zveřejněných slovinským informačním portálem Nova24tv, uvádí, že na základě upozornění chorvatské policie bylo zjištěno, že mnozí migranti pokoušející se dostat přes severní Balkán do západní Evropy jsou vybaveni tzv. Prepaid-Debitkartami, tedy předplacenými debetními kartami společnosti Mastercard. Tyto karty na sobě však nemají uvedena žádná jména jejich vlastníků. Policisté si všimli, jak migranti prostřednictvím těchto karet vybírají peníze a také toho jak jsou vybaveni nově koupenými vysoce kvalitními botami a turistickým oblečením, jakož i chytrými mobily tzv. smartphony a dokonce zbraněmi. Slovinský televizní redaktor Ninoslav Vucetič tuto kartu zveřejnil na Twitteru a upozornil, že je na ní zobrazena vlajka EU a logo UNHCR. 

Zároveň postavil otázku, kdo tyto karty vlastně migrantům vydává. Stejný obrázek takové karty lze nalézt také v různých zprávách UNHCR nebo např. jak jsem zjistila na webových stránkách zveřejněných k programu – ESTIA (The Emergency Support to Integration & Accommodation programm), jehož prostřednictvím se poskytuje nezbytná pomoc pro integraci a umístění migrantů v Řecku ze strany Evropské unie společně s UNHCR (Migrační agentura Spojených národů), řeckými partnery a Ministerstvem pro migrační politiku Řecka viz ZDE. Karty jsou zřejmě vydávány/zneužívány pro snadnější cestu migrantů na sever. Dle informace, na kterou zde odkazuji, bylo v roce 2017 na takovou pomoc vyčleněno 135,5 mil eur a v roce 2018 155 mil eur.

V článku Epoch Times je dále uvedeno, že slovinský redaktor Vucetič píše, že karty jsou důkazem o tom, jakým způsobem Evropská unie ničí evropskou kulturu. Karty jsou poskytnuty těm, kteří pak šíří násilí. Společnost Mastercard podle článku již v roce 2016 v jedné tiskové zprávě uvedla, že vydala předplacené debetní karty, aby uprchlíkům umožnila mobilitu a flexibilitu, včetně zajištění jejich důstojnosti. Kromě toho v minulém roce společnost Mastercard zveřejnila informaci, že spolupracuje s miliardářem Sorosem na projektu Humanity Ventures. Cílem tohoto projektu je urychlení hospodářského a sociálního rozvoje znevýhodněných skupin obyvatel na celém světě, zejména uprchlíků a migrantů. V tiskové zprávě bylo také uvedeno, že Soros vyčlenil 500 mil amerických dolarů jako soukromou investici na zvládnutí výzev souvisejících s migranty a jejich přijímáním. Ze strany Matercard prý jde o inovativní platební, datové a identifikační řešení pro neprivilegované občany světa, pro uprchlíky a migranty, aby se mohli co nejlépe ekonomicky začlenit do míst přijetí a vytvořit si sociální vazby s domácími obyvateli. Článek dále uvádí, že na Balkáně se v současné době nakupilo okolo 70 000 migrantů, kteří se chtějí dostat dále do západní Evropy.

Opět se tedy potvrzuje, jak je vše důsledně připravené, nenápadně a potichu bez veřejné debaty podstrčit k podpisu Globální migrační pakt, některými nazýván také Ďáblův pakt a zároveň jsou na cesty vysláni další dobyvatelé Evropy, tentokráte již dobře turisticky vybaveni, ačkoli, jak jsem zmínila v minulém článku, jsou až téměř ke hranicím s Chorvatskem dováženi vlaky, autobusy a dokonce taxi. Zbývá se jen nějak „probít skrz hranice“. Zatím je to poměrně klidné viz ukázka z hraničního přechodu Bosna a Hercegovina – Chorvatsko, kdy se v minulých dnech pokusilo 300 migrantů překročit hranice ZDE. Na co lze v této oblasti také narazit ukázala také výše zmíněná slovinská Nova24tv viz ZDE, kdy byl blízko chorvatské vesnice Široká Kula nedaleko Bosenských hranic místními obyvateli objeven jakýsi stanový tábor, doslova malá vesnice obývaná ilegálními uprchlíky. Na severním Balkáně je tedy docela živo. V Bihaći, o které jsem psala nedávno, se nadále demonstruje a podepisují se petice proti ilegálním migrantům. Bylo podáno již cca 300 trestních oznámení proti těmto ilegálním migrantům a u 60 z nich již bylo zahájeno trestní řízení. Došlo již také na zabití a znásilnění. Každý obchod již dnes musí mít hlídače, krádeže se i nadále rozmáhají, došlo také k přepadení rodiny právě sloužícího policisty v jeho rodinném domě během nočních hodin. Nikdo neví, proč si migranti fotografují děti před školami. Zřejmě „své muslimské bratry“ nechtějí ani sami Bihaćané, ze kterých je cca 90 % muslimů, avšak spíše umírněných viz článek na malém rakouském webovém portálu unzensuriert.at ZDE.

– – –