Ke zprávě BIS: Tak už jim to konečně dojde?

3.12.2018

Lubomír VylíčilKategorie: PolitikaLubomír Vylíči

Lubomír Vylíčil
3. 12. 2018 PravýProstor
Na síti se dnes objevila nová Výroční zpráva BIS. Tedy, nová… jak se to vezme. Jde o Výroční zprávu Bezpečnostní informační služby za rok 2017. (k nahlédnutí zde).

Zcela podle očekávání v ní najdeme hromady nudného, velice osekaného počtení pro širokou veřejnost. O tom, jak to zpravodajci dobře vedou, že je v republice vcelku klid a že i extrémisté, jak pravicoví, tak levicoví, se v zásadě umírnili a už moc nezlobí.

Jen kapitola o kontrarozvědné činnosti přináší trochu akčnější pojednání o ruské (a taky čínské) rozkladné aktivitě. V případě Ruska má jít přímo o přímo „hybridní válku”. Ta má, volně převyprávěno, za úkol podrýt naše spojenectví ze Západem, zpochybnit členství v NATO a EU a delegitimizovat směřování evropské politiky. K čemuž mají především sloužit tak zvané. „desinformační weby”.

Až potud nic překvapivého. Věty jako: „Z pohledu BIS je právě segment tzv. dezinformačních webů jen jednou ze součástí systému ruské hybridní strategie a v drtivé většině případů je součástí oné krycí kouřové clony, v níž a za níž se kryjí jiné zásadnější aktivity s vazbou na Rusko a jeho zájmy” by pravděpodobně každý tak nějak očekával.

Naprosto šokující je ale další odstavec. Posuďte sami: „Drtivá většina dezinformačních webů v českém jazyce je dílem českých (ideologicky motivovaných a přesvědčených o škodlivosti NATO, EU, USA, liberální demokracie či prvoplánově proruských) občanů, které nepodporují ruské entity. Tito aktivisté jen v rámci svých občanských práv a svobod šíří to, čemu věří, že je pravdivé.” Četli jste dobře?

Volně přeloženo do hovorové češtiny to znamená přiznání, že ty tolik proklínané články, nenáviděných fuj, fuj, konspiračních webů, nepíší žádní profesionální trollové. Ani zrádci národa za mrzký groš z Kremlu! Že to jsou názory normálních lidí. Kteří tak píšou nikoli z lásky k Rusku. Ale protože jsou strašně naštvaní na poměry. Na onu (oficiálně po Evropě vládnoucí) liberální ideologii, kterou už nenávidí jako mor, jako kdysi komunisty. A s ní i všechny její představitele, doma i v Evropě. Protože vidí výsledky…

Že podobně nenávidí i všechny partaje, které „liberálové” prolezli a infikovali. U nás hlavně Demoblok, o kterém se to ví, a trošku už začínají i Piráty, o kterých se to zatím ještě moc neví. A že jim nevěří ani pozdrav.

A proto, že jim nevěří, tak nemají v lásce ani veliké, nadnárodní organizace, do jejichž činnosti sice sami moc nevidí, ale které tolik chválí a milují tihle „liberálové”. NATO, EU, OSN… doplňte si sami.

Hlas lidu. Autentický, odnikud neřízený, ani neplacený.

Když už to ví BIS, kdy to dojde politikům?