Je to vůbec možné? Státní televize zve na protistátní demonstrace. Video jako důkaz. Pojďme všichni, bude sranda – vždyť, jářku, právě probíhá pokus o státní převrat! 2. 6. 2019

2. 6. 2019    hoppner
Česká televize pozvala dne 31. května veřejnost v hlavním zpravodajské relaci Události a komentáře na demonstrace na Václavském ty náměstí. Informaci o chystané demonstraci sdělila Česká televize včetně místa a času konání na závěr reportáže o jednání mezi novou ministryní spravedlnosti Marií Benešovou a nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem. Není běžné, aby Česká televize informovala o něčem, co bude. Většinou má potíže zachytit i to, co bylo.


Demonstrace jsou primárně zaměřeny proti vedoucím představitelům státu, tedy premiérovi Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi. Skutečným důvodem demonstrací není Marie Benešová, natož nezávislost justice. Lze tak usuzovat nejen dle průběhu demonstrací, ale i dle nápisů na transparentech, ochotně rozdávaných organizátory (když prší, přihodí i deštník).

Jde o pokus o státní převrat za asistence státní televize – podobný, jaký se před několika měsíci odehrál na Slovensku.

Zde je klíčová část reportáže České televize (15 vteřin). Celý pořad Události a komentáře z 31. 5. 2019 najdete zde. Reportáž o Benešové je cca od 40. minuty

Česká televize nepozvala diváky přímo, tedy slovy: „Přijďte na Václavské náměstí svrhnout Babiše“, ale mazaně. Nejprve v pořadu Události a komentáře ze dne 31. května přinesla reportáž o jednáních mezi novou ministryní spravedlnosti a vrchním státním zástupcem. Z nich jasně vyplynulo, že se Marie Benešová vrchního zástupce vyměnit nechystá a naopak hodlá posílit jeho pozici. “Vyměnit ho může až nějaká příští vláda,” uvedla.

Na závěr reportáže byly zařazeny záběry z předchozích protivládních demonstrací s komentářem: „Demonstranti dál požadují demisi Benešové. Znovu se mají sejít na Václavském náměstí v úterý“.
Tuto reportáž Česká televize s uvedením času a místa plánované protistátní demonstrace opakovala kromě relace Události několikrát v dalších zprávách na politickém kanálu ČT24. Pořad sleduje průměrně jen 300 tisíc diváků, v kombinaci s tiskem a sociálními sítěmi však jde o velkou, takřka manipulativní sílu.

Tlak na premiéra Babiše probíhá paralelně z několika stran. Kromě dalších připravovaných demonstrací protáčí mainstreamová média (včetně těch, které premiér Babiš vlastní!) nepotvrzenou (tedy fake news) zprávu, že mají bývalé premiérovy firmy (Agrofert) vracet miliardové dotace Evropské unie.

Úspěch převrat je však velmi nepravděpodobný. I kdyby se podařilo od Babiše zapudit koaliční ČSSD, je tu rychlá náhrada v podobě Okamurova SPD, případně menšinová vláda. Akce jsou tak spíše přípravou na parlamentní volby 2021.

Důvodem politického tlaku je podle některých pozorovatelů zájem Spojených států o dostavbu jaderné elektrárny Temelín (konkurentem je tu Rusko), posílení obchodu se zbraněmi (i zde je konkurentem Rusko) a gigantická zakázka na instalaci sítě 5G, o kterou soupeří stagnující americká firma Apple se sílící čínskou firmou Huawei. Finanční krytí právě probíhajícího pokusu o převrat v České republice údajně pochází z fondů, napojených na amerického miliardáře Sorose.
Protivládní demonstrace u nás pořádá aktivistická agentura Milion chvilek pro demokracii (předseda Mikuláš Minář je přezdívaný akronymem Mi-Mi, nebo též Mimi
Soros). Česká televize nikdy neopomene uvést, kdo demonstrace pořádá, což je novinka. Nikdy předtím se tak nedělo. To svědčí o tom, že mainstream hodlá tuto značku v budoucnosti využít.

Na Slovensku probíhaly podobné organizované demonstrace začátkem loňského roku a vedly v březnu 2018 k demisi premiéra Fica, který získal ve volbách takřka 30 procent hlasů. Dosud se však nepodařilo najít souvislost mezi vraždou údajně investigativního novináře, jeho snoubenky archeoložky, italskou mafií ndragheta a slovenskou vládou. Posledním výsledkem vyšetřování je zjištění, že si údajný vrah při rekonstrukci popletl místo činu.