Provokace pokračuje: Starosta Prahy 6 vyhrožuje, že socha osvoboditele a maršála SSSR Ivana Stěpanoviče Koněva skončí ve sběru, radnice pod vedením TOP 09 prý sochu ve svém obvodu nechce! Občanského aktivistu, který se rozhodl pomalovaný pomník umýt, nazval ruským trollem, který podporuje Putina a šíří dezinformace! Synáček bývalého diplomata Petra Koláře dělá Praze nejen ostudu, ale namísto Koněva chce pomník s esesáky a Vlasovci!

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář 

-VK-
29.8.2019 AENews
Když jsme v neděli přinesli článek [1] o tom, že radnice Prahy 6 zakázala občanskému aktivistovi Žarko Jovanovičovi umýt sochu maršála Koněva v parku v pražské Bubenči, mohli si někteří myslet, že se jedná pouze o nějaké soukromé akce některých radních, kteří chtějí vyjádřit svůj politický názor. Jenže, starosta Prahy 6 Ondřej Kolář poskytl serveru Lidovky rozhovor [2], ve kterém uvedl šokující názory a výroky, které jsem přeložil do ruštiny a zaslal ruským novinářům. Dámy a pánové, neuvěříte, co je všechno možné v Praze v dnešní době.


Starosta Prahy 6 totiž v rozhovoru uvedl neuvěřitelnou výhrůžku, že jestli prý radnici dojde se sochou maršála Koněva trpělivost, tak skončí ve sběru. Současně i slovně napadl aktivistu Žarka Jovanoviče, který spolu s manželkou o víkendu sochu chtěli umýt, že prý je ruský troll, protože je prý dezinformátor a obdivuje Vladimira Putina. Pan starosta tak de facto naznačil, že nepohodlné sochy na Praze 6 mohou brzy začít mizet ve sběrně a podle škatulkování lidí z pohledu starosty je možné, že začnou mizet i lidé, pokud se fašisté z TOP 09 dostanou někdy k moci. Jenže, poslouchejte dobře, co se mladému Kolářovi honí hlavou.

Ondřej Kolář (TOP 09), starosta Prahy 6.
V rozhovoru pro Lidovky uvedl, že se snaží ruské ambasádě navrhnout, aby socha maršála Koněva byla vyměněna za sousoší všech osvoboditelů Prahy. A dámy a pánové, pokud nevíte, kam tím synek [3] Petra Koláře, bývalého českého velvyslance v USA, ve skutečnosti míří, tak vám to prozradím. Prahu totiž osvobodila Rudá armáda, ale ještě před jejím příjezdem pomáhala Pražskému povstání skupina vojáků Ruské osvobozenecké armády (ROA) pod velením generála Andreje Andrejeviče Vlasova, což bylo ruské křídlo nacistických ozbrojených sil německého Wehrmachtu, které se podílelo na operacích Wehrmachtu od roku 1944. Dne 6. května však Vlasovci obrátili proti Němcům zbraně, tedy 3 dny před koncem války. Generál Vlasov byl po válce popraven v Sovětském svazu jako zrádce, ovšem dnešním českým polistopadovým režimem je vykreslován skoro jako hrdina, ale jeho historie je temná jako noc.

Hrdina, který prolomil blokádu Leningradu, se stal nakonec největším zrádcem Velké vlastenecké války

Heinrich Himmler a Andrej Vlasov
Generál Vlasov v lednu 1942 velel Ljubanské ofenzívě [4], jejímž cílem bylo prolomení blokády Leningradu, kde v té době v hrozivých podmínkách přežívala i maminka dnešního ruského prezidenta Vladimira Putina, který během blokády Leningradu přišel o svého staršího bratra. Generál Vlasov byl schopný velitel a jeho armádě se podařilo obklíčení prolomit a proniknout do německého týlu, jenže zezadu ho měly krýt armády pod velením generála Volkova, jenže těm se nepodařilo z boků průlom rozšířit a Němci obklíčení udrželi a znovu uzavřeli.

Armáda generála Vlasova se tak ocitla sama v německém obklíčení, ve kterém setrvala až do června. Josif Stalin nabídl Vlasovovi letadlo, aby se zachránil a mohl velet novým odvedencům na frontě. Jeho obklíčená armáda by byla Němci zajata a obětována. Generál Vlasov ale letadlo odmítl. Stalin to nejprve ocenil, protože to znamenalo, že Vlasov si zvolil smrt se ctí, že se sám zastřelí služební pistolí, jak bylo zvykem v té době v Rudé armádě při hrozícím upadnutí velících generálů a velitelů do zajetí. Jenže, generál Vlasov se nezastřelil, místo toho dezertoval, opustil své vojáky a schoval se v převlečení za ruského sedláka na jednom statku v německé okupované zóně. Po několika dnech byl objeven a zajat německým oddílem.

Ruská osvobozenecká armáda vznikla jako projekt Heinricha Himmlera na zapojení Rusů do války proti Stalinovi

Wehrmacht naverboval v zajetí generála Vlasova do německých služeb až v polovině roku 1943, ale tehdy jen pro účely propagandy (Vlasov se osobně v Berlíně setkal s Goebelsem), nicméně v roce 1944, když se situace pro Wehrmacht už začala vyvíjet opravdu katastrofálně, souhlasil Adolf Hitler s vytvořením ruského křídla vojsk, ovšem pod velením Wehrmachtu. Ruská osvobozenecká armáda (ROA) měla být pod velením Wehrmachtu a měla mít jednu SS Brigádu pod velením SS.

Přestože se armádě dodnes říká Vlasovova armáda, velení podléhalo Wehrmachtu a generál Vlasov neměl uznanou stejnou hodnost s německými generály. Generál Vlasov byl generálem pouze pro ruské zajaté vojáky, z nichž byla Ruská osvobozenecké armáda pod křídly Wehrmachtu v roce 1944 ustanovena na osobní příkaz Adolfa Hitlera, který chtěl do zbraně všechny Rusy, kteří budou ochotni obrátit pušku proti Stalinovi. Údajně to ale byl Himmlerův nápad, že je dobré zapojit do boje i zajaté Rusy. Motivací bojovat jim prý měl být strach ze Stalina, kdyby Německo prohrálo, co by se s nimi stalo.

Andrej Vlasov se svými pobočníky na poradě v Berlíně s ministrem propagandy Josephem Goebelsem.
Dne 14. listopadu 1944 sepsal generál Vlasov tzv. Pražský manifest, což byl projekt na vytvoření pan-slovanského protektorátu, ve kterém by pod ochranou Říše žily slovanské národy od Čech až po Ural. Tento plán byl ale nacisty odmítnut, protože osud slovanských národů byl již zpečetěn v jiném plánu, Generalplan Ost. Ten počítal s deportací všech slovanských národů, které podle Heinricha Himmlera “…mají více jak 20% židovského původu v krvi, v páteři a v cárech mozku…”, jak ocitoval jeho výrok Volkischer Beobachter. Himmler tvrdil: “Slované jsou půlčíci, jsou to poloviční Židé, jenom o tom neví, nebo si to nechtějí připustit…”

Podle německé eugeniky se totiž židovský původ projevoval zvenčí, na obličeji, na nosu nebo na uších jen v případě, že osoba měla více jak 75% židovských genů, kdy dochází k pokřivení nosu po morfologické stránce apod. Židovský původ však byl ve 3. Říši určovaný již od 20% genů. V rodové linii tak stačilo, aby židovský původ měla teta z matčiny nebo otcovy strany, a kvóta 20% byla ve vaší linii překročena.

Synek bývalého velvyslance v USA chce na Praze 6 místo sochy osvoboditele pomník s Vlasovci, kteří bojovali až do 6. května do 11:30 hodin po boku a pod velením Wehrmachtu

A právě proto se nacisté rozhodli, že po válce provedou Generalplan Ost, kterým odsunou všechny Slovany z Evropy a evropské části Ruska až za Ural. Tam měly slovanské národy pracovat v roli otroků. Německé plánování bylo precizní a nedovolovali nikomu, aby tyto plány měnil. Nedovolili to proto ani generálu Vlasovovi, který nejprve zradil Stalina, Rudou armádu a potom ho pro změnu zradili i Němci, protože generál Vlasov pochopil, že to, co říkal Josif Stalin o Němcích, je nakonec pravda.

Němcům šlo o genocidu slovanských národů. Jenže to už bylo pozdě. Generál Vlasov dostal 6. května 1945 žádost od podřízeného ukrajinského generála ROA Sergeje Bunjačenka žádost, aby armáda ROA mohla obrátit zbraně proti nacistům a pomoci Pražskému povstání. Generál Vlasov zprvu váhal, ale nakonec vydal souhlas, a to přesně v 11:30 dopoledne 6. května. Pomoc Vlasovců se vděku nedočkala a Revoluční Gardy začaly ihned Vlasovce zatýkat. Generál Vlasov uvažoval, že pomoc při povstání pomůže jeho armádě v cestě na západ do amerického zajetí, ale k tomu už nedošlo.

Dnešní čeští politici jsou jako generál Vlasov: Vidí budoucnost a spásu pod křídly západních mocností, které plánují likvidaci slovanských národů

Z obránce Leningradu se stal nejprve dezertér a potom i vlastizrádce ruského národa, když bláhově si myslel, že slovanské národy budou po válce žít pod ochranou Říše a vzkvétat. Bohužel, ten samý proces se projevuje i dnes, že si národní zrádci v ČR myslí, že náš národ bude vzkvétat pod ochranou USA, nebo pod kuratelou Bruselu. Jsou to stejní zrádci národa jako Vlasov! A právě Vlasovcům chce Ondřej Kolář postavit v Bubenči v parku pomník namísto pomníku maršála Koněva. Ty vole, Česko snese fšecko?

Toto plivnutí do ksichtu a do památky osvoboditelů od mladého provokatéra v roli starosty Prahy 6 nemůže nikoho překvapit. Mají to v rodině. Naše redakce vede podrobnou svodku na jeho otce a bývalého diplomata a velvyslance v USA Petra Koláře, který postavil v poslední době kariéru na šíření rusofobie a vykreslování Ruska jako zla a agresora. Petr Kolář spolupracuje s neziskovkou Evropské hodnoty pod vedením Jakuba Jandy. Takže je to jasné, jaký otec, takový syn. Jenže stavět v Praze pomník Vlasovcům a odstraňovat pomník maršála Koněva, to je už přes čáru.

Bronislav Kaminski, velitel ruské SS Brigády RONA

Uvnitř armády generála Vlasova totiž sloužili přímo esesáci Heinricha Himmlera! Jednalo se o jednotku SS Sturmbrigade RONA, která byla začleněna do ROA pod vedením generála Vlasova, ale s malým rozdílem.

Této ruské jednotce SS, která se podílela ve Varšavě při potlačování povstání na masakru známém pod názvem “Stáhni si svého Poláka”, což bylo stahování polských povstalců zaživa z kůže, velel Bronislav Kaminski. Dne 18. srpna 1944 byl zabit, údajně samotnými Němci poté, když zjistili, jakých hrůz na zajatých Polácích se jeho SS jednotka na základě jeho rozkazů musela podílet. Brigáda SS Rona byla součástí ruských vojsk ROA bojujících na straně 3. Říše pod velením generála Vlasova. Postavit v Praze v Bubenči pomník Vlasovcům by se rovnalo trestnému činu podněcování genocidy a oslavám Vlasovcům a jejich esesákům.

Vyhazování pomníků do sběru, vrchol demokracie politiků za TOP 09

Nechápu, jak voliči v Praze mohou volit takový lidský odpad do pozice starostů. Za takové lidi zvolené do funkcí by se měli voliči omluvit, protože takováto vykutálená rodinka je opravdu k pohledání. Otec si založil živnost na šíření předsudečné nenávisti proti Ruské federaci a všemu ruskému, synáček jako úderník jde ještě dál a chce v Praze házet sochy osvoboditelů do sběru a zjevně i nahrazovat sochami zrádců, dezertérů a dokonce esesáků. Nevěřím, že na Praze 6 je tolik exotů, jako je starosta za TOP 09. Odstraňování pomníků jsme vídali v televizi ze zemí jako je Irák nebo Libye, ale tam alespoň na těch místech nic nového nestaví. To v Praze už má TOP 09 na Praze 6 pokročilejší plány. Nejenom, že chtějí sochu Koněva hodit do sběru, ale místo ní tam do parku nainstalují sochu s Vlasovci.

Maršál Koněv (v autě vpravo) v Praze v květnu 1945
Sdílejte prosím tento článek a informace, hlavně mezi Pražany. Měli by se dozvědět, koho si zvolili za starostu na Praze 6, protože jedna věc je politický aktivismus, ale druhá věc je chtít nahrazovat pomník osvoboditele Vlasovci a esesáky z RONA. Prahu neosvobodili Vlasovci, ale Rudá armáda! Kdokoliv tvrdí něco jiného, je lhář a přepisuje dějiny. K ničemu takovému nemá radnice na Praze 6 mandát a lidé by se měli ozvat na nejbližším zasedání zastupitelstva. Tahle soldateska z TOP 09 už škodila České republice dost dlouho, ale stavět pomníky zrádcovi, který si podával ruku s Himmlerem a Goebelsem, to nesmí být připuštěno.
-VK-
Šéfredaktor AE News