A P P E L L – Tisková zpráva: 215 / 1412-2018 Kurdské společnosti v Německu: Zabraňte nové Erdoganově válce proti Kurdům!

14. 12. 2018 kurdische-gemeinde.de
prezidentu USA Donaldu Trumpovi,
kancléřce Angele Merkel,
generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi,
předsedovi Evropské komise Jean-Claude Junckerovi,

Zabraňte nové Erdoganově válce proti Kurdům!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil novou vojenskou ofenzívu v kurdských oblastech v severovýchodní Sýrii, která má začít během několika dnů. S plánovaným útokem se může opakovat tragédie kantonu Afrin, který byl terčem nelegální turecké válečné agrese na začátku roku!

Tisíce lidí pak muselo utéci z Afrînu, který Turci stále okupují. Bylo mnoho mrtvých a vyhnaných.

Erdogan hovoří o rozšíření turecké vojenské přítomnosti v tzv. Nárazníkové zóně také východně od Eufratu. My Kurdové považujeme tento projekt za hrozbu demokratického řešení pro Sýrii a pro Kurdy. Jedná se o invazivní politiku, která usiluje o vyřešení kurdské otázky likvidací a zničením.

Loňský rok byl pro kurdské obyvatelstvo v severní Sýrii temný a tragický rok: relativně stabilní oblasti, které přijaly více než sto tisíc válečných uprchlíků v posledních letech,se v roce 2018 samy staly místem etnických čistek.

Proto vás vyzýváme, abyste zastavili tento teroristický útok vašeho partnera v NATO proti kurdskému lidu! Zabraňte vzniku stovek tisíc uprchlíků!. Stůjte po boku Kurdů, kteří bojovali proti ISIS v západním Kurdistánu (Rojava) spolu s americkou armádou a obhajovali naše společné hodnoty. Nyní můžeme spolupracovat na mírovém řešení v Sýrii!