Stálý zástupce Ruska neumožnil omezit svůj projev v Rade bezpečnosti OSN

Alexandr Šljapnikov
12. 4. 2019    mk.ru/politics
10. dubna byla na zasedání Rady bezpečnosti OSN projednávána otázka řešení politické krize ve Venezuele. Přičemž německý diplomat navrhl, aby každá strana nevystupovala déle než 5 minut, proto byly v zasedacím sále umístěny velké přesýpací hodiny. Stálý zástupce Ruska Vasilij Nebenzja na to odpověděl, že si vezme tolik času, kolik bude potřebovat.


Stálý představitel Ruské federace v Radě bezpečnosti OSN Vasilij Nebenzja dostal slovo po viceprezidentovi USA Mikeovi Pensovi a v tomto okamžiku stálý zástupce Německa obrátil přesýpací hodiny.

“Můžete otáčet své nádherné hodiny tolikrát, kolikrát se vám zlíbí, ale vezmu si tolik času, kolik budu potřebovat”, upozornil Nebenzja.

Ruský diplomat ve svém projevu poznamenal, že lid Venezuely musí sám rozhodnout o svém vlastním osudu a že jakýkoli zásah do záležitostí republiky zvenčí je nepřípustný.

“Pokud chcete “udělat Ameriku opět velkou”, na čemž máme všichni upřímný zájem, pak byste měli přestat zasahovat do záležitostí jiných zemí. Za to vás začnou respektovat, vždyť vám se také nelíbí, když se zasahuje do vašich záležitostí. To se nikomu nelíbí”, cituje jeho slova agentura RIA Novosti.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová