Video: Svět podle České televize aneb Islámská modlitba léčí bolesti zad a předškoláci zpívají Eid Mubarak

Milan Vidlák
7.1.2019 Šifra
Ve čtvrtek jsem 3. 1. jsem se zúčastnil debatního pořadu na televizi Prima Názory bez cenzury, kde se diskutovalo na velmi citlivé a ožehavé téma. Česká televize totiž o vánočních svátcích odvysílala v pořadu Kouzelná školka pro předškoláky pohádku o Peg a Kočičákovi, kde se jala dětičkám vysvětlit, jak úžasný je muslimský svátek Íd al-adhá, při kterém muslimové po celém světě podřezávají bez omráčení každý rok 100 000 000 nebohých jehňat, ovcí, krav či velbloudů, aby uctili památku Abraháma, kterému prý Bůh nařídil obětovat svého syna – v poslední chvíli však Všemohoucí vraždě zabránil a nechal jej místo syna podříznout berana. Jakou to má logiku, se mě neptejte.

Svátek se vyznačuje tím, že na venkově, v ulicích měst, prostě všude, šíleně kvičí vystresovaná zvířata, kterým muslimové podřezávají rituálně hrdla. Smyslem svátku je sice nasytit chudé, ostatně my také na Vánoce zabíjíme ve velkém kapry, ale způsob, jakým probíhají porážky při jednom ze dvou nejdůležitějších muslimských svátků, se jeví poněkud drasticky.

Takto vypadá muslimský Svátek oběti, který Česká televize doporučuje předškolním dětem jako velké dobrodružství. Co přijde příště? 

Tuto část ale pohádka Peg a Kočičák taktně vynechala, svátek prezentuje pouze jako velké dobrodružství, při kterém se pomáhá potřebným a evropské děti si mohou najít muslimské kamarády. Ti, Yasmina a Amir, zpívají „já mám fajn sako a já fajn hidžáb… tak zakřič Eid Mubarak na všechny, které znáš, bez pozdravu nové kamarády nezískáš.

Pek a Kočičák jsou nadšeni, kterak byli multikulturně obohaceni. Otázka je, jestli by tolik jásali, kdyby jim Yasmina a Amir ukázali pořádnou halal porážku… Právě v tom spočívá obrovská manipulace a nebezpečné ovlivňování dětí.

„Je to lhaní dětem a je to propaganda, o to horší, že se děti nejsou schopny bránit, protože nemají žádnou zkušenost. (…) Česká televize by měla mít povinnost dávat infomace v celistvosti. Ono to ale v České televizi není v žádném případě poprvé. (…) Nejsilnější byla v září 2015 Planeta Yó, kde byla celá relace zaměřena na to, že máme vítat uprchlíky, kteří jsou z ošklivé planety, kde jsou pronásledováni, a proto se o ně máme starat. Nebylo to vyváženo žádným jiným způsobem,“ řekl publicista, komentátor a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský.

Petr Žantovský též zmínil šot ve večerních Událostech, kde je divákům doporučováno, že islámská modlitba je vhodná jako léčba na bolesti zad.

Spisovatel Benjamin Kuras poznamenal, že ve Velké Británii, kde část roku žije, je toto běžné už mnoho let.

Když se zeptala moderátorka pořadu Terezie Tománková mě, zmínil jsem, že nejde o náhodu, kdy by se multikulti propaganda vklínila náhodou do dětského pořadu přejatého z USA a Kanady, ale o globální trend, kdy je prosazován ve velkém islám, migrace a multikulturalismus, a ruku v ruce s tím jde cenzura, kdy se skoro nikde nesmí vyslovit kritický názor.

Pořad Názory bez cenzury, který vysílá FTV Prima, je mimochodem v tomto směru velkou výjimkou.

Zmínil jsem též, že právě proto, že se o důležitých tématech nesmí v médiích, až na výjimky, informovat ani debatovat, a proto jsem si založil svůj vlasntí časopis, abych mohl psát svobodně i o věcech, o kterých bychom měli otevřeně mluvit a ne je zametat pod koberec.

Všichni debatující se shodli v tom, že naděje spočívá v dosud mlčící většině, která už má podobné propagandy plné zuby.

Na pořad se můžete podívat i na tomto videu ZDE.