Soudruzi plánují nový mezinárodní svátek „Den EUropy“. Májové průvody za hřmotu Ódy na radost, projevy ischiatika Junckera a vyvěšování EU vlaječek?

Jean-Claude Juncker

KOMENTÁŘ TOMÁŠE VYORALA

5. 2. 2019 iPrima

Část poslanců Evropského parlamentu podporuje zavedení nového mezinárodního svátku: „Dne Evropy“. Krok má podpořit „evropské cítění“ občanů. A hlavně! Jeden den v roce pro nás – EUnijní plebs – zdarma! To za tu cenzuru a stovky příkazů shora přeci stojí! Ještě, že ty soudruhy máme. Opět se však nevyhnu výhradám k záměrné manipulaci v zaměňování dvou rozdílných pojmů: EU a Evropy. Jde totiž evidentně o „Den EU“, nikoliv Evropy.

„Den Evropy“, který zatím není oficiálním svátkem, připadá na 9. května a zaměstnanci institucí EU mají v tento den volno. Podle iniciativy by ustanovení tohoto mezistátního svátku pomohlo vybudovat silnější evropskou identitu mezi občany, píše server euractiv.com.
I ty, soudruhu, přilož ruku k dílu. Musíme budovat společně, neztrácet sílu

Tak tak – budovat je třeba. Nejlépe světlé zítřky a nejsvětlejší pozítřky. Kupředu levá a euromládí vpřed! Nás nezastaví žádný konzervativně-zpátečnický vřed!

Výše navíc názorně vidíme už u takové banality, jak někteří jsou si jako dříve rovni a někteří rovnější, neb soudruzi v Bruselu a Štrasburku už ten den volno mají – zatímco plebs, který na jejich neuvěřitelně nákladné hašteření a „ischiatidy“ vydělává, je v rachotě. Kdyby byli páni v Bruselu alespoň trochu féroví, tak dají už dávno v ten den volno alespoň těm, kteří se cítí býti tzv. EUropany. I když je fakt, že ten den by se tak u nás asi cítil prakticky každý.

Ukázat jednotu a bojovat za naše hodnoty. Beru na vědomí. Co tam máte dál?

Potenciální mezinárodní svátek „Den Evropy“ odkazuje na 9. května 1950, kdy francouzský ministr zahraniční Robert Schuman představil deklaraci, v níž navrhl vytvoření Evropského společenství uhlí a oceli, což byl předchůdce dnešní EU.

„Zdá se, že existuje jasná podpora z několika parlamentních uskupení, jako jsou Zelení, Socialisti a ALDE. Svátek 9. května není jen kvůli volnu, ale abychom mohli ukázat naši jednotu a bojovat za naše hodnoty,“ uvedl podle serveru chorvatský europoslanec Ivan Jakovčič.

Tak nějak se mi zdá, že europoslanci mají podobný generátor náhodných prefabrikovaných frází, jako má Richard Krajčo generátor náhodných slov pro texty svých písniček.

– – –