“Porošenko privatizoval SBU”: média sdělila, jak si garant vzal státní aparát pod totální kontrolu

16. 3. 2019 news-front
Ukrajinský prezident Petr Porošenko soustředil pod svou totální kontrolu všechny kyjevské úředníky. Bezpečnostní služba Ukrajiny (SBU) za tímto účelem vytvořila impozantní systém, přičemž část odposlouchávacího zařízení byla laskavě poskytnuta americkým velvyslanectvím. Je to uvedeno v materiálu ukrajinského listu ORD. Podle této informace jsou telefonické rozhovory a zprávy takových známých messengerů, jako je WhatsApp a Viber, snadno zachyceny specialisty zvláštních služeb. Na tuto práci dohlíží Oleg Frolov, zástupce vedoucího rezortu. Je to on, kdo každý den poskytuje získané údaje garantovi.


Mezi zařízeními používanými bezpečnostními službami jsou stacionární klastrové dekódovací komplexy. Právě tato zařízení se používají k odposlechu úředníků. Zároveň bylo uvedeno, že konkrétně bylo toto zařízení instalováno v budově Národní banky Ukrajiny. Jde o to, že nedaleko jsou umístěny základnové stanice všech mobilních operátorů, pokrývající administrativní budovy mocenských orgánů, mezi nimiž je Nejvyšší rada, kabinet ministrů, ministerstva vnitra a dokonce i prezidentské administrativy.

Toto rozložení umožňuje specialistům Frolova z osmé správy odboru operativních a technických akcí SBU zachytit telefonické signály, a to bez povolení soudu, zdůrazňuje článek. Zde má věrné stoupence v osobě Lady Chalitové a jejího manžela Konstantina Golovčenka.

Roky nelegálního dohledu umožnily Frolovovi vytvořit obrovskou databázi hlasů. Taková fonotéka s technickými možnostmi SBU umožňuje uložit hlas jakéhokoliv politika na libovolný text, přičemž je rezort připraven kdykoli využít existující zdroje k diskreditaci politiků pro Petra Alexejeviče nepohodlných.

Závěrem autor článku klade otázku: mohou být budoucí volby označeny za čestné, s přihlédnutím k této praxi Porošenka a jím “privatizované” SBU? ZDE

“Hlasuj pro Porošenka – ukradne méně”

Tým Petra Porošenka už ani neskrývá skutečnost, že garant okrádá ozbrojené síly země a otevřeně z války profituje.

O tom na své stránce na Facebooku napsal ukrajinský veřejný činitel Alexandr Skubčenko, když komentoval výrok poslance za BPP (Blok Petra Porošenka) Ivana Vinnika, který ubezpečil, že současný prezident ukradl méně než jeho předchůdci.

“Poslanec BPP Vinnik plácnul, že Porošenko ukradl armádě méně než jeho předchůdci. A ani se nestydí. Prý, ano, krade, ale jiní ukradli víc. Je na čase to dát i na reklamní billboardy: Hlasuj pro Porošenka – ukradne méně!”, poznamenal Skubčenko. ZDE
 
Ukrajina se zřekla video sledování prezidentských voleb

Video dohled ve volebních místnostech během prezidentských voleb na Ukrajině nebude, řekl místopředseda Ústřední volební komise Ukrajiny (ÚVK) Jevgenij Radčenko.

“Jednou z těch otázek, které vyvolávají úsměv a na niž se mně už zprotivilo odpovídat, ale odpovídám. Takový video dohled ve volebních místnostech není upraven žádným zákonem, včetně zákona o prezidentských volbách, takže video dohled nebude”, cituje Radčenka agentura RIA Novosti.

Podle jeho vyjádření byl svého času organizován video dohled ve volební místnostech, na což bylo vynaloženo více než 37 milionů dolarů, ale bylo to naprosto neefektivní …

Dříve bylo oznámeno, že ÚVK Ukrajiny hodlá objednat více než 60 milionů hlasovacích lístků. Ale v ukrajinském státním seznamu voličů je více než 35 milionů osob. ZDE

Porošenko vyhlásil neplánovanou mobilizaci: ukrajinští generálové připravují potravu pro děla

V případě “nesprávného” výsledku voleb budou do ulic vysláni “branci”.

Několik tisíc záložníků mimo plán se rozhodla kyjevská moc nahnat pod zástavy Ozbrojených sil Ukrajiny. Povolání se kupodivu shoduje s dobou prezidentských voleb .”Partyzány” pošlou do školicích středisek, kde budou od 16. března do 10. dubna absolvovat speciální přípravu. Experti nepochybují o tom, že v případě “nesprávného” výsledku prezidentských voleb podle verze Petra Porošenka je vrhnou do ulic ukrajinských měst. Štáby neuznaných republik na Donbasu v tom však vidí další hrozbu.

Kromě narychlo shromážděných sil k potlačení nebo podněcování povstání vidí DLR a LLR v ukrajinských záložnících i ohrožení svých hranic.

Například šéf tiskové služby Daniel Bezsonov potvrdil MK (Moskevský komsomolec), že po přípravě ve vojenských výcvikových střediscích mohou být záložní vojska klidně nahnána na přední linii na Donbasu. Schválně pro ně mohou být vybrána místa, kde je “horko”, ve směru na Mariupol a Gorlovku. Logika je jednoduchá – zvýšit početní převahu a začít vytlačovat síly neuznaných republik přes hranici delimitace. Když dojde k velkým ztrátám na straně Ukrajiny, tím lépe. Připomenutí celému světu “krutého agresora” na východě Ukrajiny bude mnohem snazší.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová