BIS ve službách demobloku?

Lubomír Man
8. 12. 2018
UŽ KDYŽ JSEM TY TŘI, to je Farského ze STANu, Langšádlovou z TOP09 a jakéhosi neuvěřitelného mladíčka z Pirátů, viděl se šmirácky zachmuřenými tvářemi začátkem t.m. nastupovat na obrazovku ČT, a to s tím, že nesou národu nejzávažnější prý zprávu Bezpečnostní informační služby BIS o zvýšené aktivitě ruských a čínských tajných služeb u nás, a budou proto žádat o vytvoření stálé komise parlamentu, která se bude hrozbami BISem nanesenými (nemají-li např. ruští diplomaté u nás až příliš mnoho aut, či nestávají-li se   levicové weby, začasté ruskou propagandou nakažené, hrozbou naší demokracie), nastálo a možná též i na věčné časy zabývat, MĚ TO NAPADLO.

A co že mě napadlo? Vsadím se, že totéž co v tuto chvíli i vás, a co je už vyjádřeno v titulku tohoto článku. Že se zde totiž formuje aliance našich protidemokratických sil sdružených v tzv. demobloku, s BISem – inspirovaná zájmy obou těchto stran. Zrovna tak, jak se v USA dal do holportu vojenskobezpečnostní komplex s CIA, FBI a dalšími šestnácti či kolika zpravodajskými agenturami, které tam existují, a umělým vytvářením hrozeb a spiknutí (např. jak Putin ukradl americké prezidentské volby), se obě tyto složky navzájem podporují a na hospodářském těle USA si pohodlně parazitují. Zpravodajské služby si nebezpečí a hrozby vymýšlejí a tím svou existenci ospravedlňují, nu a protože si je vymýšlejí tak, že téměř všechny ty hrozby se na Ameriku jakoby valí z vojensky mocného Ruska, dodávají vojenskobezpečnostnímu komplexu sdosdatek argumentů k jeho každoročnímu zvýšení dnes už bilionového rozpočtu.
Řeknete podvod – a máte samozřejmě pravdu. Tam za Atlantikem jde v podstatě o domluvenou hospodářskou vyžírku, a u nás zatím hlavně o to, odstranit z cesty  síly, které se zatím, byť bez mediální podpory a prakticky jen z podzemí internetu,  brání tomu, aby veškerou moc ve státě převzaly ty fašizující síly, které nás už jako ideově jednotné stádo chtějí ještě hlouběji a natrvalo nahnat do všech hospodářských a válečnických západních struktur, vyhlašujících, že jediným vládcem světa mohou být jen a jen USA (Wolfowitzova doktrína), a snad zčasti i země k nim přidružené, a kdo tohle neuzná, nechť se smaží v ohni pekelném či atomovém.
Napsal kdosi v debatě na internetu: Proč BIS ve své zprávě vytváří jen představu jakéhosi neurčitého oblaku hybridních hrozeb, a proč, jsou-li tu hrozby i reálně existující, nejde a všechny ty své podezřelé nepozatýká? Anebo je to jen falešná hra vedená s cílem nedemokraticky a násilně se vypořádat se všemi, kteří nejdou fašizujícímu demobloku na ruku?