Soros se najednou rozhodl jít s Ruskem na smír

10. 7. 2019     zen.yandex
Zcela nečekané zprávy přišly z USA ohledně nové strategie hlavního organizátora všech “barevných revolucí” na světě George Sorose. Jak je známo, George Soros je také hlavním protivníkem Ruska, který se celý svůj dospělý život snažil zajistit americkou nadvládu nad Ruskem (organizoval revoluce v postsovětském prostoru a přiváděl k moci vůdce, vyhovující USA).


A náhle na stará kolena George Soros oznamuje vytvoření Quincy institutu (neplést s jinou institucí existující od roku 1947), jehož cílem bude změna strategie chování USA, zastavení válek a učinění Ameriky mírumilovnou.

Zde jsou hlavní ustanovení organizace:

1. Amerika není unikátní zemí, jak stále soudí politický establishment ve Washingtonu.

2. Neměla by se snažit být světovým policistou a řídit život ve všech částech světa.

3. USA musí začít respektovat suverenitu jiných států a nezasahovat do oblastí vlivu jiných velkých mocností, jako je Rusko a Čína.

A pokud se zpočátku může zdát, že organizace s podobnou strategií sotva bude schopna něco změnit, pak ve skutečnosti tomu tak vůbec není. Rozdíl mezi novým centrem a jeho konkurenty spočívá v tom, že zahrnuje jak poradce Republikánské strany a bývalé pracovníky administrativy Donalda Trumpa, tak i liberální a levicové profesory z předních univerzit v Americe. Tato organizace je velmi vlivná, protože pokrývá všechny mocenské struktury. Hlavním cílem je prosazování strategie mírové politiky ve všech řídících strukturách.

Co přimělo Sorose k vytvoření této organizace, není zcela jasné, možná stařec skutečně prohlédl, či je to jen další strategický krok, to v tuto chvíli není jasné. Ale pokud je vše, co se říká o Quincy institutu, pravdivé, pak možná USA budou za pár let podporovat světový mír.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová