Situace na severu Sýrie


Alexandr Sargin
27. 8. 2019 argumenti
Ještě 5-10 km a teroristé budou mnohem přesněji střílet na naši základnu v Sýrii. Síly syrské vládní armády pokračují v rychlém postupu severně od města Chán Šajchún, ležícího na jižním okraji Idlibu. Připomeňme si, že v předvečer syrská vojenská letadla bombardovala pozice teroristů v oblasti Idlibu a nedovolila konvojům turecké armády a protureckých bojovníků zamířit do Chán Šajchúnu. Ředitel Centra pro studium Blízkého východu a Střední Asie, plukovník v záloze Semjon Bagdasarov se zamýšlí nad naší turecko-syrskou situací.


Teroristé si tam léčí zranění

Idlib je však v Sýrii ta zóna deeskalace, za kterou je podle dohod z Astany odpovědné právě Turecko. Dnes se však ukazuje, že teroristé, kteří se nacházejí na tomto území, dostávají právě z Turecka 90 procent zbraní, střeliva, paliva a maziv, lékařského vybavení atd. Tam si také léčí zranění.

Zároveň se tam nacházejí turečtí poradci, vojáci turecké armády a také tam našli útočiště odpadlíci, tzv. syrská exilová vláda.

To znamená, že v Idlibu je až 50 tisíc teroristů, kteří jsou kontrolováni Džabhat an Nusrou (bývalá Al-Káida, v Ruské federaci zakázaná) a souvisejícími organizacemi a které tam “nahánějí” i Turci.

Turecko je však, zdá se, náš spojenec … No ale jak dlouho je možné to snášet? Navíc to všechno ztěžuje zasazování leteckých úderů na toto území našimi vzdušnými silami …

Munice přichází z Ukrajiny

Sám Erdogan řekl, že Turecko si ze Sýrie ukouslo území o rozloze 4000 čtverečních kilometrů. Turci nadále okupují města Azaz, Džarábulus, Afrín. Mimochodem, z Afrínu jsou vyháněni Kurdové a křesťané a ve skutečnosti tam probíhá etnická čistka.

Erdogan prohlásil, že má v úmyslu vniknout na dalších 32 km za řeku Eufrat. Ale přece teroristé, kteří se tam usadili, ohrožují naši základnu Hmímím, a již byly zaznamenány desítky útoků dronů, ostřelování Grady atd.

Chci připomenout, že munice pro Grady přichází z Ukrajiny přes Turecko a dále k teroristům, kteří se usadili na území Sýrie.

Mimochodem, při návštěvě Turecka vypadal Zelenský v postoji pokořeného psa pod Erdoganovým pohledem velmi bledě.

A ještě zbraně, které zůstaly ze sovětských dob, prodávají teroristům Bulhaři a Pobalťané, a sami přecházejí na standardy NATO. Takže tak!

Takže díky našemu vysoce přesnému systému protivzdušné obrany Pancir, který brání Tartus a Hmímím a sestřeluje všechny ty drony, rakety a další!

Může začít jiná válka

Američané však nyní začali používat malé mobilní skupiny bojovníků, teroristů, kteří útočí na průmyslové a jiné objekty Sýrie. Takže tam může začít úplně jiná válka, v níž se naše vysoce přesné zbraně mohou ukázat jako bezmocné.

A turečtí poradci připravují v Idlibu skupiny stejných militantů, kteří také působí v Sýrii, a my to všechno trpíme …

Teroristé z 50kilometrové zóny postoupili již o 90 kilometrů. Zbývá ještě 5–10 km a začnou útočit s mnohem větší přesností z Gradů na naši základnu Hmímím! A zatím tam hynou civilisté, kteří žijí nedaleko…

Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová